Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Také vám padá??  (Přečteno 9572 krát)

min25

• Aktivní člen
  • *
Také vám padá??
« kdy: 12 Března 2010, 21:50:17 »
plymouthd. Několik posledních dní se objeví problém této aplikace ??? Druhá věc je že v aktualizacích asi stejně dlouhou dobu visí parted a udisks. Ctěl bych vědět jestli je to jenom u mě, nebo i ostatním se to u LL projevuje. U zdrojů Synapticu jsem žádné úpravy nedělal.
« Poslední změna: 14 Března 2010, 14:28:06 od min25 »

Icek

• Návštěvník
Re: Také vám padá
« Odpověď #1 kdy: 12 Března 2010, 23:02:07 »
ty dve aktualizace tam mam taky... pada mi tu taky dost veci... no jeste maji prez mesic cas, tak snad se to zlepsi...

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Března 2010, 23:04:38 »
je to nahlášenej bug: http://www.mail-archive.com/ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com/msg2086072.html
ten parted a udisks je závislej na libparted0 tak ho pomocí Synapticu doinstaluj  ;D

Robert1106

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Března 2010, 23:05:48 »
Skor by som pouzil sudo apt-get dist-upgrade

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Března 2010, 23:09:59 »
je to nahlášenej bug: http://www.mail-archive.com/ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com/msg2086072.html
ten parted a udisks je závislej na libparted0 tak ho pomocí Synapticu doinstaluj  ;D
Moc díky to pomohlo a že ten plymouthd taky brzy opraví

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 13 Března 2010, 12:11:16 »
uff .. opravdu pozoruhodny nazev tematu
;D Taky mi občas padá je to asi věkem :( Jinak plymouthd je po dnešní aktualizaci částečně opraven je vidět že se na něm pracuje.

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #6 kdy: 13 Března 2010, 14:44:27 »
Ďalšie zbytočné téma...veď je to alpha, neviem čo od toho očakávate? Že všetko hneď "pofrčí"? Oh my God  :o ::) :-\

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 13 Března 2010, 15:38:54 »
Ďalšie zbytočné téma...veď je to alpha, neviem čo od toho očakávate? Že všetko hneď "pofrčí"? Oh my God  :o ::) :-\

Když jim to zvedne sebevědomí, tak je nechejme  :D
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 13 Března 2010, 16:08:30 »
 To Belly and pomec : Myslím že protože jsme právě v Lucid Lynx (příští vydání Ubuntu - 10.04) tak vaše hloupá a mnohokrát omílané připomínka je slušně řečeno mimo mísu. Každý kdo zkouší, nebo používá nevydané distro si je vědom případných možných problémů. Jde snad o to ověřit si zda je to nahlášený/nenahlášený bug, nebo třeba feature. Pokud se vám toto vlákno nelíbí tak ho nečtěte, nebo moderátorům navrhněte jeho zrušení. Pro parádu zde není ???

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #9 kdy: 13 Března 2010, 16:32:56 »
Jde snad o to ověřit si zda je to nahlášený/nenahlášený bug,

Ne, o to opravdu nejde. O bugy jde v bugzille, tedy na http://bugs.launchpad.net/ubuntu

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 13 Března 2010, 17:34:17 »
Jde snad o to ověřit si zda je to nahlášený/nenahlášený bug,

Ne, o to opravdu nejde. O bugy jde v bugzille, tedy na http://bugs.launchpad.net/ubuntu
Ale jde! Někdo nemusí být guru a nemusí mít takové jazykové vybavení aby se v bugzille orientoval. Kde jinde si tedy o LL něco ověřit? Chybu může objevit každý a poslat ji do bugzilly ji může poslat zkušenější pokud není nahlášená. Mě třeba u LL absolutně nezajímají "screenshoty ze své zahrádky" kterých je všude hafo a je naprosto zbytečné je podle mě hodnotit u vývojové verze ale od toho tady tohle tema je.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 13 Března 2010, 18:55:16 »
uff .. opravdu pozoruhodny nazev tematu

mohl by tam být aspon otazník :-D .... to jsou někdy nervy to tu pročítat :-)
Fire's in my soul, steel is on my side

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #12 kdy: 13 Března 2010, 19:51:57 »
Já si myslím, že v bugzille se orientovat nemusím ale v tom případě nemám co instalovat vývojovou verzi. Ta je k instalaci právě proto, aby vývojáři mohli ohlášené bugy opravovat. Asi tak.

oudrnicky

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 14 Března 2010, 07:54:01 »
Já si myslím, že v bugzille se orientovat nemusím ale v tom případě nemám co instalovat vývojovou verzi. Ta je k instalaci právě proto, aby vývojáři mohli ohlášené bugy opravovat. Asi tak.
Jak NEMÁM co instalovat ??? To že nejsem guru jako ty mě neopravňuje nainstalovat vývojovou verzi a třeba se na něco pozeptat zde na fóru určenemu právě k vývojovým verzím? Když nemáš k tématu co sdělit tak alespoň mlč a nech si poučování kdo smí a nesmí co instalovat někam jinam ???

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 14 Března 2010, 11:20:20 »
Zakazovat Ti nikdo nic nechce ale otázkou je, zda po takové reakci Ti někdo odpoví. Nejsem si tím zcela jist.

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 14 Března 2010, 12:32:56 »
K tomu testování. Jaksi asi nemá valný smysl si vývojovku nainstalovat a udržovat ji aktualizacemi, když člověk nesleduje pečlivě vývoj. Mění se metabalíky, závislosti, konfiguráky atp. a tak vás systém může překvapit třeba zničením pevného disku, když neoplýváte potřebnými znalostmi a schopnostmi.
Pro takové "testery" má větší smysl denně stahovat denní sestavení a dokola a dokola instalovat a znovu a znovu konfigurovat.
Ale cesta k nahlášení chyby přes forum, kde to napřed projedou ostatní je dosti neefektivní. Otázkou tedy proto zůstává, zdali tito "testeři" jednou na vývojovce proto, že chtějí pomoc, a nebo proto, že se cíti cool...  ::)
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 14 Března 2010, 13:54:28 »
phplus : vidíš a někdo ochotný odpověděl a doblba neupozorňoval že je to testovací verze ;D
Belly : Zčásti máš pravdu, pokud se zničí můj disk je to pouze můj problém. Podle tvých posledních dvou reakcí se zdá že chceš být cool pouze ty  ;D
Jinak proboha kde je podle vás hranice použitelnosti? Je to a1 a2...beta uvědomte si že rozdíl je třeba jeden den mezi poslední rc a finální verzí. Taky by tedy stálo za to upřesnit pro koho je vlákno o LL a testovacích verzích a o čem je možné se zde bavit. O vzhledu je to povoleno a ostatní zapovězeno. Asi navrhnu v obecné diskuzi hlasování o přístupu na pokec o testovací verzi. Do karmy 50 jako odpad vůbec, od 50-100 chvalozpěvy na barvičky 100-500 rychlost bootování a nad karmu 500 snad příspěvky neomezeně. Připadá mi to fakt jako na Živě... Myslím že lidi se zájmem o tento skvělý os by mohli být k sobě tolerantnější a pokud mi jako tázajícímu se linblbovi nechcete odpovědět nikdo vás nenutí a můžete mě ignorovat. Ale psát furt dokola že je to testovací verze a že když chci být cool musím být guru a nebo držet hubu je fakt už trapný >:(

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Také vám padá??
« Odpověď #17 kdy: 14 Března 2010, 16:55:58 »
Anketa  ;D

Používám vývojovou verzi Ubuntu, protože
  • si chci zničit HW
  • chci být cool
  • chci všem ukazovat obrázky své nové plochy
  • stávající verze je příliš stabilní a mě baví zakládat nová vlákna
  • mi pořád padá a tak mám plno volného času
  • jsem masochista ("Co to tam zas...?!")

--- MARK ---
Jinak souhlasím, že se tu měří dvojím metrem. Např. stetovo vlákno o "přiteplalé katastrofě" žádné podobné reakce nevyvolalo...
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 14 Března 2010, 17:14:28 »
Anketa  ;D

• si chci zničit HW
  • chci být cool

--- MARK ---
Jinak souhlasím, že se tu měří dvojím metrem. Např. stetovo vlákno o "přiteplalé katastrofě" žádné podobné reakce nevyvolalo...
K+

oudrnicky

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 14 Března 2010, 17:33:47 »
K-

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #20 kdy: 14 Března 2010, 19:33:28 »
ten parted a udisks je závislej na libparted0 tak ho pomocí Synapticu doinstaluj  ;D
Moc díky to pomohlo a že ten plymouthd taky brzy opraví
Selhalo. Jen sděluji. Řešení nepožaduji. K životu je nepotřebuji  ;D
Edit: Zkusil jsem to po staru a dalo si to říct. Zajímavé však, že předtím ani dist-upgrade nic.
« Poslední změna: 14 Března 2010, 19:38:02 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #21 kdy: 14 Března 2010, 19:56:41 »
arrange: K+  ;)

Ja by som dal tieto témy všetky do jednej, lebo je to stále o tom istom. Veď keď si chce niekto zašéfovať, tak v pohode, ale zakladať každú chvíľu nové téma na to isté.  ::)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #22 kdy: 14 Března 2010, 20:53:08 »
To je fakt, že těch témat je tu už spousta na jedno brďo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 14 Března 2010, 21:10:55 »
Anketa  ;D

• si chci zničit HW
  • chci být cool
--- MARK ---

K+
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 17 Března 2010, 21:08:36 »
 mě se jenom seká u vypínaní jinak při zavádění mám  příznaky takže v cajku ale ty příznaky sem v 9.10 neměl... takže to vypínám že to vypnu a až se tam objeví hláška zmáčknu poweroff a mám to...
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.