nejaky script na zaklade sledovania log-ov openvpn-status.log alebo openvpn.log
Jak se taková věc dělá? Ve Woknech to dělám pomocí funkce FindFirstChangeNotification - WaitForSingleObject - FindCloseChangeNotification. Linux jsem objevil teprve nedávno.
nooo,
1. asi by som na tvojom mieste v prvom rade skusil poriadne prebehnut cele HOWTO/manual, ci tam nahodou neni nejaka nova funkcia s ktorou by sa taketo nieco dalo i na serverovej strane zriadit. predsa len moje informacie/skusenosti su este z cias predchodzej verzie 2.0.9 , a teraz s novou 2.1.1 som sa este velmi nehral, tak neviem ci nahodou nieco nezmenilo.
2. ako sa take nieco robi? fuha, no z hlavy neviem, pretoze takuto potrebu som zatial v minulosti nemal.
ale urcite by sa dal nejaky BASH scriptik napisat ktory by pravidelne checkoval ten status log a pri nejakej zmene by poslal mail.
alebo pouzit v klientskom cfg funkciu UP/DOWN , teda aby po pripojeni spustilo nejaky script v ktorom by boli potrebne prikazy na odoslanie mailu
To jako na straně klenta? To jsem tak nemyslel.. Navíc je to snadno odstranitelné.
[/quote]
ano, bolo by to lahko odstranitelne, to ale zavisi na tom aki uzivatelia tam su, ak menej zdatni, tak do toho velmi sahat nebudu.