Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Starší verze balíčků  (Přečteno 978 krát)

dadam

• Aktivní člen
  • *
Starší verze balíčků
« kdy: 03 Března 2010, 16:38:31 »
Zdravím, kde se dají najít starší verze .deb balíčků? Konkrétně bych potřeboval Eagle 5.6.0. Hledat jsem zkoušel, ale jediné co jsem našel byla informace, že apt verze spravovat nedokáže. Je tedy něco takového?

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re: Starší verze balíčků
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2010, 16:56:28 »
Nesedím teď u počítače, ale v synapticu je u některých programů nabízeno více verzí (volba zamknout verzi nebo tak nějak - zkuste pohledat), jinak doporučuji použít google, netrváte-li na deb balíku, prakticky všechny verze eagle jsou zde: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/program/
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Března 2010, 17:31:46 »
.deb balíček bych právě potřeboval, o těch verzích totiž vím, nicméně:
Mám nainstalovaný eagle z repozitářů, verzi 5.7.0. Ta mi padá, když se pokusím přesunout součástku. Stáhnu 5.6.0, nainstaluji, jenže když do terminálu zadám 'eagle', spustí se mi verze z repozitářů. Tak jsem v usr/bin vyměnil soubor eagle za odkaz na eagle ve verzi 5.6.0, chce po mně z nějakého důvodu licenci (i když jsem nainstaloval jako free).
Google jsem samozřejmě zkoušel, nicméně nikde nic nenašel.

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2010, 17:47:52 »
Tak se omlouvám za trapný omyl. Nějak jsem počítal s tím, že v repozitářích bude nejnovější verze, nicméně je tam verze z lednu minulého roku (!). Tak jsem nainstaloval nejnovější verzi a už to funguje. Porušil bych nějakou licenci, kdybych vzal nainstalované binárky, podle http://wiki.ubuntu.cz/Vytvo%C5%99en%C3%AD%20.deb%20bal%C3%ADku z nich udělal balík a dal ho někam ke stažení?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.