Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde spustit po instalaci  (Přečteno 2822 krát)

RNA

• Stálý člen
  • **
Nejde spustit po instalaci
« kdy: 12 Března 2010, 22:58:49 »
Tak jsem se nakonec rozhoupal k instalaci Ubuntu na můj domácí desktop a se zlou jsem potázal.
Proběhla instalace, všechno jako v pořádku, pak restart, naskočil GRUB, vybral jsem Linux. chvilka dychtivého očekávání.......
a ono nic. Černá obrazovka a konec.
Dá se to spustit v módu Recovery (položka v GRUB menu), ale nějak nevím co s tím, normální shellové příkazy nefungují.
Naštěstí se dají pořád spustit Wokna, byly na druhém disku, na tom prvním zůstala jen malá pártyšna C:, 300 MB, kde jsou zavaděče pár dat na FAT-16.
Zkusil jsem to i celé přeinstalovat s jiným rozdělením disku, (1 pártyšna / - 25 GB, druhá /home,  asi 120GB ) a je to furt stejný.
Možná, že si nerozumí s graf kartou, ale celá instalace probíhala úplně normálně.
Tak a teď babo raď.
Určitě nejsem jediný, komu se to tak hezky povedlo nainstalovat, že to nefunguje.
Čím to může býT?

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Nejde spustit po instalaci
« Odpověď #1 kdy: 12 Března 2010, 23:41:05 »
Kdybys chtěl poradit, napsal bys alespoň jaký máš hardware včetně grafické karty. Menu fóra jak se správně ptát.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 12 Března 2010, 23:42:06 »
se zlou jsem potázal  :)
chvilka dychtivého očekávání.......  :)

Černá obrazovka a konec.
Zkoušels' vypnout splash a quiet?

normální shellové příkazy nefungují.
Jsi tedy opravdu v shellu? Nefunguje ani ls např.? Nejsi spíš v busybox nebo maintenance shell? Dává ti to klasické recovery mode možnosti?

Možná, že si nerozumí s graf kartou, ale celá instalace probíhala úplně normálně.
Jakou máš graf. kartu?

OT: RNA=Ribonukleová kyselina?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Března 2010, 00:16:18 »
Zkoušels' vypnout splash a quiet?
Kdybych věděl co to je, tak bych to možná udělal, Jo, pogůglím a zkusím
Jsi tedy opravdu v shellu? Nefunguje ani ls např.? Nejsi spíš v busybox nebo maintenance shell? Dává ti to klasické recovery mode možnosti?
Prozkoumám.
Jakou máš graf. kartu?
Něco jako RADEON X550.
Tady je výpis z everestu pod Woknama : http://www.severacek.org/report.html
Omlouvám se, pokud to budete číst, že toho je tak moc, ale nevím, co konkrétně z toho bude potřeba.
OT: RNA=Ribonukleová kyselina?
Ó nikoliv, v některých firmách se pracovníci z praktických důvodů označují zkratkami. 

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 13 Března 2010, 13:23:56 »
Myslíte, že bych měl koupit nějakou Linux-compatible grafickou kartu?
« Poslední změna: 13 Března 2010, 22:06:05 od RNA »

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Března 2010, 14:51:53 »
Koukám, že tady se řeší prakticky stejný problém: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,45236.0.html
Zdá se, že ty Radeóny nejsou nijak Linux-friendly.
Poradí mi někdo jaký typ grafické karty mám použít, aby na tom počítači běžel Linux?
Nemusí to být žádná  extra třída, na hry to nepotřebuji, ale měla by mít výstup DVI.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 19 Března 2010, 19:25:30 »
Začínám mít nepříjemný pocit, že si tady melu něco sám pro sebe a nikoho to nezajímá, inu proč taky...
Ale zjistil jsem zajímavou věc: smáznul jsem ubuntu (stejně nechtělo naběhnout, tak co s ním, že..) a zkusil jsem SUSE.
A co se nestalo:  :o  ono to chodí! Normálně proběhla instalace, restart, a už tu byl Linux jak malovaný, sice tam straší to ošklivé zvířátko od SUSE, ale funguje to, rozlišení monitoru jak má být.
No, ale radši bych Ubuntu, proč mám mít na dvou počítačích Ubuntu a na jednom SuSE, to je takové nekonzistentní  ;) nehledě na to, že to ošklivé zvíře je prostě nepřekousnutelné, ale zase funkce je přednější než vzhled..
Nicméně: proč SuSE chodí a Ubuntu hned padne, to jsou v distribucích takové rozdíly?  ???

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 19 Března 2010, 19:45:56 »
Jsou a překvapivé. Jako grafiku jedině Nvidiu od řady 8000 nahoru.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #8 kdy: 19 Března 2010, 19:47:59 »
Začínám mít nepříjemný pocit, že si tady melu něco sám pro sebe a nikoho to nezajímá, inu proč taky...
Ale zjistil jsem zajímavou věc: smáznul jsem ubuntu (stejně nechtělo naběhnout, tak co s ním, že..) a zkusil jsem SUSE.
A co se nestalo:  :o  ono to chodí! Normálně proběhla instalace, restart, a už tu byl Linux jak malovaný, sice tam straší to ošklivé zvířátko od SUSE, ale funguje to, rozlišení monitoru jak má být.
No, ale radši bych Ubuntu, proč mám mít na dvou počítačích Ubuntu a na jednom SuSE, to je takové nekonzistentní  ;) nehledě na to, že to ošklivé zvíře je prostě nepřekousnutelné, ale zase funkce je přednější než vzhled..
Nicméně: proč SuSE chodí a Ubuntu hned padne, to jsou v distribucích takové rozdíly?  ???

...jelikož suse je best of best  ;)

openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 19 Března 2010, 21:49:27 »
Ó děkuji. Tak tedy NVIDIA od 8000.
Tak teď mám dilema, jestli nechat SuSE, nebo koupit tu Nvidii.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #10 kdy: 19 Března 2010, 22:05:13 »
Ó děkuji. Tak tedy NVIDIA od 8000.
Tak teď mám dilema, jestli nechat SuSE, nebo koupit tu Nvidii.

;D +1
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.