Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu Netbook Wubi  (Přečteno 1955 krát)

seamus_22

• Návštěvník
Kubuntu Netbook Wubi
« kdy: 13 Března 2010, 17:38:29 »
Ahojte, inštaloval som si Kubuntu netbook cez Wubi do Windowsu. Na skúšku, lebo som potreboval ukázať spolužiačke či by sa jej páčil.. Jej som to už nainštaloval normálne namiesto Windowsu... Potom zo svojho netbooku som si to normálne odinštaloval v programoch a reštartol PC.. lenže stále mi to dáva na výber dve OS keď zapnem nb... KEď vyberiem Kubuntu tak mi vypíše: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: <Windows root>\system32\hal.dll. Please re-install a copy of the above file. No a proste ja by som len potreboval aby mi po zapnutí nabehol normaln Windows.. s Kubuntu nemám žiadne skúsenosti na notebooku mám Ubuntu...

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re: Kubuntu Netbook Wubi
« Odpověď #1 kdy: 13 Března 2010, 18:11:42 »

seamus_22

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Března 2010, 18:25:35 »
No mne ale Windows ide.. hal. dll sa mi vypíše len pri spustení Kubuntu... Ja by som potreboval len aby sa mi pri zapnutí nezobrazil výber dvoch OS

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Března 2010, 19:59:36 »
No mne ale Windows ide.. hal. dll sa mi vypíše len pri spustení Kubuntu... Ja by som potreboval len aby sa mi pri zapnutí nezobrazil výber dvoch OS
Tak náprava je jednoduchá, záleží jaká Windows používáš. Oprav záznam v mbr : http://helpdeskgeek.com/how-to/fix-mbr-xp-vista/

seamus_22

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Března 2010, 23:26:44 »
Och nie.. Mám to na netbooku... Nemám mechaniku.. nedá sa to nejak jednoduchšie? Veď wubi má byť len obyčajná aplikácia.. Tak prečo mi to rozhádzalo to MBR alebo čo to je? Nedá sa to nejak jednoduchšie? Nejakým programom alebo tak?  :o :-[

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 14 Března 2010, 12:38:26 »
S MBR nic nebude, z nějakého důvodu asi došlo ke špatné odinstalaci a zůstal záznam v bootovacím konfiguračním souboru Windows, u XP je to boot.ini, ten by mělo stačit upravit (odstranit řádek s Kubuntu), tuším, že je ve Win i na to klikátko.

Nebo zkusit Wubi znova nainstalovat a odinstalovat  >:(
http://wiki.ubuntu.cz/Wubi
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 14 Března 2010, 15:09:05 »
S MBR nic nebude, z nějakého důvodu asi došlo ke špatné odinstalaci a zůstal záznam v bootovacím konfiguračním souboru Windows, u XP je to boot.ini, ten by mělo stačit upravit (odstranit řádek s Kubuntu), tuším, že je ve Win i na to klikátko.

Nebo zkusit Wubi znova nainstalovat a odinstalovat  >:(
http://wiki.ubuntu.cz/Wubi

Buď se to dá editovat ručně (např. notepad, což je rychlejší) nebo se dá jít (myslím, nejsem na WIN) přes tento počítač, vlastnosti a tam se proklikej přes ty záložky, tam to najdeš  ;)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Kaufman

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Března 2010, 08:17:48 »
Už si to moc nepamatuju, ale bylo to nějak takhle

Pravým klikni na Tento počítač-Vlastnosti- záložka Upřesnit - Spouštění a zotavení systému - pak položka upravit - otevře se texťák, kde smažeš řádek s tím systémem, který nechceš- uložit hotovo

Pak můžeš zkusit restart :) ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.