Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu na Externy HDD?  (Přečteno 1259 krát)

kashmir

• Návštěvník
Ubuntu na Externy HDD?
« kdy: 08 Března 2010, 20:04:06 »
Zdravim,

Mam v NB 160GB disk rozdeleny na 2 particie, na C: mam win XP.
pokusal som sa na externy disk nainstalovat ubuntu. nainstaloval som ho, avsak ked si mam vybrat na zaciatku, ci chcem spustit Ubuntu alebo win, tak ubuntu mi nefunguje. Vypise chybovu hlasku a ked stlacim tlacitko tak sa restartuje PC. Win XP slape ako ma, az na to, ze particiu na ktoru som na Ext. HDD instaloval Ubuntu mi vo win zobrazuje, ale nechce otvorit.
Viete poradit ako odinstalovat z particie na ext. HDD ubuntu? pripadne, co robit, aby som mohol s tou particiou vo win pracovat?
A ci sa vobec da nainstalovat ubuntu na ext HDD?

vdaka!

strepon

• Návštěvník
Re: Ubuntu na Externy HDD?
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2010, 20:37:05 »
Na externí disk se nainstalovat rozhodně dá, spokojeně ho tak už nějaký čas používám.
Není problém s umístěním Grubu? Já jsem si při první instalaci nevšiml volby pro umístění Grubu (v Pokročilé v posledním kroku instalace), ten se nainstaloval na běžný disk místo na externí a nefungovalo to.
Jak bude partition viditelná ve win, to bude záležitost souborového systému a připojení disku.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Ubuntu na Externy HDD?
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2010, 21:54:52 »
Možná bude problém v označení disků.

Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.