Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje mi INTERNET  (Přečteno 3390 krát)

Yiri

• Návštěvník
Nefunguje mi INTERNET
« kdy: 12 Listopadu 2006, 18:21:48 »
Nepouzivam DHCP, mam statickou IP a po nastaveni vsech potrebnych parametru se nic nestane, nefunguje ani ping, cetl jsem vsechny rady a nic mi nepomohlo. Nevite nekdo cim by to mohlo byt?? Dekuji

Pavelp

• Host
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2006, 18:36:17 »
Nevime a zacinam mit podezreni, ze je nejaky pru.er v distribuci. Tolik dotazu na nefunkcni sit je podezrele. Uz proto, ze site jsou zakladni vec, ktera je dnes naprosto bezna a na masinach proste _musi_ chodit. Omlouvam se, ze jsem neporadil, ale uz nemuzu ...

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2006, 18:44:33 »
no je potreba to trosku rozebrat....... jakou mas IP adresu, GW, DNS atd...... mas vubec ve vypisu "ifconfig" vypsanou sitovou kartu ??? a at muzem neco posoudit, takhle je to fakt malo

jazujimi

• Návštěvník
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2006, 17:56:45 »
Som sice len zaciatocnik,ale mal som podobny problem.Ale az po tom,co som spustil firehol,som bol automaticky bez siete a internetu.Ja mam router,kde je DHCP nastavene na automatiku,ale ja som si nastavil v ubuntu IP ako staticku,aj ked pritom na routery je tato adresa zarezervovana pre moj laptop.Ked som vsak zmenil nastavenie v System->Sprava->Siete zo statickej na DHCP,okamzite sa mi vsetko spustilo.
Neviem ci Ti to nejako pomoze,ale skus sa na to pozriet s tejto strany.
Rad sa ucim a necham poucit,ako nieco pokazit este viac ako je ... ;)

tomsoyer

• Aktivní člen
  • *
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2006, 22:04:41 »
tak toto jsem také řešil.
pokud jsem se na přímo připojil z NB k síti a musel zadat ip a ostatní parametry přidělené poskytovatelem tak mi také internet nešel.
Poté co jsem si nastavil doma malou síť kdy se připojuji přes desktop s XP a  mám nastaveno dhcp na auto internet funguje bez problému.
Do teď  nevím kde mohla být chyba
Pavelp se mi snažil pomoci ale ani on nedokázal přijít na chybu.
zde je ta diskuze http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4168
Přeji silné nervy a snad se ti to podaří vyřešit.
HP nx6310 + Kubuntu Feisty Fawn

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2006, 08:53:39 »
Velice casto, az skoro vzdy :) musim nastavit interni ip adresu 10.0.0.5 aby se dostal na router a pak dam dhcp. Pak vse je ok. Proste bez toho to nejde...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Yiri

• Návštěvník
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #6 kdy: 22 Listopadu 2006, 23:14:50 »
Prikaz Ipconfig mi nefunguje, pouziva, zatim jen live CD, instalovat se mi ten linux dokud nebude fungovat internet moc nechce. Pac uz 2 predchozi distribuce mi nainstalovane nefungovali.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Nefunguje mi INTERNET
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopadu 2006, 07:13:26 »
Je to "ifconfig" a obcas se sit rozchodi jen tim, ze se naistaluje system na HDD. A nevidim duvod, proc nenainstalovat Linux vedle stavajiciho systemu Windows.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.