Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tlačítka na ovládání oken  (Přečteno 7366 krát)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
tlačítka na ovládání oken
« kdy: 22 Března 2010, 10:04:36 »
Ví někdo jak přemístit tlačítka okna zpátky vpravo?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: tlačítka na ovládání oken
« Odpověď #1 kdy: 22 Března 2010, 10:12:30 »
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2010, 10:36:11 »
Nebo v Terminálu stačí jeden příkaz
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:minimize,maximize,close"
Nebo to nevzdávat a zvyknout si na tlačítka vlevo. Od toho je to testing. Ať si cool  ;)
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

standa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2010, 10:45:27 »
To je ono - dík, v tom Ubuntu Tweak jsem to nenašel.

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 22 Března 2010, 10:55:23 »
Nebo v Terminálu stačí jeden příkaz
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:minimize,maximize,close"
Nebo to nevzdávat a zvyknout si na tlačítka vlevo. Od toho je to testing. Ať si cool  ;)

Abych řekl pravdu, tak LL testuju ve virtuálu a čím dál tím více se mě zamlouvají tlačítka vlevo. Jen bych standardní rozložení tlačítek viděl optimálně opačně. No uvidíme jak to nakonec v LL bude.

arrange

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2010, 10:59:23 »
Abych řekl pravdu, tak LL testuju ve virtuálu a čím dál tím více se mě zamlouvají tlačítka vlevo.
Mark by s z tebe měl radost :)

Jen bych standardní rozložení tlačítek viděl optimálně opačně.
No tak to by mělo jít pomocí gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:close,maximize,minimize"

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 22 Března 2010, 11:05:13 »
No tak to by mělo jít pomocí gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:close,maximize,minimize"
Díky, vím že to jde přehodit. I na brainstormu se o tom hlasuje, tak jsem přidal hlas. Tak čekám, jak to nakonec dopadne v lucidu. Jsou to nervy :D

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 22 Března 2010, 11:15:48 »
Díky, vím že to jde přehodit. I na brainstormu se o tom hlasuje, tak jsem přidal hlas. Tak čekám, jak to nakonec dopadne v lucidu. Jsou to nervy :D

No Mark se nechal slyšet, že Ubuntu není demokracie, takže ikdyž by to chtěla přehodit většina uživatelů, tak když Mark bude chtít, tak to tak zůstane.
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

arrange

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 22 Března 2010, 11:23:46 »
Ubuntu není demokracie, takže ikdyž by to chtěla přehodit většina uživatelů, tak když Mark bude chtít, tak to tak zůstane.
To je docela drsná zkratka, nemyslíš?  ;) Četls' ten citát (včetně kontextu) vůbec?

Ubuntu není demokracie=není možné hlasovat totálně o všem. Z hlediska objemu změn, i z hlediska informovanosti/profesní zdatnosti uživatelů.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #9 kdy: 22 Března 2010, 12:26:26 »
Taky si tak nějak začínám zvykat na ovládání oken vlevo, pomocí Ubuntu Tweak jsem si přehodil tlačítka, jak chci já.
Jinak v Ubuntu Tweak to je v > Nastavení správce oken > Rozložení tlačítek v záhlaví okna a můžete si začít hrát. Hned na okně UT vidíte změny  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.