Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: File Manager  (Přečteno 979 krát)

Wasil.ok

• Návštěvník
File Manager
« kdy: 05 Března 2010, 22:47:15 »
jsem zacatecnik, ale snazim se( z cestinou take  ;))
 Nainstaloval(ubuntu-gnome) v poho, stahnul FF, chrome, dodal rozlozeni klavesnice....
 Povolil NVIDIA (doporucene), stahnul vsechna aktualizace co nabidlo.
  nevim proc, ale pracovni plocha cerna (byl obrazek) pri klikani pravym neotevira se nic(menu).Pri sprobe otevreni jake koliv slozki asi 5 sekund bezi hodiny a pak NIC. Prohlizece (nastesti bezi). Pri restartu objevi se menu ze FILE MANAGER bezi a ceka, i pres to ze zmacknu STEJNE RESTARTOVAT (dobra volba )))))) 
nic se nezmeni po nabehnuti.
prosel jsem forem ale nic podobneho nepotkal ((((
 PC je asi 5 let stary (Athlon 2200+)

MoonCZ

• Návštěvník
Re: File Manager
« Odpověď #1 kdy: 05 Března 2010, 22:48:42 »

NoWin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Března 2010, 23:01:47 »
Spusť Terminál, do něj napiš nautilus a spusť to. Vyleze z toho chybový hlášení, jehož kompletní obsah vložíš sem.

Wasil.ok

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Března 2010, 23:19:53 »
(nautilus:8271): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed

(nautilus:8271): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

Wasil.ok

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Března 2010, 12:01:58 »
ach jo. i kdyz to se nijak spravilo  vubec nevim co to presne bylo i co zpusobilo napravu.... Bojoval jsem z tim cely vecer, zkousel vse .
 Ted  nautilus odpovida=
(nautilus:2120): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed
zadny error, coz je dobre.  Na spousty jinych  otazek budu cist dal forum a FAQ

Rezi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Března 2010, 22:55:18 »
Mozna by mohlo pomoci tohle: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1390956&highlight=nautilus&page=6

a nebo by to mohlo byt v necem uplne jinem >

Mel jsem obdobny problem. Proste komplet zámrz nautilusu. Nesly otvirat slozky ani klikat na ikony na plose.

chyba byla následující:
Nautilus si totiz pri startu systemu nacte vsechny soubory ktere mas na plose a pokud soubor rozpozna jako obrazek, tak z nej generuje nahled. Problem nastane, kdyz je obrazek zasadne poskozen a uchovava si v podstate jen hlavicku s informaci o tom ze je to obrazek. Nautilus pak neni schopnej vygenerovat nahled a zamrzne.

obdobne se to muze stat i s jinejma souborama z pochy, u kterych nautilus nacita jejich obsah. Tzn. smaznout plochu z terminalu muze pomoci

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.