Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kopirovani v terminalu pomoci oznaceni textu (click a shift+click)  (Přečteno 3873 krát)

max007

• Aktivní člen
  • *
Zdravim Damy (mozna) a Panove (povetsinou),

mam dotaz k takove malickosti ktera mi docela chybi. Pred nedavnem jsem preinstaloval laptop a presel z debian stable (lenny) na unstable (squeeze) a po dlouhem tuneni jsem se zasekl na kopirovani v terminalu.

Pokud kopiruju oznacenim mysi a vlozeni prostrednim tlacitkem na mysi (kolecko), tak vse funguje.
Ovsem problem je pokud chci kopirovat vetsi usek. Kliknu na zacatek textu a nasledne se stiknutym shift na konec textu. Tento se mi pak po stisku prostredniho tlacitka na mysi nevlozi. U stable verze to fungovalo.

Napadlo me ze by to mohlo byt nekde v /etc/X11/xorg.conf ale ten tam ted nejak neni, takze bych asi musel nejaky vytvorit.

Nevite nekdo co se s tim da delat, byl bych moc rad kdyby tohle fungovalo.

Pouzivam gnome.
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: kopirovani v terminalu pomoci oznaceni textu (click a shift+click)
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2010, 01:31:33 »
nieje mi celkom jasne ci ide o kopirovanie textu - dakych vypisov priamo v terminali alebo pracujete v dakom editore? v terminale by tiez maly fungovat klavesove skratky ctrl+shift+c/ctrl+shift+v [daju sa zmenit cez gconf-editor > apps>gnome-terminal>keybindings, mozno tam bude aj nieco presne k vasmu problemu]

//o feature s koleckom samozrejme viem, len som si nebol isty ze to ide cez vlastnu schranku.
« Poslední změna: 16 Dubna 2010, 12:13:22 od mosqa »
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2010, 07:51:35 »
Jemu nejde o kopirovani do schranky, jemu jde o to ze v Linuxu (guruove prominou) je takova featura, kdyz se neco mysi oznaci a pak se nekam klikne koleckem tak se to tam zkopiruje: Ale nefunguje to zjevne pres shift+sipku do *. A OP se pta jak to zmenit :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2010, 08:14:32 »
hmmm me to normalne funguje (v ubuntu)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

max007

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2010, 11:53:45 »
Jemu nejde o kopirovani do schranky, jemu jde o to ze v Linuxu (guruove prominou) je takova featura, kdyz se neco mysi oznaci a pak se nekam klikne koleckem tak se to tam zkopiruje: Ale nefunguje to zjevne pres shift+sipku do *. A OP se pta jak to zmenit :)

Jak jsem psal fungovalo to pred tim ve stable verzi, ale nefunguje mi to ted v testingu. Stacilo kliknout na zacatek kde chci kopirovat pak odskrolovat terminal o nekolik stran dal a kliknout pri stisknutem terminalu. Timto byl text zkopirovan ve schrance a stacilo jen paste koleckem.

Asi to vsem tak funguje, ale nevim jak to znova zprovoznit u me :(

Jestli nekdo ma nejake navrhy rad je vyzkousim...
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

max007

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2010, 11:57:59 »
nieje mi celkom jasne ci ide o kopirovanie textu - dakych vypisov priamo v terminali alebo pracujete v dakom editore? v terminale by tiez maly fungovat klavesove skratky ctrl+shift+c/ctrl+shift+v [daju sa zmenit cez gconf-editor > apps>gnome-terminal>keybindings, mozno tam bude aj nieco presne k vasmu problemu]

Pokud u sebe v terminalu oznacim text vyse popsanym (click a shift+click) a chci ho zkopirovat a vlozit ctrl+shift+c/ctrl+shift+v tak to nejde :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.