Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Poraďte - čeština v názvech souborů na disku FAT32 z XP [vyřešeno]  (Přečteno 1310 krát)

tt

• Návštěvník
ahoj,

poradte prosim nejakou live CD distribuci linuxu, ktera zachova cestinu souboroveho systemu FAT32 pouzivaneho Win XP CZ.
zatim jsem vcera zkousel jedinou co sem mel a to KNOPPIX 5.0.1
zatim nevim prava na operace s diskem ale "Konquektor" zobrazuje ceske znaky napr. Š (velke s s hackem) jako ? (otaznik)

PROBLEM:
resim momentalni problem s notebookem ACER s Win XP
system Win na prvni viditelne partitione (C) je uplne mimo a chci zalohovat data pred novou instalaci Win. zalohoval bych je kopirovanim na druhou partitionu disku (D). pozn.: na disku je jeste pred temito partitiony "neviditelna". dalsi moznost zalohy bych videl ve vypaleni dat na DVD, pokud tedy i vypalovaci program umi cestinu v nazvech souboru (coz sem nekde zahledl ve foru ze jeden umi (tar nebo tak nejak)).

ps. zkousel jsem i live Win pres pebuilder (nu2.nu) ale ta se nerozchodila.. asi naky kolaps se stavajicimi Winy

diky moc za rady. uplne supr bude dyz se ozvete i na mail :)) ne nemusi byt, budu to tu zkoumat

--
jsem stinovy fanda :) linuxu ale bez zkusenosti. neni zatim moc casu na zkouseni a ty programy co potrebuji jsou tak pro Winy a jiny stary co byly pro DOS uz sou pro Win..
« Poslední změna: 26 Října 2007, 20:18:08 od Anna Taliánová »

Luban

• Závislák
Poraďte - čeština v názvech souborů na disku FAT32 z XP
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2006, 14:21:40 »
Citace: tt
uplne supr bude dyz se ozvete i na mail :)) ne nemusi byt, budu to tu zkoumat
Jde se prihlasit k odberu zprav mailem (viz. dole zaskrtavaci policko).
Nemusite tak zkoumat nahodne :).

tt

• Návštěvník
Poraďte - čeština v názvech souborů na disku FAT32 z XP
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2006, 21:32:46 »
jo to sem udelal :)) psal sem to predtim a jako novacek sem netucha ze to de :))
« Poslední změna: 26 Října 2007, 20:18:25 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.