Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Alarm pro OpenVPN [vyřešeno]  (Přečteno 1294 krát)

RNA

• Stálý člen
  • **
Alarm pro OpenVPN [vyřešeno]
« kdy: 01 Března 2010, 16:17:17 »
Dobré odpoledne,
rád bych se zeptal, jak to udělat, aby mi server poslal mail, nebo sms, pokud se někdo připojí přes OpenVPN. Samotné poslání mailu nebo sms není problém, jde mi o to, jak odpíchnout tu událost od serveru VPN. V configu jsem nic nenašel, možná se při připojení vykonává nějaký skript. Jedná se o multi-client OpenVPN s přihlašováním pomocí certifikátů.
« Poslední změna: 02 Března 2010, 20:29:50 od RNA »

Marek_

• Aktivní člen
  • *
Re: Alarm pro OpenVPN
« Odpověď #1 kdy: 01 Března 2010, 16:27:38 »
asi jedině z logu openvpn, nebo logu firewallu.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
« Odpověď #2 kdy: 01 Března 2010, 16:46:33 »
no bud ako vravi Marek_ nejaky script na zaklade sledovania log-ov openvpn-status.log alebo openvpn.log

alebo pouzit v klientskom cfg funkciu UP/DOWN , teda aby po pripojeni spustilo nejaky script v ktorom by boli potrebne prikazy na odoslanie mailu
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 01 Března 2010, 21:30:03 »
nejaky script na zaklade sledovania log-ov openvpn-status.log alebo openvpn.log
Jak se taková věc dělá?  Ve Woknech to dělám pomocí funkce FindFirstChangeNotification - WaitForSingleObject - FindCloseChangeNotification. Linux jsem objevil teprve nedávno.
alebo pouzit v klientskom cfg funkciu UP/DOWN , teda aby po pripojeni spustilo nejaky script v ktorom by boli potrebne prikazy na odoslanie mailu
To jako na straně klenta? To jsem tak  nemyslel.. Navíc je to snadno odstranitelné.

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Března 2010, 14:58:13 »
nejaky script na zaklade sledovania log-ov openvpn-status.log alebo openvpn.log
Jak se taková věc dělá?  Ve Woknech to dělám pomocí funkce FindFirstChangeNotification - WaitForSingleObject - FindCloseChangeNotification. Linux jsem objevil teprve nedávno.
nooo,
1. asi by som na tvojom mieste v prvom rade skusil poriadne prebehnut cele HOWTO/manual, ci tam nahodou neni nejaka nova funkcia s ktorou by sa taketo nieco dalo i na serverovej strane zriadit. predsa len moje informacie/skusenosti su este z cias predchodzej verzie 2.0.9 , a teraz s novou 2.1.1 som sa este velmi nehral, tak neviem ci nahodou nieco nezmenilo.

2. ako sa take nieco robi? fuha, no z hlavy neviem, pretoze takuto potrebu som zatial v minulosti nemal.
ale urcite by sa dal nejaky BASH scriptik napisat ktory by pravidelne checkoval ten status log a pri nejakej zmene by poslal mail.

To jako na straně klenta? To jsem tak  nemyslel.. Navíc je to snadno odstranitelné.
[/quote]
ano, bolo by to lahko odstranitelne, to ale zavisi na tom aki uzivatelia tam su, ak menej zdatni, tak do toho velmi sahat nebudu.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 02 Března 2010, 20:05:31 »
ako sa take nieco robi? fuha, no z hlavy neviem, pretoze takuto potrebu som zatial v minulosti nemal.
ale urcite by sa dal nejaky BASH scriptik napisat ktory by pravidelne checkoval ten status log a pri nejakej zmene by poslal mail.

No, tak to bych právě nechtěl to dělat takhle. Ve Woknech je taková funkce, jak jsem psal, že si políčím pastičku na určitý adresář a jakmile dojde ke změně v tomto adresáři, tak se mi do volajícího procesu pošle zpráva (něco jako signál v unixu). Prostě to program nemusí furt oblizovat, jestli se něco nezměnilo. Ale to je spíš na téma „programování v Unixu”.

RNA

• Stálý člen
  • **
Re: Alarm pro OpenVPN [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 02 Března 2010, 20:33:27 »
Vyřešeno - stačí pořádně číst man openvpn a všimnout si direktiv client-connect a client-disconnect.
jak prosté !!!
 :-[   :'( 

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 02 Března 2010, 20:41:05 »
no super :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.