Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nastavit KDE z konzole? [vyřešeno]  (Přečteno 1306 krát)

MesaBoogie

• Návštěvník
Jak nastavit KDE z konzole? [vyřešeno]
« kdy: 11 Listopadu 2006, 18:38:28 »
Zdar lidi, jakožto nováček v Kubuntu zkouším kde co, narazil jsem i na průhlednost a stíny oken, takže hurá, zkusíme to! Nastavil jsem to tuším v Chování oken, někde tam byla záložka průhlednost.
Po restartu X-ek to sice naběhlo, ale neni vidět nic než černé fleky - obdélníky - na šedém pozadí. Pravděpodobně se vykreslují jen stíny oken a jinak nic.
Takže průhlednost zas potřebuju vypnout. V grafickém prostředí to evidentně nejde, musím z konzole. Ale nevim jak. Jsou tahle nastavení v nějakém konfigu?
Nebo jiná možnost. Po nedávné automaticky nabídnuté aktualizaci se mi updatovaly nějaké balíky, zahlédl jsem tam ovladače nvidia, víc jsem tomu nevěnoval pozornost. Nicméně po startu se objevil průvodce KDE, či co, kde se mimo jiné nastavovalo téma, bar. schéma atd.
Kdyby se mi tento průvodce podařil spustit z konzole, tak mám asi vyhráno. Opět nevím jak.

------------------
Kubuntu 6.10
Athlon XP 2600+, 512 MB
GeForce 6600 GT
« Poslední změna: 26 Října 2007, 20:23:32 od Anna Taliánová »

MesaBoogie

• Návštěvník
Jak nastavit KDE z konzole
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2006, 19:49:30 »
Tak sem to rozlousk - oklikou.

Záloha xorg.conf, rekonfigurace xserveru - nastavení vesa ovladače, vypnutí průhlednosti v X-kách, vrácení zpět xorg.conf (vše samozřejmě s příslušnými restarty X-ek).

No nic, du zkusit Beryl :-)

------------------
Kubuntu 6.10
Athlon XP 2600+, 512 MB
GeForce 6600 GT

cinan

« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2006, 14:06:46 »
nemoze byt ta nefungujuca priehladnost sposobena grafikou - teda ze ju nemas nainstalovanu? Potom zbytocne budes skusat beryl ked nemas nainstalovane ovladace...
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

MesaBoogie

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2006, 15:58:35 »
Asi to bude ovladačema. Páč při prvním pokusu to fungovalo, pak se zřejmě updatoval balík nvidia-glx a pak to nešlo.

Teď zkouším beryl, zatím se moc nedaří.
Horkotěžko se mi podařilo nainstalovat ovladače z nvidia.com (9629, beta drivers jsem nerozchodil), ale asi neběží AIXGL, musim poladit xorg.conf

Moje doměnka: s ovladači z nvidia.com stačí rozběhnout AIXGL a Beryl by měl šlapat, je to tak?

------------------
Kubuntu 6.10
Athlon XP 2600+, 512 MB
GeForce 6600 GT
« Poslední změna: 26 Října 2007, 20:20:20 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.