Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: spouštět GUI jako jiný uživatel  (Přečteno 1864 krát)

oconor

• Návštěvník
spouštět GUI jako jiný uživatel
« kdy: 11 Listopadu 2006, 16:13:15 »
Ahojte,

Nainstaloval jsem na domácím počítači 6.04. Používáme tento počítač více lidí. Chtěl bych aby každý měl určitou míru soukromí, ale nechci věčně přepínat mezi uživateli. Takže chci nějakým způsobem zpouštět thunderbird, gaim s kdo vi co jeste s profilem uzivatele2. ale když je přihlášen uživatel1.

Zkoušel jsem k tomu účelu použít příkaz "sudo -u uzivatel2 gaim" a chtělo to heslo uzivatele1.

Avšak mám s tím několik starostí, které neumím vyřešit:
1. nefunguje to. Asi problém, že uživatel2 nemá spuštěný xka?

Xlib: connection to ":20.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

2. spouštět gaim uživatele2 a chtít pro to heslo uživatele1 mi příjde trochu nelogický. Proto mě napadá jestli by mi někdo neporadil jak to udělat líp.

Boris Filipovič

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2006, 19:20:57 »
Zdravím,
nainstalovat balíček sux
(wrapper around su which will transfer your X credentials)

potom: man sux :-)

b.f.

oconor

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2006, 22:41:17 »
Diky.
Sux jsem si nainstaloval a v podstate to je neco takoveho, co jsem hledal.
K tomu abych to tu ale mohl pouzit bych si predstavoval ale o něco pro uživatele jednodužší řešení. Pokud možno ikonku, na kterou by si třeba táta kliknul, ono se ho to zeptalo na jeho heslo a pustilo na jeho mail. Segra by prisla, klikla na svyho zastupce gaima a totez...objevilo by se okno, ktere by se ptalo na heslo a pak si klidne chatovala...
Bohuzel man sux mi nereklo ani to jak udelat jeden prikaz obsahujici uz heslo...

Dan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2006, 15:49:02 »
KDE má u aplikací možnost spouštět je pod jiným uživatelem. Vlastnosti - záložka Application - tl. Advanced Options - Run as a different user. To by mělo být to, co hledáš. Ale mám pocit, že u Gnome nic obdobného není.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.