Tak notebook dorazil az dneska, mam navic prime srovnani s 12" Fujitsu Siemens V3205, ktery mam take na par dnu k dispozici. Prvni dojem z Lenova je vyborny, konstrukce kvalitni, zhruba stejna jako u Fujitsu. Bohuzel Lenovo ma jen triclankovou baterii (2600mAh), se kterou vydrzi skutecne pouze necele dve hodiny. Vykonnejsi sesticlankova (5200mAh) stoji cca 4000Kc. Fujitsu-Siemens je vybaveny take triclanovou baterii ale s kapacitou 4400mAh, se kterou mi vydrzel pri bezne praci asi 2:40.
Srovnani Lenovo V100 (Core Duo T2400 1.83GHz, 1GB RAM, 100GB HDD) - FSC V3205 (Core 2 Duo T5500 1.6GHz, 1GB RAM, 120GB HDD)
vyhody Lenovo:
lepsi klavesnice (vetsi klavesy - celkove o 3cm sirsi, cca 2.5mm na klavesu, vetsi zdvih, podstatne prijemnejsi)
CZ/US popisky na klavesnici
lepsi touchpad, lepsi tlacitka touchpadu
ctecka otisku prstu
web kamera
o neco mensi (lehci) napajeci zdroj
trochu lepsi graficka karta (GMA 950, FSC ma (945)
vydech tepleho vzduchu dozadu (fujitsu vyfukuje doprava primo na ruku s mysi)
tichy chod, vetrak skoro neni slyset
wifi karta ma mechanicky vypinac
ctecka pametovych karet podporuje i XD (fotaky Olympus, Fuji)
vyhody Fujitsu:
o 20GB vetsi harddisk
lepsi zakladni akumulator
cca o 8000 nizsi cena
DVI vystup
jeden USB port navic (ma 4, lenovo 3)
Zaver: spojte tyhle dva notebooky a mate idealni kousek.
Jedinou vaznou nevyhodu Lenova vidim v akumulatoru, nakupem druhe baterie se to vyresi (plati to zamestnavatel

). U Fujitsu bych zase musel nechat vymenit klavesnici z CZ/SK verze na CZ/US, takze to vyjde na stejno. Ve vysledku jsem presvedceny ze jsem vybral dobre. Ubuntu a Gentoo budu instalovat v nejblizsich dnech, dam vedet jak to slo.