Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wifi broadcom BCM 4306  (Přečteno 5335 krát)

Triscal

• Návštěvník
Wifi broadcom BCM 4306
« kdy: 08 Dubna 2010, 07:33:27 »
Zdravim. Mám ohromný problém s wifi kartou podb ubuntu. Wifi je: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (rev 03)
Párkrát jsem ji nějaký zázrakem již rozjel, ale po restartu počítače zase nic. Vůbec neukazuje sítě v dosahu (a že jich je tu dost). Používám notebook acer travelmate 292 E. Zkoušel jsem už opravdu mnoho, ale všechno marně. Ndiswraper z nějakého důvodu nefungoval. Pls jestli mi můžete někdo nějak poradit sem s tím. Ale upozorňuji, že jsem naprostá lama co se týče linuxu, takže polopatě. Pls pomoc!! Jsem fakt už z toho zoufalí, a začínám pomalu, ale jistě, uvažovat o změně notebooku nebo minimálně síťovky!

tomek

• Návštěvník
Re: Wifi broadcom BCM 4306
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2010, 08:18:57 »
Je treba instalovat nasledujici baliky:
bcmwl-kernel-source
bcmwl-modaliases

(Ty by mely byt pro karty broadcom)
Vice info na http://www.broadcom.com

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Dubna 2010, 22:04:39 »
Bcmwl-kernel-source je balík, který je ale na novější typ wi-fi karet, než mám já. Po jeho nainstalování je stav ještě horší. Počítač wi-fi kartu ani nevidí a v nesvobodných ovladačích mi to žádný nenalézá. Po jeho opětovném odinstalování je stav stále stejný jako před jeho nainstalování. (počítač wi-fi kartu vidí a nalézá k ní nesvobodný ovladač, ale nenalézá žádné sítě k dispozici). Nevíte co se dá ještě zkusit?

tomek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2010, 09:17:16 »
Aha, hmm...
Ja mam wifi BCM 4312 a mel jsem podobnej problem...

Pak to jde zkusit jeste takhle:
Bud pres balik b43-fwcutter (nainstalovat, nevim jestli ho mas nebo ne)
pak do terminalu napsat

sudo echo "blacklist bcm43xx" >> /etc/modprobe.d/blacklist
sudo echo "blacklist ndiswrapper" >> /etc/modprobe.d/blacklist

popripade pres balik ndiswrapper
a napsat:

sudo echo "blacklist bcm43xx" >> /etc/modprobe.d/blacklist
sudo echo "blacklist b43" >> /etc/modprobe.d/blacklist
sudo echo "blacklist ssb" >> /etc/modprobe.d/blacklist

Ale muze se to lisit podle verze ubuntu nebo driveru, kterej mas...
Vic info:
http://swik.net/NdisWrapper+bcm43xx
Nebo primo popisovany navod na:
http://tsupra88.blogspot.com/

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2010, 22:28:21 »
A co mi má terminál odpovědět obratem? Mě napsal: bash: /etc/modprobe.d/blacklist: Permission denied, zkoušel jsem varianty jak přes b43-fwcutter tak přes ndiswrapper. Ndiswrapper po nainstalování ovladače ohlásí, že nemohl rozpoznat zařízení a wifi dělá to samé. Nic. Nevidí sítě v dosahu, ovladače povoleny balíky nainstalovány, ale něco tu nehraje. Nevím co.

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Dubna 2010, 07:30:08 »
Tak nějakým zázrakem se mi podařilo wifi rozjet, neptejte se mně jak, bo to nevím. Jediné co se teď děje, že na ubuntu 9.10 při přenosu většího objemu dat vypadává. Zkusil jsem i přejít na wicd (bo jsem se tu na foru dozvěděl, že NMG má nějaký bug), ale onmítal mi fungovat. Vůbec se mu nepodařilo se připojit k wifi. Zato NMG se připojil (ale padá). Nemáte nějaký nápady co je s tím wicd špatně? Nebo co jsem špatně nainstaloval?

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 12 Dubna 2010, 08:46:22 »
Jsem laik, ale nejlepší zkušenosti s wifi kartami v NB mám tyto:

OS instaluji s funkčním drátovým připojením k internetu.
Po instalaci restartuju a aktualizuju.
Dále restartuju s vypnutým, wifi adaptérem.
Restartuju se zapnutým wifi adaptérem.
To vše s připojeným drátovým internetem.

V 90% případů si Ubuntu ovladače stáhne a pomůže si samo.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 29 Července 2010, 09:31:30 »
Tak jsem se o něco opět posunul. Musím nejpreve nabootovat do windows (tak se zapne wifi), následně restartovat systém a nabootovat do ubuntu (již zůstane zaplá). Pokud ovšem počítač vypnu a vyndám ze sítě, tak se wifi vypne a proces musím opakovat. Veškeré ovladače jsou zavedeny správně, jen ubuntu není schopné wifi zapnout. Co jsem tak pátral, tak řikali, že mám zapnout wifi v biosu...jenže moje verze biosu takovou možnost nepodporuje. O wifi tam neříká ani slovo. Hledal jsem i něco o novějších verzích biosu, ale na oficiálních stránkách jsem novější než 1.20 nenašel (základovka acer travelmate 292E). Takže teď už fakt netuším.

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 29 Července 2010, 11:11:07 »
Musím nejpreve nabootovat do windows (tak se zapne wifi), následně restartovat systém a nabootovat do ubuntu (již zůstane zaplá). Pokud ovšem počítač vypnu a vyndám ze sítě, tak se wifi vypne a proces musím opakovat. Veškeré ovladače jsou zavedeny správně, jen ubuntu není schopné wifi zapnout.

Měl jsem stejný problém. Vyřešil se
1. boot do Win a zapnout wifi
2. boot do Ubuntu s počítačem připojeným k internetu drátem, wifi LED svítí, chvíli počkat, nabídl se ovladač ke stažení a instalaci
3. stále při připojení drátem "zakázat" a po chvíli "povolit bezdrátové". Zde se to profouklo a od té doby se wifina dá zapínat i vypínat z Ubuntu i tlačítkem a funguje i LEDka.

Trochu jsem si s tím hrál. Dokonce v jednom okamžiku jsem docílil stavu, kdy LEDka svítila při vypnuté wifině, z Ubuntu se wifina dala zapnout, ale LEDka zhasla, ale wifi fungovalo... Jak je to možné se mě neptej...

Máš na NB tlačítko na zapínání wifi? Funguje? Zkus ho držet déle.
Má wifi LEDku?
Co to dělá s LiveCD? Jestli to jde, jaký driver používá LiveCD?
« Poslední změna: 29 Července 2010, 14:02:00 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 29 Července 2010, 12:55:34 »
Dík za radu, nicméně systém stále nefunguje tak jak má. Stále to dělá to co jsem již předtím uvedl a pokud nenabootuji do widlí, tak mi wifi píše odpojeno a neukazuje žádné sítě v okolo (byť tu jsou minimálně 2). Ještě jednou moc děkuji, ale mě to nefunguje.

compaq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 29 Července 2010, 14:03:35 »
tak mi wifi píše odpojeno a neukazuje žádné sítě v okolo

Rozumím tomu tak, že "bezdrátovou síť" v Ubuntu zapnout lze, zůstane zapnutá, zaškrtnutá akorát se nezobrazí sítě? Počkals pár minut?

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 29 Července 2010, 19:43:44 »
Pokud wifi nezapnu ve woknech, tak se mi ještě nikdy nestalo, že by mi ubuntu ukázalo bezdrátové sítě i po několika hodinách a stále mi píše odpojeno. Pokud ale nabootuji do woken, zapnu tam wifi a přebootuji do ubuntu bezdrátové sítě se mi zobrazí do několika málo vteřin a kontrolka svítí. Když to ale neudělám, kontrolka nesvítí a ubuntu sice píše odpojeno, ale nikdy mi nezobrazilo bezdrátové sítě (ani v terminálu). Kdesik jsem četl, že na wifi kartě se dají přelepit jakési kontakty a karta je pak zapnutá napořád a nejde vypnout. Pokud by jste věděl jaké kontakty, zkusil bych to.

compaq

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 29 Července 2010, 20:38:09 »
Máš na NB tlačítko na zapínání wifi? Funguje? Zkus ho držet déle.
Má wifi LEDku?
Co to dělá s LiveCD? Jestli to jde, jaký driver používá LiveCD?

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 29 Července 2010, 21:16:53 »
Tlačítko na zapínání wifi nefunguje. Ledka svítí jen po předchozím zapnutí wifi ve woknech (v tu chvíli tlačítko na wifi může rozsvítit a zhasnout tuto diodu, ale na wifi jako takovou to nemá vliv, běží stále). Co se týče liveCD...pro funkčnost wifi se musí povolit nesvobodný ovladač a nainstalovat firmware B43 fwcutter. Ten samý používám na nainstalované verzi. Bez povolení tohoto ovladače wifi v live cd neběží.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.