Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DVB-T: nejde multiplex ČT, všechny ostatní ano? [vyřešeno]  (Přečteno 4012 krát)

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
Po přechodu na 9.10 mi přestaly fungovat programy České televize přes DVB-T Airstar-USB.
Vyzkoušel jsem všechny varianty bad,ugly,libxine,gstreamer,fluendo atd. kodeků a nebo co to je, ale ČT mi prostě nejde, vše ostatní ano, nezávisle na programu, který k sledování TV použiju. Paradoxně mi bez problémů funguje ČT1-HD, ostatní programy ČT to bez problémů najde při ladění, ale přehrávání zatuhne na černé obrazovce a při přepnutí na jiný kanál naběhne hláška o nenalezeném demultiplexeru...
V Ubuntu 9.04 to chodilo, stejně jako ve starších vydáních, vše přitom používám stejně... Nenašel jsem zde žádné vlákno, kde by někdo něco podobného popisoval, většinou se lidi ptají, proč jim nejde televize vůbec...
Nevíte někdo, co potřebuje ČTčkový multiplex jiného, než třeba Prima, Nova, Barandov...???

Dík T.
« Poslední změna: 18 Února 2011, 09:58:38 od Anna Taliánová »

NoWin

• Host
Re: DVB-T - nejde multiplex ČT, všechny ostatní ano..?
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2010, 20:51:41 »
V čem to přehráváš? Pokud vím, ČT vysílá pravděpodobně ve stejným formátu, jako ostatní multiplexy. Nainstaluj si program Me TV (sudo apt-get install me-tv) a zkus to tam, jediný problémy s ČT jsem měl jen kvůli signálu, chytám to na starou matraci s čínským no-name zesilovačem, ze vzdálenosti 80km.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2010, 21:45:48 »
Tyhle případy často souvisí s anténou a přívodem a stavájí se po poklesu signálu pod kritickou hodnotu, kterou se vyznačuje digitální tv.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2010, 22:28:52 »
Přehrávám v Kaffeine, Totem ani Me-TV už mi TV nepřehrají vůbec - "Me" hlásí, že nejde uzamknout kanály a Totem nezobrazí obraz. Kaffeine je jediný program, který funguje alespoň pro některé kanály. S tou úrovní signálu by to mohlo souviset (nějak se to na podzim v Brně měnilo..., a chytám na pokojovou anténu už víc jak rok a dřív noproblemo), ale nevím, jak ji zjistit? Kanály ladím pomocí w-scanu a ten ČT vidí.

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2010, 22:38:22 »
Slabej signál, špatně natočená anténa, záleží i na pozici antény (hlavně při dálkovým příjmu)... ničím jiným to nebude. v Me TV je takovej orientační měřák síly signálu a odstupu signál-šum, tak si s tím pohraj.
Máš-li možnost chytat i analog, seřiď to podle analogu, může tam bejt šum (čím míň, tím líp), ale bacha na odrazy signálu, tzv. duchy, neměly by tam bejt.

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
« Odpověď #5 kdy: 27 Února 2010, 23:08:17 »
Tak jsem s tím kroutil a točil a nakonec to jede.
Zádrhel byl i v kaffeine - když se změnilo nastavení kanálů, tak nestačilo zapnout nové ladění, ale muselo se předtím smazat to původní nastavení, jinak ten program neviděl nic, co potřebovalo nastavení jiné.
Každopádně díky za tip - protože to předtím fungovalo a anténou jsem nehýbal, tak bych v tom problém nehledal.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.