Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Win XP + Ubuntu 9.10 = bootování  (Přečteno 1288 krát)

Lausien

• Návštěvník
Win XP + Ubuntu 9.10 = bootování
« kdy: 29 Března 2010, 01:07:05 »
Zdravím všechny,

nevím, kam jinam svůj problém zařadit, jde vcelku o problém správné instalace (tedy aby to vše chodilo, jak má).
Můj problém je takový, že první byl nainstalován Windows XP, poté jsem si nainstaloval Ubuntu. Ale Linux mám jen na hraní, WinXP jsou primární systém. Bohužel ale po instalaci grub vše nastavil tak, že "první je Linux, druhej Windows".
Jsem už z toho na prášky, teď sem nad tim seděl 2 hodiny, hledal na netu, zkoušel... a nic. K editaci grub.cfg (nebo jak to je) mě to nepustí kvůli právům. Další věc je, že verze 9.10 je asi překopaná od předchozích (to je jak s Vistou - slibovala se evoluce, nakonec to bylo smetí) a tudíš veškerý návody typu "vycucejte linux.bin" prostě nefungujou...
Nepočítaje to, že když chci přes Language Support sosnout aktualizace češtiny, abych to celý měl česky, na 15.tém filu se to sekne a dál to nejede a nahlásí chybu.
Už kdysi sem kombinaci Win + Ubuntu měl a boot upravil, ale to byla starší, asi hold snažší verze Ubuntu.
Prosím pomozte, já si zatim jdu dát něco na uklidněnou....
Děkuji

yaJohny

• Návštěvník
Re: Win XP + Ubuntu 9.10 = bootování
« Odpověď #1 kdy: 29 Března 2010, 01:32:01 »
sudo apt-get install startupmanager

https://help.ubuntu.com/community/StartUpManager

Lausien

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Března 2010, 20:46:43 »
za prvé bych se chtěl zeptat, čím to je, že pokud jsem v Ubuntu, tak mi stránka ubuntu.cz nechce naskočit... prostě jen Loading a dál se to nehne.

Uvedený postup jsem skusil a to jak přes terminál, tak i návodem na stránkách.
Z terminálu mi to vypsalo toto:
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace... Hotovo
E: Nemohu najít balík startupmanager

Když to dělám přes návod na uvedeném odkaze, startupmanager v pravém okně (na zaškrtnutí) neni. Když dám Reload, opět stahuje nějaké soubory, celkem jich je 24 a na 15tém se to sekne a dál to nejede, nakonec to vypíše chybu ve stahování.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 29 Března 2010, 20:59:13 »
za prvé bych se chtěl zeptat, čím to je, že pokud jsem v Ubuntu, tak mi stránka ubuntu.cz nechce naskočit... prostě jen Loading a dál se to nehne.

IPv6 ignorovat/vypnout  ;)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Března 2010, 21:00:59 »
Zdravím..stáhni si ho třeba odtud
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.