Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP Photosmart b109a problém s instalací v Ubuntu 9.10  (Přečteno 1657 krát)

Vdusek

• Návštěvník
HP Photosmart b109a problém s instalací v Ubuntu 9.10
« kdy: 25 Března 2010, 09:49:40 »
Mám problém s touto multifunkcí. I přes doporučené (a několikrát zopakované) instalování - http://hplipopensource.com/hplip-web/install/install/index.html
se mi sice multifunkce krásně detekovala a solidně funguje jako tiskárna. Bohužel Xsane jí na skenování nevidí a doinstalování na HP Device Manageru nejde, protože multifunkci "nevidí"! Natož abych si zjistil stavy inkoustu.
Ani cups, ani YaST nepomáhá.  ??? Ani změnit USB port, jak doporučují.
Máte s tím nějakou zkušenost? Stále nacházím stejné dotazy, ale řešení žádná.
Při koupi jsem vycházel z toho, že je toto zařízení PLNĚ podporováno.Je to pro mě drobné zklamání, že se tím někdo jenom tak holedbá!!!  :-[

Vdusek

• Návštěvník
Re: HP Photosmart b109a problém s instalací v Ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 25 Března 2010, 17:05:19 »
Velmi strohá a nekonstruktivní odpověď mi přišla z HP!!!  :o
Aby pomohli, to by jim asi musely narůst tykadla jako Marťanům!!!

,,Dobry den,

Pokud jsem z uvedeneho odkazu spravne pochopila, tiskarnu chcete instalovat na operacni system Linux. Spolecnost HP ovsem tento typ operacniho systemu nepodporuje a odkaz na ovladace, ktere jsou na HP strankach pouze odkazuji na jine stranky a tedy Vam nelze zarucit jejich fungovani.

S pozdravem

Petra Sitkova

Zakaznicky servis Hewlett-Packard ";

Bez komentáře!!! Tak podobnou "odpověď" jsem už bohužel našel prohlížením netu, kde nikdo není schopen poradit!!!  >:(

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 25 Března 2010, 17:30:26 »
Možná trošku OT: jsi s tou tiskárnou jinak spokojen či se s tím nemůžeš smířit a rád bys ji vráti?. Sice nevím, co přesně mají na stránkách uvedeno (možná tam mají napsáno že je to bez záruky funkčnosti), nicméně pokud tam mají odkaz a nemají tam napsáno, že je pravděpodobnost, že to nepojede, tak tě uvedli v omyl a bylo by zajímavé to zkusit vyreklamovat. U prodejce s tím asi neuspěješ, nicméně napsat email na jejich servis co máš dělat se zařízením, které nefunguje, přičemž mají deklarováno na stránkách,  že to funguje. Napřed bych si ale udělal screen té stránky (pro jistotu). Obalit to nějakejma pěknejma kecama a uvidíš. Jako pravděpodobnost vrácení peněz by byla asi malá dle mého názoru, ale zase....když to lidi nechají být bez povšimnutí, tak si firmy budou dělat co chtějí....
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Vdusek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Března 2010, 06:55:58 »
Tak asi takto. Ono se dá skenovat drobátko přes ruku.  ;) Naskenuješ si to do paměťovky, a pak připojíš foťák (s tou paměťovkou) k PC. Ale takovouhle votročinu fakt dlouho dělat nechci. Četl jsem podobné příspěvky, že skenování u této tiskárny v Linuxu nejde a to z poměrně nedávné doby. Bohužel zatím bez řešení.
Pravdou je, že odkaz na stránky, který jsem uvedl mi poslal prodejce před objednáním multifunkce. Technicky chápu, že by si to museli fyzicky vyzkoušet. Pokud ne tak mě poněkud oklamali.  :-\ Jenom holé vyhledání odkazu u Linuxu bez praktické zkoušky, nic nedokazuje.
Obrátím se na prodejce a uvidím. Určitě sem dodám další odpověď z technické podpory HP, protože "slátaniny" typu, že podporují především Windowsy, mě nezajímají. To není technická pomoc, ale nudné konstatování čehosi (že na nás uživatele Linuxů kašlou).
Jinak jsem také vycházel, že HP má nejlepší podporu zařízení v Linuxech. Tohle je velké rozčarování, že se všemu, co se napíše, věřit nedá.  :o
« Poslední změna: 26 Března 2010, 07:11:46 od Vdusek »

Vdusek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Března 2010, 12:30:05 »
Další odpověď od HP je bohužel  :o stejná!!!
,,Dobry den,

Mou odpovedi jsem Vas nechtela odbyt, ale bohuzel Vam ve Vasem problemu pomoci nemohu, jelikoz se instalaci na operacni system Lunix nezabyvame. Podporujeme pouze operacni system Windows, popripade Mac.

S pozdravem

Petra Sitkova

Zakaznicky servis Hewlett-Packard ";
Takže se v tom případě nezakládá na pravdě informace, že HP PLNĚ podporuje Linuxy!!! A to je zpráva velmi špatná. Skoro posouvající nás do technického pravěku. Snad to Ubuntu 10.04 vyřeší!!!

Jinak prodejce to vidí pouze vrácením peněz, ale jak si pomohu, když není možné se spolehnout na informace na netu, že daná věc korektně a plně funguje?!?!?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.