Dobrý den 
Včera večer mě napadl pošetilý nápad že zkusím nějakou jinou linuxovou distribuci. Hledal sem ale nechtěl sem nic velkého našel sem Ark linux 2006. Přes noc sem ho stáhnul, ráno vypálil a pustil sem se do instalace. Z live cd kubuntu sem si vytvořil další diskovy oddíl ( nebyl sem si jistý jaký program na to má Ark a na kubuntu sem již zvyklí) a nabootoval sem do Arku. Nastavil sem časové pásmo a jazyk. Vše bylo v pořadku až do chvíle kdy sem si měl vybrat způsob instalace pudto normální nebo pro experty. Zvolil sem normální jako expert se zatím necítím. Instalace probíhala asi minutu a pak se ozvala chybová (už nevím přesně co to bylo), tak sem si řekl nic se neděje vyzkopušim jinou distribuci. Chtěl sem nabootovat do Kubuntu, ale místo Grubu na mě vyzkočila hláška Missing OS, vyvalil sem oči. Tak sem šel do live cd kubuntu a tam sem zjistil že všechny data z obou disků zmizela včetně souborových systémů, moje překvapení se měnilo v zděžení. Oba systémy jak moje kubuntu tak tatovo XP sem instaloval a znovu nastavoval přesně 11 hodin. A proto pokud potřebujete rychle a snadno zformátovat disky tak si stáhněte ARK LINUX 2006, udělá to rychle (240 GB za necelou minutu to je opravdu asi rekord 

a spolehlivě. Navic táta měl v počítači nějaké pracovní soubory které mu budou určitě chybět takže až se vrátí domu tak sem mrtvej člověk. 
Sbohem od brzy již mrtvého eStara