dovolím si ještě jednou toto téma otevřít. Dříve jsem tu napsal, že se mi skrz EasyTag podařilo vyřešit problém s kodovaním znaků. Ted jsem však objevil několik alb, kterým přepsat tagy nešly. Nebo spíše ne absolutně. Zjistil jsem však několik věcí.
ID3 tagy jsou dvojího druhu. Verze v1 a v2. V mp3 mohou být obě najednou. Ta starší v1 je na konci mp3 a zřejmě neumí diakritiku. Novější v2 ji umí a je na počátku mp3. EasyTag umí odmazat, či přidat v1,nebo v2. To jsem si ověřil přes Mp3Diags. V2 má diakritiku a v1 ji nemá.
V těch několika problémových albech jsou však obě verze tagů. A jak píše na počátku rudas, tak ve vlastnostech souboru(v Nautilusu - Vlastnosti- Zvuk) je z nějakého důvodu vybrána ta v1.
Přes EasyTag jsem tedy v několika problémových albech odmazal v1. Uložil jsem to. Jenže v těch vlastnostech souboru je z nějakého důvodu pořád zapamatována informace z v1.(přitom by tam už neměla být).
Problém zřejmě musí být v samotných souborech, protože když jsem postup otočil a nechal v albech, která jsou OK, jen v1(v2 jsem umazal), tak se mi v Rhythmboxu a i v jiných přehrávačích a také ve vlastnostech souboru ukázal tag v1 bez diakritiky. Po navrácení v2 do mp3 se mi opět tyto souobory zobrazovaly všude OK.
Ten přepis vadného tagu jsem zkoušel v Mp3Diags, Amarok, Rhythmbox, Listen a Kid3. Žádný tento program nedokázal změnit tag přímo ve vlastnostech-zvuk. Na druhou stranu jsou přehrávače, které si načtou v2(Exail, Vlc, Listen). Jenže ty mi tak nějak uživatelsky nevyhovují. RBox bych chtěl používat.
Věděli byste někdo odvodit, v čem je problém?Proč se tag nezapíše do vlastností a tím pádem ho ani RB nepřečte správně?
Děkuji
Rudas výše našel program, který narušil ty tagy a pak to doladil. To mi ale nevysvětluje, proč některé soubory "neposlouchají"

Věděl by to někdo objasnit?