Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přímé vypalování na dvd - DVD rekordér  (Přečteno 2979 krát)

premet

• Host
Přímé vypalování na dvd - DVD rekordér
« kdy: 27 Února 2010, 16:20:55 »
Zdravím,

Mám takovej netradiční dotaz, vsadil jsem se s mamkou, že je nesmysl, že DVD rekordér dokáže přímo z televize rovnou vypalovat na dvd a jelikož o tomhle moc nevím tak by mě zajímalo jak to je? Podle mě se to třeba nejdřív uloží na disk a poté rovnou vypálí, ale že by se to pálilo na dvd, třeba hodinu a půl v kuse film rovnou z televize mi nějak nesedí.

Díky  8)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Přímé vypalování na dvd - DVD rekordér
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2010, 16:32:36 »
A kolik prohraješ? ;D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2010, 16:33:45 »
Jen čokoládu, ale o to mi nejde  ;D

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2010, 17:43:20 »
No nějakej buffer to bude potřebovat že...
Takže jsi vyhrál, záleží jak si to vyložíte :)
Mezipamět tam určitě bude.
Nevim jak to je se záznamem kompresních formátů, ale statické záběry budou mít nižší bitrate, to znamená, že by to neustále měnilo rychlost vypalování...

mrstevo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Února 2010, 19:48:22 »
samozrejme ze recorder ma ram pamat.. Niektore maju aj 1GB..Takze si myslim ze na disk si nemusi nic ukladat
YOU SHOULD NEVER GET MORE THAN YOU GIVE

Intel Core 2 Duo 2 GHz, 3GiB ram, 160GB SATA2, NVIDIA 8400GS 512MiB  DDR2, Saa7134 TV card Ubuntu 9.04

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #5 kdy: 28 Února 2010, 20:20:38 »
Já opravuji domácí elektrospotřebiče a právě konkrétně dvd rekordery, domaci kina atd..Ono to záleží na modelu, kvalitnější výrobky mají paměť, do které si uloží určitý datový úsek a pak vypálí - bavíme se ale např o vteřině, mnohdy i míň, takže je to v podstatě 1:1. Čím je výrobek kvalitnější, tím větší ztráty může při nahrávání mít, on si to pak dopočítá...ty šroty vyhodí chybu a nazdar, DVD v p*deli, se šrotama mám nejvíc zkušeností :)

Ty vypalovací mechaniky mají rychlost zápisu 2x, aby to bylo co nejlacinší samozřejmě. Takže kdyby si to nejdřív celé ukládal a pak to měl vypalovat, tak bys hodinový záznam nahrával hodně dlouho :) Tyto mechaniky jsou i kompatibilní s PC, i pevné disky (pokud jsou jimi vybaveny).

Shrnutí: ukládat si to ukládá, ale ten úsek je nepatrný, člověk nepozná..čokoládu si rozdělte a nahrávejte na hdd :))
« Poslední změna: 28 Února 2010, 20:23:13 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.