Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Empathy a videocall - nedodělek?  (Přečteno 2034 krát)

alexisis

• Návštěvník
Empathy a videocall - nedodělek?
« kdy: 06 Března 2010, 16:03:58 »
Empathy se chlubí možností videohovorů, task proč to nejde? Proč je nabídka videohovor či audiohovor zašedlá? Cameru mám připojenou, mikrofon taky. Nebo je Empathy nedodělek?
Ubuntu 11.04  EEE 1001HA

luisah

• Závislák
Re: Empathy a videocall - nedodělek?
« Odpověď #1 kdy: 06 Března 2010, 16:16:02 »
Empathy se chlubí možností videohovorů, task proč to nejde? Proč je nabídka videohovor či audiohovor zašedlá? Cameru mám připojenou, mikrofon taky. Nebo je Empathy nedodělek?
je zašedlá u kontaktů, které nemají kontakt přes jabber (jiný nevím) a nemají klienta, který už audio/video hovor umí (umí jej např. právě empathy a novější verze Pidginu). Koneckonců u kontaktu, se kterým je možné komunikovat (u empathy) přes audio či i video hovor se zobrazí u avataru obrázek mikrofonu a webkamery.
Takže se zřejmě v tvém případě nejedná o žádný nedodělek.
« Poslední změna: 06 Března 2010, 17:26:35 od luisah »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2010, 16:43:49 »
Myslim ze nie. Ja uz som to tu niekde tiez pisal ovsem s najnovsim pidginom. Mam tieto moznosti zasednute aj ked by som mal mat moznost videohovoru a na druhej strane je ta ista verzia pidginu. Protokol XMPP.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2010, 16:51:56 »
Myslim ze nie. Ja uz som to tu niekde tiez pisal ovsem s najnovsim pidginom. Mam tieto moznosti zasednute aj ked by som mal mat moznost videohovoru a na druhej strane je ta ista verzia pidginu. Protokol XMPP.
Zkus mě kontaktovat přes jabber. U mě je zatím vše - u pidgina i empathy OK.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 06 Března 2010, 17:28:56 »
Tak info pre ostatnych ako to dopadlo. Po zadani luisah kontaktu do pidgina sa "zahadne" aktivovala ponuka video/hlas hovoru ale nepodarilo sa nadviazat spojenie. Vzdy po par sekundach spojenie/vytacanie spadlo.
Cize ist by to malo, len to chce doladit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

alexisis

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Března 2010, 08:34:51 »
No já si myslel, že možnost videohovoru je dostupná i pro MSN kontakty, tak nic. A také jsem vycházel z tohoto:

Oficiální empathy FAQ

I am using Ubuntu Karmic (9.10) and I can't make MSN call.

Ubuntu disabled audio/video support in telepathy-butterfly (the MSN backend) because this new feature got introduced too late and that feature didn't get much testing.

You can get more up to date packages from our telepathy ppa, they have audio/video enabled for MSN: https://launchpad.net/~telepathy/+archive/ppa/

Takže to vlastně nedodělek je  ;D
Ubuntu 11.04  EEE 1001HA

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 07 Března 2010, 10:18:20 »
No, pokud máš nainstalovaný tlepathy-butterfly a ten repozitář, tak by to asi mělo jet. MSN vůbec nepoužívám, takže nevyzkouším.

Jinak doplním Tibora, hovor se podařilo navázat z pidgin na pidgin, jen jsem mu to típnul :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.