Takze, mam dva problemy. Prvni problem je, ze mi ubuntu pri instalaci nevidi jeden ze dvou disku, ktere mam. Kdyz najedu do Live CD a spustim GParted, tak tam ten disk take neni. Disk je to zrejme SATA. Disk v PC opravdu je, protoze jeste vcera jsem na nem mel naistalovane win xp a disk ve windowsech byl normalne videt. A i predtim, kdyz na nem byli ty windowsy, tak ubuntu ten disk nevidelo.
Druhy problem je ten, ze jsem si tedy naistaloval Ubuntu na ten druhy disk, ktery mam a instalace ho rozpoznala. Jenze, kdyz spustim pocitac, tak mi nabehne pouze nejaka hlaska, ze chybi operacni system. Takze jsem usoudil, ze pocitac automaticky spousti ten disk, na kterem ted nic neni a drive na nem byli win xp, protoze kdyz jsem mel jeste naistalovane win XP na disku, ktery Ubuntu nevidi, a na druhem disku sem mel naistalovane Ubuntu, tak se mi automaticky spoustely windowsy.
Chtel bych jenom upozornit, ze jsem zacatecnik, a pripadne reseni problemu bych potreboval popsat polopate, co presne mam udelat.
Na forum uz jsem hledal odpovedi na me otazky, bohuzel bezvysledne.
Predem dekuji vsem za odpoved.