Asi tím trochu spustím flejm, ale ta sestava, kterou uvádíte se mi jeví jako "vyvážená" a v současné době řekněme automobilovou řečí taková nižší střední třída (Škoda Octavia). Pro zrychlení bez vyhazování by se dala pouze navýšit paměť, ale to při současných 2GB nebude mít moc viditelný vliv, ale jediné co by mělo nějaký význam. Dál asi vyměnit procesor a graf. kartu, to ale odporuje Vaší podmínce, že nechcete nic vyhazovat, nehledě k tomu, že máte celkem slušný jak procesor, tak gr. kartu, přidat další diisk nebude mít vliv na rychlost, ale na místo na kraviny.
Tj. jestli do toho chcete auzgrechnet nacpat peníze, já bych šel cestou další 2GB paměti plus další disk, pak bych na to minimálně tři roky nešahal, pak bych to vyhodil a koupil/postavil nový počítač.
Jestli jste ale ve fázi, kterou si prošel každý z nás v době náctiletosti, kdy jsem raději ani case nezašroubovával, protože jsem tam pořád něco měnil a upgradoval a každou napórovanou kačku rval do něčeho nového do počítače, tak si kupte co chcete, protože je to celkem jedno...