Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird pro Ubuntu i XP - jak vyresit nejlepe ukladani profilu ?  (Přečteno 2443 krát)

Derek

• Návštěvník
Zdravim.

Zdarne prechazim cim dal vic na linux, uz jsem vyresil FF a jeho profil a ted se chystam na Thunderbirda.

Hlavni informace mam z http://proc.linux.cz/prevod-dat.html , neco dalsiho poradilo Czillacky forum.

Muj hlavni dotaz ale smeruje k tomu jak udkladat. A to jak profil, tak maily.
Rad bych totiz abych uz nemel dva profily, ale aby Win i Ubuntu sdilely jeden (a to pak doresil i u FF) - jenze jak to nejlepe provest ? Hlavne co se tyce disku (filesystemu) kde budou ulozeny.

Mam je nechat na NTFS casti a doufat v kvalitu toho experimentalniho NTFS zapisu ?
Nebo je nechat na ext3 a do woken nejak doresit driver ? (na ext2 jsem ho sehnal) ?

Co mi doporucite ?
Nema nekdo s podobnou konfiguraci zkusenosti ?
Diky za rady

Jere

• Stálý člen
  • **
Thunderbird pro Ubuntu i XP - jak vyresit nejlepe ukladani profilu ?
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2006, 15:14:23 »
Tohle se tu uz nekolikrat probiralo, zrovna nedavno jsem to nekam psal, takhe pouzij vyhledavani.

Jen te musim dopredu zklamat, sdileni profilu mezi Lin/Win neni bez problemu, taky jsem to tu kdysi popisoval.

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2006, 13:21:17 »
Ze to nebude bez problemu vim, ale i tak to chci zkusit.

Mozna probiralo, ale ja nasel z relevantnich jenom tohle (http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3233 - dokonce od tebe ;) ) a pak jsem  se dostal pres jinej thread sem -> http://ubuntu.wz.cz/hlavni_stranky/navody_software_posta_thunderbird.html )
Pekne vypada i toto -> http://web.archive.org/web/20050331065940/http://texturizer.net/thunderbird/share_mail.html

Lec to vsechno primo vychazi z pouziti FAT (kterej se mi zatim moc vytvaret nebo konvertovat z NTFS nechce).
Proto jsem se ptal na moznost pouziti ext3 a jejiho zpristupneni ve windows nebo na jiny, dalsi reseni.

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2006, 13:35:18 »
pro pristup z woken na ext2/3 je driver ext2ifs, ale mel jsem problem s kodovanim. Pro pristum na NTFS vcetne zapisu muzes pouzit ntfs-3g.
Jinak jedinej problem kterej jsem zaznamenal při použivani jednoho profilu pro Lin a Win byla nekompatibilita par rozsireni s linuxem (napr. "Minimize To Tray")
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2006, 13:54:33 »
Citace: DevilMuF
Jinak jedinej problem kterej jsem zaznamenal při použivani jednoho profilu pro Lin a Win byla nekompatibilita par rozsireni s linuxem (napr. "Minimize To Tray")
A jake reseni jste tedy zvolil nebo pouzivate ?
O zapisu na NTFS jsem toho zatim moc neprecetl, jenom ze se to dvakrat nedoporucuje (a zrovna u mailu, coz jsou nejspis jedina dulezitejsi data co mam, se mi dvakrat riskovat nechce).

Rozsireni kupodivu v THB moc nepouzivam, respektive snad zadne :)
Proti memu FF s nejakymi 20+ extensions je to zvlastni, ale pro cloveka, ktery presel z OE, je THB dostatecne vybaveny uz v zakladu :)

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2006, 14:29:10 »
Citace: Derek
A jake reseni jste tedy zvolil nebo pouzivate ?
Na postu nepouzivam ani jedno reseni, wokna sem na tohle prestal pouzivat. Jako sdilenou partition mezi L a W mam ext3 (jenom tam nemuzu z woken ukladat nic s ceskejma znakama), ale wokna jsou na NTFS a neni zadny problem se zapisem. To nedoporucovani je asi jenom kvuli tomu aby vyvojare nekdo nezaloval kvuli ztrate dat, ale se stabilitou to nebude mit moc spolecnyho.

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Listopadu 2006, 12:11:29 »
Mno, tak sdilena ext3 partition se neosvedcila, prave kvuli diakritice :)
Rekl jsem si, ze teda zkusim ntfs a zapis. A ejhle - tam jsem zase narazil na to, ze jsem v Linuxu vubec nevidel slozky, ktere meli v nazvu diakritiku - v cem muze byt problem ?
Plus jsem jeste mel problem se zapisem - v nekterych slozkach jsem nebyl schopen vytvorit ani prazdnou slozku...

Nainstaloval jsem ntfs-3g, v /etc/fstab zmenil typ z ntfs na ntfs-3g a prava dal na 000. kodovani jsem nechal utf-8 .
Nejaka rada plz ?

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #7 kdy: 12 Listopadu 2006, 13:28:25 »
no ja mam v /etc/fstab
Kód: [Vybrat]
/dev/hda3 /media/w2k ntfs-3g silent,umask=0,locale=cs_CZ.utf8 0 0a nezaznamena jsem problem

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Listopadu 2006, 16:02:02 »
Hned prebootuju a vyzkousim, diky ! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.