Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Multifunkční inkoustová tiskárna podporovaná v linuxu -aktualne prodejne  (Přečteno 3110 krát)

honzap

• Návštěvník
Zdravím,

vím,že se to tu řešilo již X-krát, ale témata jsou již z dřívějška, a doporučované tiskárny již nelze mnohdy sehnat .

Tudíž bych se chtěl zeptat, jakou byste mi doporučili multifunkční inkoustovou tiskárna podporovanou v linuxu ?
Chtěl bych, aby fungovali i tlačítka např, tiskárny mají tlačítka na scan do pdf(a jine..) jen dávate dokumenty na skener, a mačkáte na tlačítko,a už Vám to skenuje do PC .

Momentálně mám (bohužel) Canon MP510 .Sice ji rozjedu, ale nemám funkce jako ve widlich ,takze neco musi z domu, a linux to nebude.
I tato multifunkce ma tlacitko na scan do PC,ale funguje jen ve widlich :-( Samozrejme za to nemuze linux ....

Cena do max 3000,- Kc  .Chtel bych kvalitni skener .

Děkuju

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
HP, Samsung, Xerox. HP má open source ovladače, Samsung a Xerox dodávají ovladače pro Linux na přidaných médiím. Myslím, že z té trojky bude nejlevnější Samsung, ale konkrétní modely neznám.

Marek_

• Aktivní člen
  • *
Mám HP Photosmart Plus a spokojenost, tiskneme i skenujeme bezdrátově (s čímž jsem ani nepočítal). Mám teda openSUSE 11.2, ale počítám, že z *ubuntu to půjde taky. Kvalita tisku dost dobrá, vlastně mě to až překvapilo, jak šel pokrok dopředu (měl jsem stařičkou tiskárnu HP deskjet 420c) a jak z toho mohou vylézt dobré fotky jako z fotolabu (pokud se použije kvalitní papír). Mám ji tedy zatím jen asi měsíc. Tak jak to popisuješ ty, jsem zatím skenovat nezkoušel; ta možnost tam je (do pdf do počítače), ale nevím (nejsem teď doma). Umí to tisknout z usb i z paměťových karet (ale asi jen fotky, dokumenty to asi né); má to dostatečně velký dotykový display. btw, jde mi bezdrátově skenovat dokonce dvěma způsoby: přes sane (lepší) (to nikde nikdo nepsal, snad to ani nemělo být podporováno, ale funguje mi to, kdyžtak ti pak napíšu jak) a přes webové rozhraní tiskárny. Cartridge (4) jsou docela levný. Stála necelé 3000Kč. Připojení přes usb nebo wifi nebo volitelně bluetooth (musíš dokoupit nějaké rozhraní). Je ale docela velká. Moc nežere. Vybíral jsem ji dlouho. No mrkni na ni.
Zatím se akorát jednou sekla, při příliš rychlém listování fotkami z paměťové karty, ale žádný velký problém.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

honzap

• Návštěvník
Mám HP Photosmart Plus a spokojenost, tiskneme i skenujeme bezdrátově (s čímž jsem ani nepočítal). Mám teda openSUSE 11.2, ale počítám, že z *ubuntu to půjde taky. Kvalita tisku dost dobrá, vlastně mě to až překvapilo, jak šel pokrok dopředu (měl jsem stařičkou tiskárnu HP deskjet 420c) a jak z toho mohou vylézt dobré fotky jako z fotolabu (pokud se použije kvalitní papír). Mám ji tedy zatím jen asi měsíc. Tak jak to popisuješ ty, jsem zatím skenovat nezkoušel; ta možnost tam je (do pdf do počítače), ale nevím (nejsem teď doma). Umí to tisknout z usb i z paměťových karet (ale asi jen fotky, dokumenty to asi né); má to dostatečně velký dotykový display. btw, jde mi bezdrátově skenovat dokonce dvěma způsoby: přes sane (lepší) (to nikde nikdo nepsal, snad to ani nemělo být podporováno, ale funguje mi to, kdyžtak ti pak napíšu jak) a přes webové rozhraní tiskárny. Cartridge (4) jsou docela levný. Stála necelé 3000Kč. Připojení přes usb nebo wifi nebo volitelně bluetooth (musíš dokoupit nějaké rozhraní). Je ale docela velká. Moc nežere. Vybíral jsem ji dlouho. No mrkni na ni.
Zatím se akorát jednou sekla, při příliš rychlém listování fotkami z paměťové karty, ale žádný velký problém.

Děkuju moc za osobní zkušenost .Abych pravdu řekl už jsem na ní před pár dny koukal.A něco o ní četl .Až budeš mít chvilku čas zkus jestli ti funguje to tlačítko na skenování jsou tam možnosti tuším : do počítače (uloží to jako jpg) , ulozit jako jpg a jeste neco uz nevim presne jaka byla dalsi moznost toho tlacitka.
Ten bezdrat me docela zajima - ma to nejake moznosti zabezpeceni ? myslim wep,wpa  Diky

Marek_

• Aktivní člen
  • *
1) Wifi má dva režimy ad-hoc (propojení bezdrátově dvou zařízení) a infrastructure, kdy se tváří jako normální síťová tiskárna s vlastní ip. Funguju na wpa AES, takže jo.
To eventuální bluetooth neznám, ale sloužilo by to třeba pro přímý tisk z mobilu.
2) Tlačítko je tam jen jedno. Slouží k zapnutí. Vše ostatní se dělá pohodlně přes dotykový display (má takové průměrné rozlišení, ale myslím, že pro představu, co se bude tisknout a pro ovládání dostačuje). Jak říkám, vím, že ta možnost skenovat do pc tam je, ale nevím, jestli si to dokáže najít počítač s linuxem (nejsem si třeba jist, kam by se dokument uložil, práva). Teď to nemůžu zkusit. Plocha skeneru je o něco větší než A4.

Efektivitu a náklady na tisk zatím nemůžu posoudit, jelikož jedu stále na dodané cartridge. Ve webovém rozhraní je docela slušná statistika, to se mi líbilo. Na stav zásobníků se můžeš podívat v grafice na mnoha místech.
Myslím, že jediné, co ta tiskárna nemá, je automatický podavač a tisk na cd (nepotřebuju).
Oboustranně tisknout lze, ale musí se to ručně otočit.

HP k tomu dává obrovský software pro windows, který má asi 200MB. Ale vlastně stačí nainstalovat jen driver. Nicméně pro první konfiguraci tiskárny a zkalibrování je asi nejjednodušší cesta to na nějaký počítač s win nainstalovat, pak už to není nutné.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.