Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: QIPové funkce na Pidginu?  (Přečteno 1837 krát)

Degralor

• Návštěvník
QIPové funkce na Pidginu?
« kdy: 27 Února 2010, 00:32:35 »
Dobrý den, sháním se po něčem co by mělo QIPové fce na Ubuntu. Konkrétně třeba: Odstraň mě z uživatelova CL, pošli: Byl jsi přidán, neviditelný pro všechny, atp. Nemůžu ale najít ani plugin do pidgina ani kecálka co to umí, je to snad to jediné co mi po přechodu z Windows na Ubuntu chybí. Jinak: QIP se mi opravdu nechce emulovat. Díky za odpovědi.

NoWin

• Host
Re: QIPové funkce na Pidginu?
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2010, 03:37:35 »
Wine Is Not an Emulator, takže emulace nehrozí.

To ještě někdo používá skoro mrtvý ICQ?

vydrus

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2010, 08:25:12 »
Lidé v komerčním sektoru jsou tento protokol nuceni používat, protože se musejí přizpůsobit zákazníkům. Viz například kontakty na technickou podporu u webhostingů.
« Poslední změna: 27 Února 2010, 12:51:25 od Lelkoun »

Degralor

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2010, 12:50:15 »
to: Roman Horník

Chybí mi tu tlačítko Otravné, na tvoji citaci by se hodilo. Nejenže jsi neodpověděl, ale děláš chytrého, Wine patří mezi emulační SW a každopádně já nenapsal že bych ho emuloval přes wine frajere. Kámoši ICQ používají a nepřesvědčím je pro jinačí protokol, ale to není tvoje starost, ptal jsem se na něco jiného.

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2010, 13:17:35 »
to: Roman Horník

Chybí mi tu tlačítko Otravné, na tvoji citaci by se hodilo. Nejenže jsi neodpověděl, ale děláš chytrého, Wine patří mezi emulační SW a každopádně já nenapsal že bych ho emuloval přes wine frajere. Kámoši ICQ používají a nepřesvědčím je pro jinačí protokol, ale to není tvoje starost, ptal jsem se na něco jiného.
1) Pravděpodobně si pleteš pojmy, v případě WINE se skutečně nejedná o emulaci: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wine.
2) Linuxových kecálků s podporou protokolu OSCAR je poměrně dost, ale nejsem si jistej, že by některej z nich dokázal umět obě Tebou jmenovaný funkce najednou, navíc,...
3) ... používáním alternativních kecálků v síti ICQ porušuješ smlouvu s Ďáblem: http://cs.wikipedia.org/wiki/Icq (odstavec Právní stránka)

Co se tejče ony "emulace" přes WINE, údajně to jde v případě QIP dobře [1], [2], ale to Ty slyšet asi nechceš.

stenliq

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Února 2010, 18:49:50 »
Můžete zkusit QutIM, což by měla být opensource náhrada QIPu (je to ale relativně mladý SW, takže bych nečekal zázraky).
Case: Fractal Design Define R2
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
MB: Asus M4A89GTD PRO/USB3 RAM: 4GB DDR3, 1333 MHz GPU: MSI R5770 HDD: WD Caviar Blue 320 GB (Windows 7 + Archlinux)

Degralor

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Února 2010, 19:21:26 »
to stenliq
Díky ti, vyzkouším a dám vědět

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 27 Února 2010, 19:56:57 »
kopete ma taky nejaky to lepsi nastaveni neviditelnosti, ale nevim presne jak se to projevuje, zkratka jestli je to stejne jako u qipu
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Degralor

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Února 2010, 23:02:04 »
Bohužel... Kopete, ani QutIM mě neumí odstranit někomu z kontaktů:(

Degralor

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 27 Února 2010, 23:37:13 »
to stenliq

Omlouvám se, QutIM to umí, vřelé díky! Rusové nezklamali:)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 01 Března 2010, 15:39:44 »
Tak jsem vyzkousel QutIM a funkce jako invisible for all/remove myself from contact lists nefunguji. Zkousel jsem to tak, ze jsem na jednom PC v jednu chvili v pidginu otevrel jeden ucet icq, v QutIM druhy ucet a dival se, jestli to bude fungovat tak jak ma. Nevite proc mi to neslapalo??
« Poslední změna: 09 Března 2010, 16:34:04 od Bohouš »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 07 Března 2010, 16:56:53 »
omlouvam se za blamaz, funkce, ktere jsem zminil vyse jako nefunkcni, tak funguji. Doporucuji ale pouzivat kopete, nastaveni neviditelnosti ma uplne stejne propracovane jako qip nebo QutIM. To znamena kdys si nastavite ze chcete byt neviditelni, tak se ostatnim jevite jako offline (pokud si je nedate do always visible).

stranka http://kanicq.ru/invisible/en/?method=2 odhali neviditelnost u kopete i u QutIM
« Poslední změna: 08 Března 2010, 16:43:28 od Bohouš »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.