Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Volné přepínaní WIN - Linux  (Přečteno 7099 krát)

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Volné přepínaní WIN - Linux
« Odpověď #25 kdy: 04 Dubna 2010, 11:47:15 »
A když už tak vydrž měsíc do Lucida...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

q66

« Odpověď #26 kdy: 04 Dubna 2010, 11:58:34 »
kdyžtak s pomocí PAE se dá použít až 64GB paměti i s 32bit systémem.

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #27 kdy: 04 Dubna 2010, 15:53:25 »
Stačí nainstalovat jádro s PAE, viz třeba zde.
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #28 kdy: 05 Dubna 2010, 18:49:51 »
topic jsem otevřel až teď a musím říct že od prvního příspěvku jsem se docela smál... taková utopie aby oba systémy jely přímo na železe ( tzn. žádná virtualizace ) . Jsem jediný komu to připadá jako naprostá utopie , perpetummobile či jak to nazvat ?
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #29 kdy: 05 Dubna 2010, 21:05:54 »
topic jsem otevřel až teď a musím říct že od prvního příspěvku jsem se docela smál... taková utopie aby oba systémy jely přímo na železe ( tzn. žádná virtualizace ) . Jsem jediný komu to připadá jako naprostá utopie , perpetummobile či jak to nazvat ?

Ale tady se řeší virtualizace, utopie byla zamítnuta už na začátku ;)
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 05 Dubna 2010, 22:38:14 »
když už jme u toho snění, mě by třeba docela šmakovalo přepínáni ve stylu, že zmáčknu, vyjedu z linuxu a samo to najede do win a případně třeba naopak...no prostě abych nemusel restartovávat do grubu. Ale to je taky utopie.

Ale tady se řeší virtualizace, utopie byla zamítnuta už na začátku ;)

jinak já myslel, že virtualizace je už dobře všude zdokumentovaná a popsaná. Já osobně jsem ktomu našel spousty článků a to jsem skoro ani nechtěl.... :P  ;)
Fire's in my soul, steel is on my side

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #31 kdy: 05 Dubna 2010, 22:52:08 »
Naprostá ne, niceméně složitý by to asi i celkem bylo :D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #32 kdy: 06 Dubna 2010, 00:14:02 »
Vždyť by stačilo, aby nově vznikající OS GRUB byl rozšířen o virtualizaci hned při startu... ;D ;)

PS: Opovažte se tuhle myšlenku tvůrcům GRUBu někdo navrhnout!! Ta druhá verze mi stačí bohatě.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #33 kdy: 06 Dubna 2010, 10:47:16 »
Vždyť by stačilo, aby nově vznikající OS GRUB byl rozšířen o virtualizaci hned při startu... ;D ;)

PS: Opovažte se tuhle myšlenku tvůrcům GRUBu někdo navrhnout!! Ta druhá verze mi stačí bohatě.
To by se asi do MBR nevešlo. Leda že by Grub spustil nějaký mini os, který by to svirtualizoval :)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #34 kdy: 06 Dubna 2010, 13:34:58 »

To by se asi do MBR nevešlo. Leda že by Grub spustil nějaký mini os, který by to svirtualizoval :)
Ono by možná stačilo na úrovni BIOSu mapovat HW mezi oba systémy...za předpokladu že mám všechen HW duálně (těžko budu sdílet jeden monitor že :) )

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: 06 Dubna 2010, 16:44:23 »
Citace
Ono by možná stačilo na úrovni BIOSu mapovat HW mezi oba systémy...za předpokladu že mám všechen HW duálně (těžko budu sdílet jeden monitor že Úsměv )
To už je lepší mít dva počítače...
Xubuntu 12.04

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #36 kdy: 06 Dubna 2010, 18:19:59 »
vzdyt MS a linuxovy svet se pořád hádaj o kraviny v oblasti patentů , formátů dokumentů a podobných kravinách. a kdyz se to má nějak slátat tak jsou s tím problémy ( wine, virtualizace ) . tak představa že příjde linus z widlakova a najde cestu k oboum platformám , oboum spravedlivě rozdělí výkon železa... brrrr UTOPIE !
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

stuffcze

• Návštěvník
« Odpověď #37 kdy: 12 Dubna 2010, 17:06:05 »
Boze .. dobra diskuse se z toho vyvinula. Me tu nejdriv o virtualizaci puvodne neslo. :D Ale mate pravdu, aby jely oba systemy na jednom stroji HWrove je troufale chtit. Enemze virtualizace mi nedava takovej vykon abych na tom bez trhani rozjel Adobe ... o to slo, proto muj ted uz nesmyslny dotaz :D No co zkusil jsem to, v kouktu mozku jsem doufal ze by to slo :D
Znovu začátečníkem v oblasti Linuxu. Nechť tučňáci rozstřílejí veškerá Wokna!

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #38 kdy: 12 Dubna 2010, 18:51:20 »
Tak s Adobe problém nemám, PS i Illustrator jede v pohodě, ale jestli máš na mysli AfterEffects tak to už bude asi horší...

JohnyN

• Host
« Odpověď #39 kdy: 12 Dubna 2010, 19:27:14 »
32bitove PAE jadro s podporou >3GB RAM = > balik linux-verzia-generic-pae /Iba od verzie U9.10

Martin Kiklhorn

• Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #40 kdy: 13 Dubna 2010, 01:02:59 »
s vboxem <a href="http://www.youtube.com/watch?v=U9hDG0cX9AQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=U9hDG0cX9AQ</a>&feature=related
nebo virtualizovat jinak a okno win aplikace si přitáhnout přes rdp
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=of5FhQbieXY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=of5FhQbieXY</a>&feature=related
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=8-vzTXS2KsA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8-vzTXS2KsA</a>
« Poslední změna: 13 Dubna 2010, 01:12:18 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.