Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Už nechci být úplný začátečník  (Přečteno 3024 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Už nechci být úplný začátečník
« kdy: 12 Listopadu 2006, 17:50:50 »
03.09.2006 jsem psal na fórum první příspěvek. Občas jsem si s Ubuntu hrál, teď snad nastává čas, kdy už nejsem úplný začátečník. Nainstaloval jsem potřebné programy, kodeky, ovladače, rozchodil jsem sdílení internetu na vnitřní síti, naučil se s Gimpem a získal rozhled nad problematikou linuxu celkově. Teď už jen nainstaluju ten proklatej skener hp 4400c a asi smažu Woknouse.
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2006, 17:52:24 »
Jo, a ještě potřebuju nějak synchronizovat se svým Q9100 a operačním systémem Windows Mobile 5.0 :)) A PAK smažu Wokna.
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2006, 17:54:31 »
Ted sem jeste napiste, kde jste o tom vsem ziskal informace, protoze jak tohle forum zhruba od leta ctu, tak takovy clovek jako Vy v podstate neexistuje. Jste prilis idealni, nez abyste byl opravdovej. Nezdate se mi ?

Vojtin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2006, 18:01:47 »
Citace: Phoenix
Jo, a ještě potřebuju nějak synchronizovat se svým Q9100 a operačním systémem Windows Mobile 5.0 :)) A PAK smažu Wokna.
Naučit se s gimpem takhle rychle-gratuluji.
Co se týče synchronizace s WM5 máš smůlu, nelze. Pokud na něco přijdeš dej vědět.

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2006, 18:09:25 »
No, všichni říkají, že GIMP je strašně nepřehlednej. Nezdá se mi. Ale pokud si pod pojmem "naučit se s Gimpem" představujete, že jsem GIMP-guru, tak vás zklamu :)

Ten 9100 mě pěkně štve. Asi začnu uvažovat o linuxu i do mobilu :) Zajímalo by mě, jestli existuje i podpora telefonu. Asi o tom něco najdu na internetu. Myslím si, že pro linux nebude existovat tolik softu jako pro windows. Hmmm. je toho ještě tolik co nevím :)

Vojtin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2006, 18:40:57 »
No telefon s linuxem, snad jen nejaka motorola, ale ja mam taky WM5 a synchronizovat nepotrebuju, kontakty, kalendar, ukoly mam v PDA a v PC nic. Tak jsem to mel ikdyz jsem pouzival winxp. Asi to bude tim, ze PDA jsem mel driv nez PC a tak jsem se naucil bejt i bez PC jen s tim PDA.

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Listopadu 2006, 18:42:17 »
Ta synchronizace by zase takovej problem bejt nemela - resil jsem ji mezi woknama xp a wm2003, protoze velkej outlook me pekne stval  a tak jsem chtel synchronizovat s Thunderbirdem.

No a reseni tu je, opensource - Finchsync.
Desktop klient je v Jave, takze by nemel byt problem to rozjet i pod Linuxem, klient do telefonu/pda uz pak vyberete v odpovidajici verzi podle vaseho OS.

Jinak o finchsyncu v cestine najdete neco na foru Czilly.
(pak se mluvilo jeste o Funambolu, ale ten jsem zatim nezkousel)

Vojtin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 12 Listopadu 2006, 19:11:19 »
Pokud to bude chodit s WM5 budu jedině rád, ale počkam, až to vyzkouší někdo jinej, nemam na to náladu :)

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 12 Listopadu 2006, 20:08:19 »
Nazdárek, nechci někoho podceňovat nebo naopak glorifikovat, ale pokud při instalaci Ubuntu postupujete podle návodu a vzápětí využijete wiki ubuntu, fórum a v neposlední řadě návody lukáše.svobody, poběží Vám Kačer na minimálně 75% svého maximálního výkonu. Že umíte s Gimpem a v bashi konfigurujete Sambu je skvělý výkon. Sdílím Vaše nadšení, avšak předchozí minimální znalost práce s grafickým editorem či nějaké ty makra v dosovském příkazovém řádku, Vám určitě k tomuto výkonu pomohly :-) Ale jen tak dále, každý takový optimistický příspěvek je vítán. Dořešte tu synchronisaci.
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

CyberDeath

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 12 Listopadu 2006, 21:31:52 »
Zas tak nerealne to neni ja zacal s linuxy (ubuntu) 10.7.2006 (predtim sem mel naisntalovany mandrivu,suse,fedoru ale ty byy na disku tak 1 den) (na linux sem presel protoze me windows uz nudily vedel sem co kde je jak co udelam atd - uz me nemohlo skoro nic prekvapit). A tet  vikendu sem se pokusil o inastalaci Gentoo :-D(chtel sem vyuzit grafickou instalaci bohuzel mi ale liveCD blbe sestavil xorg a nijak semiho nedarilo opravit) tak sem postupoval dal klasicky v textovem rezimu  - zacinal sem se Stage 3 (bohuzel sem skoncil pred instalaci Xek tam sem se zasek a proste mi to neslo dal) tak sem se nato vykaslal stim ze to skusim pozdeji az budu met onceo vic zkusenosti :-D . S ubuntu uz umim vcelku dobre sem tam se objevi nejaky preblem ktery jeste neumi vyresit (protoze mi predtim nikdy nevyskcil nebo je naprosto odlisny od ostatnich) atd. ale jinak sy myslim ze s ubuntu uz umim vcelku bobre :-D Stale sice parim mezi pokrocile zacatecniky ale casem se to zlepsi :-D
ManjaroBox best linux distribution
Sorry last good ubuntu was 6.06

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #10 kdy: 12 Listopadu 2006, 22:49:56 »
Co se tyce toho Qtek 9100, tak jsem resil obdobny problem, nakonec jsem se na to vykaslal, synchronizaci se mi rozjet nepovedlo a co se tyce linuxu do mobilu ... myslenka je krasna, dokonce existuje i distro vyvijene prave pro Qteky, ale jak jsem si precetl, doposud funguje boot, zakladni screen, tuzka a nektera tlacitka... Ano, spravne, telefonovani jako takove doposud nefunguje. Takze je sice hezke mit na telefonu linux, ale clovek ma pak z telefonu PocketPC, ktere telefonovat neumi :-/

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Xanadux
http://www.handhelds.org/moin/moin.cgi/Universal
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.