Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu instalace Virtualbox  (Přečteno 3130 krát)

josef_m

• Host
Ubuntu instalace Virtualbox
« kdy: 12 Dubna 2010, 17:28:07 »
Zdravim, nedari se mi nainstalovat ubuntu (9.10 a ani 10.4) do virtualboxu ... spusti se "live CD" a kdyz dam instalovat, tak se dostanu pres jazykova nastaveni k nastoji na deleni disku (tj. krok. 4 ze 7) a pak se nic nedeje, nastroj na deleni disku se nenastartuje a kdyz chci ten krok preskocit, tak vyskoci hlaseni, ze disk neni rozdelen a musim to provest rucne (!) ...
Jedna se mi o instalaci na pracovni pocitac, kde je Win XP, Virtualbox 3.1.6

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu instalace Virtualbox
« Odpověď #1 kdy: 12 Dubna 2010, 18:58:55 »
dneska som uz v dakej diskusii videl ze sa nato par ludi stazovalo, takze tam moze byt v beta2 zostave asi daky bug..ja som beta2 instaloval vcera do vb 3.1.6 bezproblemov s volbou pouzit cely disk/automaticke delenie, skus tuto volbu, popripade stiahni iso beta1, skus nainstalovat a potom upgrade.
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

josef_m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 12 Dubna 2010, 20:00:43 »
zdravim, no kdyz jsem si instaloval na svem ubuntu pocitaci do virtualboxu LL (tusim) Alfa 2, tak to slo bez problemu a pak az prisla beta, tak jsem to upgradoval. Pri te instalaci te bety (dnes v praci na Win XP) neni nabizena zadna volba (napr. vybrat cely disk) a zarazilo me, ze to nejde ani u toho ubuntu 9.10, ktere uz by melo prece slapat bez problemu ...

FredFlinstone

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Dubna 2010, 22:51:21 »
ak nemáš nejaký silný citový vzťah k Sun-ovskému VirtualBox-u pod Windows, tak radšej by som ti odporučil zinštalovať najnovší "VMware Player" (tuším ver.3) (tiež je free) a cez neho potom vytvoriť virtuálny stroj s Ubuntu.
Mám to vyskušané, je to bez problémov. Naopak "VirtualBox" mi robil nejaké "psie" kusy, hoci zinštalovať sa mi ho podarilo, dokonca aj v ňom rozchodiť Ubuntu. Problém ale bol, že "VirtualBox" si nastavil svoje sieťové zariadenia a potom keď som reštartoval comp (na druhý deň) zistil som, že vo Windows-e neostal žiadny sieťový adaptér (!). A vo virtuálnom stroji, tam bol a fungoval (teda aj pripojenie na net).
S "VMware Player-om" som nezaznamenal žiadnu nezrovnalosť. Všetko ide ako má.

A zase aby to bolo zaujímavejšie, pri snahe rozbehať virtualnu mašinu s Windows-om (a inými OS) na Linux Ubuntu, som mal (zatiaľ neprekonateľné) problémy s "VMware Player-om", ale za to "VirtualBox" ide v pohode.
(viď téma na http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,45203.0.html)

q66

« Odpověď #4 kdy: 12 Dubna 2010, 23:12:37 »
ak nemáš nejaký silný citový vzťah k Sun-ovskému VirtualBox-u pod Windows, tak radšej by som ti odporučil zinštalovať najnovší "VMware Player" (tuším ver.3) (tiež je free) a cez neho potom vytvoriť virtuálny stroj s Ubuntu.
Mám to vyskušané, je to bez problémov. Naopak "VirtualBox" mi robil nejaké "psie" kusy, hoci zinštalovať sa mi ho podarilo, dokonca aj v ňom rozchodiť Ubuntu. Problém ale bol, že "VirtualBox" si nastavil svoje sieťové zariadenia a potom keď som reštartoval comp (na druhý deň) zistil som, že vo Windows-e neostal žiadny sieťový adaptér (!). A vo virtuálnom stroji, tam bol a fungoval (teda aj pripojenie na net).
S "VMware Player-om" som nezaznamenal žiadnu nezrovnalosť. Všetko ide ako má.

A zase aby to bolo zaujímavejšie, pri snahe rozbehať virtualnu mašinu s Windows-om (a inými OS) na Linux Ubuntu, som mal (zatiaľ neprekonateľné) problémy s "VMware Player-om", ale za to "VirtualBox" ide v pohode.
(viď téma na http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,45203.0.html)

vmware player je jen přehrávač, vmware server je pokročilejší nástroj a taky je free :)

josef_m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 13 Dubna 2010, 11:21:22 »
dik za tip, na tom Virtualboxu netrvam, hlavne at to jede

FredFlinstone

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 13 Dubna 2010, 11:23:19 »
@quaker66: "Vmware Player" je síce len player, ale v najnovšej verzii tam vieš aj vytvárať virtuály, a nielen ich púšťať.
Neviem, ale ja som skúšal na bežné použitie (=na osobnom a pracovnom PC som potreboval mať viac OS okrem Windows) a viac sa mi páči player ako "VMware server", ktorý som použ´val istú dobu. Už keď pre nič iné, tak preto, že server mi bežal na pozadí (a niekoľko ďalších služieb) aj keď som virtuál nepoužíval a mal ho vypnutý.
Server som používal práve preto, že sa v player-i nedali vytvárať virtuály. Čo však pre tuto novú verziu neplatí.
Ale netvrdím, server má určite nejaké iné zaujímave features.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.