Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak přejít z Ubuntu na Win XP?  (Přečteno 4957 krát)

Ondrous007

• Návštěvník
Jak přejít z Ubuntu na Win XP?
« kdy: 01 Března 2010, 17:24:48 »
Mohl by mi někdo, prosím, pomoct pár radama, jak bych mohl odinstalovat Ubuntu a naistalovat Win XP? Stručně: koupil jsem si počítač bez OS, kde jsem našel Ubuntu. Jelikož mám instalční CD na Win XP, rád bych je tam naistaloval. Jedná se o klasické bootovací CD, které začne kopírovat, ale pak to hodí chybu, pač to Ubuntu zřejmě nepustí. Bylo mi doporučeno zformátovat celý počítač, ale nevím jak, pač se v tomhle OS vůbec nevyznám. Může mi někdo, prosím, poradit, jak odinstalovat Ubuntu / zformátovat celý HD? Předem moc díky

stym.m

• Návštěvník
Re: Jak přejít z Ubuntu na Win XP?
« Odpověď #1 kdy: 01 Března 2010, 17:27:26 »
Jakou chybu Ti to hodí? Jestli z instalačního cd s Win nabootuješ, tak to není chyba v Ubuntu. Disk naformátuješ při instalaci Win.

franta uživatel

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Března 2010, 17:31:42 »
Podivej se tady wiki.ubuntu.cz něco k tomu tam je, pročti si tam toho víc a pak dej vědět.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Poslední změna: 01 Března 2010, 17:41:57 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 01 Března 2010, 18:31:00 »
Aby bylo jasno:
pokud nabootoješ z CD s Widlema, tak ubuntu nespouštíš, tudíž není aktivní. Widle by v rámci instalace měly umět odstranit existující diskové oddíly a vytvořit své vlastní (nebo že by soudruzi od MS udělali někde chybu?). Tedy "zformátovat celý počítač" musíš v rámci instalace Widlí, bez ohledu na to, jak pitomé je to slovní spojení, neboť se formátují disky, nikoliv počítače.
Pokud ti CD s Widlema hodí nějakou chybu a ty se s námi o ni nepodělíš, tak ti těžko někdo poradí, co s tím. Třeba ti to hodí chybu čtení z CD s Widlema a to, jak jistě uznáš, není problém Ubuntu.
Pokud se nevyznáš v instalaci Widlí, obra't se na MS nebo někoho takového.
Nazdar.

pajus

• Návštěvník
  • DELL vostro 1320
« Odpověď #5 kdy: 02 Března 2010, 09:57:58 »
Standardni postup:
vloz cd do mechaniky (WinXP) nabootuj z nej a uz instalujes pekne te to bude navigovat, jak budes vybirat disk, tak vsechny oddily smazes naformatujes na NTFS nejlepe pripadne si vytvoris dalsi oddil napr pro data. a vesele instalujes.

Zalezi jakou chybu ti to hodi.

Ale vazne, zavolej na Podporu pro zakazniky microsoftu, ikdyz si nejsem jisty jestli na XP jeste podpora je :(

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 02 Března 2010, 10:03:25 »
No hlavne by uz mal napisat tu chybu. Mozno to bude len chybajuci ovladac na sata radic, ako to pri XP byva caste.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 02 Března 2010, 10:31:36 »
Mozno dalsi, co ma v biose zapnutu pseudoochranu proti virusom typu zakazu zapisovania do MBR.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 02 Března 2010, 10:46:57 »
Nechci tady rodmychavat flame, nic proti vidlarum nemam, ale nemel by tazatel spis jit do poradny zamerene na windowsy? Pokud ma tazatel originalni instalaci win, tak mu urcite vyjde vstric primo podpora MS ci prodejce licence. A pokud ma cernou kopii, at zkusi nejake warezove forum. Tady na linuxackem foru preci nebudeme podporovat nelegalni sw...
Kubuntu 20.04

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #9 kdy: 02 Března 2010, 12:01:09 »
Nechci tady rodmychavat flame, nic proti vidlarum nemam, ale nemel by tazatel spis jit do poradny zamerene na windowsy? Pokud ma tazatel originalni instalaci win, tak mu urcite vyjde vstric primo podpora MS ci prodejce licence. A pokud ma cernou kopii, at zkusi nejake warezove forum. Tady na linuxackem foru preci nebudeme podporovat nelegalni sw...

Já si taky myslím... Ale asi má M$ tak skvělou podporu, že lidi radši choděj na fóra o linuxu :-)
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #10 kdy: 02 Března 2010, 12:33:54 »
Spíš se obávám, že tazatel už šel dávno jinam. To jenom my jsme si toho zatím nějak nevšimli :-)

sopik2

• Návštěvník
  • jsem proste ztucnakovel
« Odpověď #11 kdy: 02 Března 2010, 16:00:40 »
Pak je řešení,zformátovat disk přímo v BIOSU. je to sice delší,ale smaže vše . Může mít chybu na pevném disku.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 02 Března 2010, 17:46:57 »
Spíš se obávám, že tazatel už šel dávno jinam. To jenom my jsme si toho zatím nějak nevšimli :-)
Troll fail? :P
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.