Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LAMP nejede  (Přečteno 2019 krát)

spiider

• Návštěvník
LAMP nejede
« kdy: 21 Března 2010, 11:59:29 »
Ahoj, už se toho tadz napsalo hodně ale mě nic nepomohlo. Přešel jsem na novou verzi Ubuntu 9.10 a najednou mě na ní přestal jít apache,php a sql. Podle všech návodů jsem ho zkoušel opravit,odebrat a zase nahrát, ale nic nepomohlo. Nemáte někdo nějaký zaručený postup??? díky moc

Pavel Půlpán

Re: LAMP nejede
« Odpověď #1 kdy: 21 Března 2010, 12:02:16 »
No, tak s tímto popisem problému ti poradí možná nějaký jasnovidec, nikoliv obyčejný smrtelník, na kterého tu povětšinou narazíš. :D

Málo informací, více informací...

spiider

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Března 2010, 12:12:36 »
problém je že nefunguje apache ani php, po zadání http://localhost/ me to hodí do složky, která nevím kde se nastavuje jelikož v etc/apache2 sem všechno smazal a když tam nahraju index.php tak ho to chce jenom stáhnout. Stačí to takhle???? jinak na netu i tady co jsem našel nepomohlo

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 21 Března 2010, 12:17:05 »
No, do adresáře /etc/apache2 se neumisťují soubory, které mají být dostupné pomocí HTTP přenosu, nýbrž soubory s nastavením webového serveru jako takového. Soubory dostupné s webu se umísťují do /var/www. Jinak tím, že jsi smazal obsah adresáře /etc/apache2 jsi přišel o veškerou konfiguraci Apache, takže přeinstalovat vše co je potřeba. ;)

spiider

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Března 2010, 12:21:22 »
Právě že jsem všechno přeinstaloval ale nová složka etc/apache2 se sice vytvořila ale v ní se nevytvořili žádné konfigurační soubory a po přeinstalování se vůbec nic nezmenilo. Instaloval jsem to jak přes synaptic tak přes příkaz sudo apt-get install apache2 a nic nepomohlo.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Března 2010, 12:22:42 »
Citace
problém je že nefunguje apache ani php

No to je celkem logické... pokud nejede apache... přeinstalujte a zkuste ten localhost jak radí kolega. Pokud naběhne složka či It works... je to správně.
Pokud nepojede jen PHP, nemáte zapnutý php modul pro apache. A to mi neříkejte, že nikde nepíší jak zapnout PHP pokud Vám samotný apache jede  ;) (a2enmod)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 21 Března 2010, 12:23:32 »
Nebude to bude tím, že apache2 je metabalík? Co si přesně přeinstalovával?

Přeinstaluj toto: http://packages.ubuntu.com/karmic/all/apache2.2-common/filelist

spiider

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 21 Března 2010, 12:28:33 »
it works to sice napíše ale php nefunguje, a ten příkaz pro jeho aktivaci jsem samozřejmně zkoušel a psalo to že je to už aktivováno. Takže nevím co s tím :(

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 21 Března 2010, 12:32:47 »
kdys do slozky /var/www nahrajes nejaky php skript, tak php nefunguje?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Pavel Půlpán

« Odpověď #9 kdy: 21 Března 2010, 12:33:20 »
Balík libapache2-mod-php5 máš nainstalovanej?

spiider

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Března 2010, 12:41:02 »
Když tam nahraju php skript tak ho to chce stáhnout akorát a ten balík libapache2-mod-php5 nainstalovanej mám

spiider

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 21 Března 2010, 13:02:32 »
A ono to ani samo nenajde ten soubor index.php........nevíte kde jsou umístěné konfigurační soubory?? když jsem je zkusil vyhledat např. php.ini tak jsem v něm nenašel kam bych přidal aby to nenačítalo jenom index.html ale i index.php třeba.

Pavel Půlpán

« Odpověď #12 kdy: 21 Března 2010, 13:04:42 »
Co máš teda teď v /etc/apache2? Jestli je ten adresář prázdnej, tak je to špatně!

Chce to znovu nainstalovat minimálně tyto balíky:
http://packages.ubuntu.com/karmic/all/apache2.2-common/filelist
http://packages.ubuntu.com/karmic/i386/libapache2-mod-php5/filelist

spiider

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 21 Března 2010, 13:13:10 »
Je tam 5 složek jenom ale všechny jsou úplně prázdný a po reinstalaci se to nezmění vůbec

{V} P $ y c h o {V}

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 24 Března 2010, 19:41:47 »
Kompletně přeinstaluj Ubuntu a nainstaluj balíčky a máš vystaráno.
Nebo toto vypadá na celkem dost přeladěnej systém a dávat to ručně do normálu nemá smysl.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.