Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bootsplash po každé instalaci pracuje jinak  (Přečteno 4659 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Bootsplash po každé instalaci pracuje jinak
« kdy: 04 Dubna 2010, 17:41:36 »
Před asi 3 týdny jsem měl Kubuntu. Z něho jsem potom udělal Ubuntu. Bootsplash se před pár dny opravil(přitekl nový balík)tak, že po Grubu se na chvilinku zobrazilo vlevo nahoře podtržítko, poté Ubuntu splash v nízkém rozlišení a za chvíli v nativním a plocha.
Dneska jsem střihl novou instalaci čistě Ubuntu a vidím pouze podtržítko a potom logo v nativním rozlišení a blikání víc než dřív a plochu.
Dělá Vám to taky?
Nejsem si jist, zda instalace proběhla správně, protože jsem byl pryč a instalátor spadl a potom jsem si zapomněl prohlídnout log a teď jsem žádnej nenašel.

Jako je to prkotina... jen přemýšlím, že bych to ještě zkusil přelít alternate installem pro jistotu. Důležitější je, že to startuje podobně jako 9.04 ne-li rychlejc.(18s)

Edit: vysoké=nativní
« Poslední změna: 04 Dubna 2010, 18:23:16 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
Re: Bootsplash po každé instalaci pracuje jinak
« Odpověď #1 kdy: 04 Dubna 2010, 17:59:08 »
U mě to po odklepnutí v Grubu najede na podtržítko, vyhodí error ve smyslu "mountall: unable to connect Plymouth" (nebo něco podobného), pak se mi zobrazí logo Ubuntu na fialovém podkladu ve vysokém rozlišení (byť takové rozlišení nemám, takže mám logo někde vpravo dole) a potom jsem na ploše.
Ten Linux není špatná věc, jen se s tím naučit. Windowsák není zvyklý.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 04 Dubna 2010, 18:22:31 »
U mě to po odklepnutí v Grubu najede na podtržítko, vyhodí error ve smyslu "mountall: unable to connect Plymouth" (nebo něco podobného), pak se mi zobrazí logo Ubuntu na fialovém podkladu ve vysokém rozlišení (byť takové rozlišení nemám, takže mám logo někde vpravo dole) a potom jsem na ploše.
Každej pes jiná ves jak vidím. To vysoké rozlišení jsem myslel nativní.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2010, 17:17:41 »
no já tam mám text a pk logo a plocha...
já tam mám příznaky --noapic -nolapic acpi=off protže pak to nabootuje do černé obrazovky kdyby nebyli...
s tim fakt nevim
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2010, 17:30:42 »
Mne to niekedy nabootuje do ciernej obrazovky a je pocut prihlasovacie bubny. U mna staci prepnut na prvu konzolu(ctrl+alt+F1), potom naspat a mam grafiku.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2010, 17:57:28 »
Mne to niekedy nabootuje do ciernej obrazovky a je pocut prihlasovacie bubny. U mna staci prepnut na prvu konzolu(ctrl+alt+F1), potom naspat a mam grafiku.
To mi dělalo dřív. Teď už ne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.