Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sekají se virtuální PC ve Virtualboxu [vyřešeno]  (Přečteno 4160 krát)

Gloomy

• Návštěvník
Sekají se virtuální PC ve Virtualboxu [vyřešeno]
« kdy: 27 Března 2010, 18:37:15 »
Ahoj, mám problém s Virtualboxem a nevím si rady, jak odstranit nepříjemnou vlastnost.

Mám PC o 4 CPU a 12GB RAM, takže výkonu mám hodně. Jako OS mám Ubuntu Karmic Koala 64b. Nainstaloval jsem Virtualbox 3.1.4 a v něm mám Kubuntu 64b, Win7 64b a WinXP 32b. Všechny virtuální stroje mají přiděleny 4GB RAM a 4 procesory ( Ubuntu mi ukazuje že mám 8 ) a ať spustím jakýkoliv OS, tak se neuvěřitelně seká. ( nespouštím je najednou ).

Nemáte prosím někdo nějaký nápad, proč se mi s takovýmto výkonem a přidělenými HW prostředky ty počítače příšerně sekají, že se skoro nedají se používat? Předem díky za všechny rady

« Poslední změna: 29 Března 2010, 00:04:46 od Tadeáš Pařík »

macu

• Stálý člen
  • **
Re: Sekají se virtuální PC ve Virtualboxu
« Odpověď #1 kdy: 27 Března 2010, 18:44:48 »
a jak se ti to seká? ve stylu, že to vždy na pár sekund zamrzne? protože tohle mi přesně dělá na ntb, na stolním mi to nedělá, ale nějak jsem to neřešil, protože virtualbox moc nepoužívám
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Března 2010, 18:47:20 »
Mno spíš je to takové pomalé, trhané. Když jedu myší tak to není vůbec plynulý pohyb, OS startují místo < minutu, jak by to mělo být, třeba 3 minuty, když spustím aplikaci tak to kolikrát vytuhne třeba na 4 vteřiny a to je to obyč. IE například.

Nepoužíváš? Máš místo toho nějakou alternativu? Já na Virtualboxu netrvám, ale docela hodně lidí si ho pochvalovalo, tak jsem ho chtěl zkusit.

jura11

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Března 2010, 22:38:33 »
Podle mě problém bude v grafice.  Máš vůbec nějakou grafickou kartu? A určitě funguje?  Používám ho taky, mám tam Windows a jede mě úplně v pohodě a to jsem mu přidělil jen 512Kb paměti. CPU jsem nepřiděloval i když mám 2. Start tohoto systému je celkem dosti rychlí asi jednu minutu. Žádné trhání, jede skvěle.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Března 2010, 22:42:42 »
ja bych si skoro tipnul, ze ten problem zpusobuje prave ono prideleni ctyrech procesoru virtualnimu systemu.

zkus si nainstalovat virtualni system novy, pouze s defaultnim nastavenim a uvidime
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Března 2010, 22:43:36 »
@jura11:

Ano grafickou kartu mám s 512MB pamětí DDR3. V nastavení virtuálního počítače jsem přidělil 64MB z možných 128MB videopaměti ( nevím co to je ) a zaškrtl zpřístupnění 2D i 3D akcelerace. Na Ubuntu ( hlavní OS ) mi všechno běhá v pořádku. Nevím, jak bych měl poznat, že mi grafická karta nepracuje správně. Z nouze jsem si z toho udělal dualboot a ty Win7 nainstalované přímo fungují správně a rychle, akorát ty virtuální bohužel ne.

@ufaak:

Ok, vyzkouším. Dík za tip

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Března 2010, 23:23:37 »
ja bych si skoro tipnul, ze ten problem zpusobuje prave ono prideleni ctyrech procesoru virtualnimu systemu.

zkus si nainstalovat virtualni system novy, pouze s defaultnim nastavenim a uvidime

Tak jsem dal na tvou radu a zkusil jsem to. Nainstaloval jsem WinXP asi za 10 minut, nyní mi bootují cca 10 vteřin a běhají krásně svižně. Díky moc za radu!

ufaak

• Závislák
Re: Sekají se virtuální PC ve Virtualboxu [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 29 Března 2010, 18:46:01 »
jsem rad ze pomohlo ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.