Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lucid Lynx Beta - nautilus [vyřešeno]  (Přečteno 5145 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Lucid Lynx Beta - nautilus [vyřešeno]
« kdy: 20 Března 2010, 10:59:50 »
Při dnešním povýšení systému z Alfa 3 na Beta 1 mi zmizely ikony na ploše, dále mi zmizly z nabídky Gedit, Evolution a Rhythmbox - v Synapticu jsou ukázány, že jsou nainstalované, ale prostě nejdou spustit ani z terminálu. Dále úplně přestal fungovat Nautilus - nedostanu se do složek:
Kód: [Vybrat]
Chyba: Nelze otevřít umístění "file:///home/marp/Dokumenty" Žádná aplikace není zaregistrována k obsluze tohoto souboru. Tak to mě docela štve.
Nevíte někdo, jak to dát dohromady???
« Poslední změna: 20 Března 2010, 16:40:29 od marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

luisah

• Závislák
Re: Lucid Lynx Beta - nautilus
« Odpověď #1 kdy: 20 Března 2010, 11:06:52 »
Asi ti moc neporadím, ale něco podobného jsem kdysi řešil (hrál jsem si s konfigurákama).
Někde tady byla i témata s podobným problémem, jako např. že se nautilus také nespustil, nebo se spustil místo nautilu jiný program.
Zkus pohledat.
Jinak jsem v následujícím theardu, řešil jiný problém, který by "možná" mohl pomoci navést na správnou cestu.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,45394.msg331743.html#msg331743

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 20 Března 2010, 11:18:16 »
Asi ti moc neporadím, ale něco podobného jsem kdysi řešil (hrál jsem si s konfigurákama).
Někde tady byla i témata s podobným problémem, jako např. že se nautilus také nespustil, nebo se spustil místo nautilu jiný program.
Zkus pohledat.
Jinak jsem v následujícím theardu, řešil jiný problém, který by "možná" mohl pomoci navést na správnou cestu.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,45394.msg331743.html#msg331743

:( nepomohlo - ten konfigurák je naprosto v pořádku... Zkusil jsem i killnout nautilus a znovu spustit, zkusil jsem přeinstalovat vše, co s nautilusem souvisí, ale furt nic a jako nemožnost se dostat do Home je docela v pr...ádle!!!
« Poslední změna: 20 Března 2010, 11:31:44 od marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2010, 11:57:37 »
Tak zkus nouzově nainstalovat thunar viz. návod, jeslti to vůbec bude mít nějaký smysl (jestli to nebude stejné).
Zkusil jsem dohledat ty témata se stejným problémem, ale nemůžu je zaboha najít.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 20 Března 2010, 12:24:18 »
Tak zkus nouzově nainstalovat thunar viz. návod, jeslti to vůbec bude mít nějaký smysl (jestli to nebude stejné).
Zkusil jsem dohledat ty témata se stejným problémem, ale nemůžu je zaboha najít.

Jj, Thunara jsem prozatím doinstaloval a přes Gnome Commandera se do složek v Home taky dostanu, jen se divím, že takovej závažnej bug dopustí - Nautilus je přeci nativní souborový správce v Ubuntu! Tak snad to bude brzy opraveno.
Marek *Marp* Pszczolka

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Března 2010, 14:13:04 »
Při dnešním povýšení systému z Alfa 3 na Beta 1 mi zmizely ikony na ploše, dále mi zmizly z nabídky Gedit, Evolution a Rhythmbox - v Synapticu jsou ukázány, že jsou nainstalované, ale prostě nejdou spustit ani z terminálu. Dále úplně přestal fungovat Nautilus - nedostanu se do složek:
Kód: [Vybrat]
Chyba: Nelze otevřít umístění "file:///home/marp/Dokumenty" Žádná aplikace není zaregistrována k obsluze tohoto souboru. Tak to mě docela štve.
Nevíte někdo, jak to dát dohromady???
Hmm tak ráno mi aktualizace nabídla částečné povýšení systému a po restartu jsmem měl stejný problém jako ty >:( Nechtělo se mi nic zkoumat a tak jsem obnovil zálohu paritition pomocí fsarchiveru ktera byla vytvorena pred dvěma dny. Nyní po 14 hodině se mi aktualizace nabídla bez povýšení systému a vše je po restartu aktualizováno a naprosto v pořádku. Akorát asi minutu po naběhnutí Gnome vždy vyběhne hláška pádu aplikace plymounth. Ale to není nic nového a opakuje se to asi třetí tejden...

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #6 kdy: 20 Března 2010, 14:17:55 »
Mně zase nejde Gnome menu, taky po ranní aktualizaci. KDE jde v pohodě zatím.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #7 kdy: 20 Března 2010, 16:39:43 »
Tak ten bug byl teda fofrově opraven  ;)
Marek *Marp* Pszczolka

mido0258

• Aktivní člen
  • *
Re: Lucid Lynx Beta - nautilus [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 22 Března 2010, 20:40:16 »
vidíte já tu nebyl stalo se mi to že když sem si dal motivy od murrine tak se gnome spustila plocha a nic takže sem si kompletně nainstaloval KDE (ctrl+alt+f1 pres prikaz sudo apt-get install kde-full) a pak sem si motivy odstranil a smazal sem konfiguráky (.gcons .themes .gnome2) a uz to slape a je to dobry ale delalo mi problem kompletně kde odstranit pak mi došlo že de i mít (sudo apt-get autoremove) ale něco sem mazat nechtěl tak sem ty balíky hledal v synapticu :-D
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.