Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přechod na novou verzi přes aktualizace - neuškodím ?  (Přečteno 1307 krát)

ppromi

Zdar, když přejdu na novou verzi pomocí aktualizací (z grafického prostředí), nebude potom nějak pomalejší systém, nebo že by zabíral třeba o xxMB více, než kdyby nainstalovat novou instalačku už z 10.04 ? Když už se to instaluje, smažou se ty staré verze souborů a programů automaticky ? A je lepší při každé edici naformátovat, nebo přes aktualizace to vyjde an stejno ? Dík všem, co odpoví ... :)
Acer 5739G - Core2Duo 2.2Ghz, Nvidia GT240m, 4GB RAM, 640GB HDD
------
Jsem z RedHatího vejce. Desktop Fedora (Gnome), server CentOS.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Přechod na novou verzi přes aktualizace - neuškodím ?
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2010, 16:46:00 »
Nejlepší se mi jeví mít / a /home odděleně. Potom instalovat a zformátovat /. A dále smazat nějaké konfigy na /home, které způsobují např to. že po přechodu z 9.10, není vidět ovládání zvuku, je divně nastavený Nautilus a myslím ještě něco. Oprava zabere asi 1 minutu. Tento způsob je mnohem rychlejší jak update z 9.10 na 10.04. Standardně to zabere 10minut.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ppromi

« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2010, 17:55:48 »
A zůstane mi potom v PC konfigurace, wine (i v Gnome menu) ..., nechci totiž přijít o nastavení TV tuneru a nakonfigurovaný wine + hry ... ? A jaké to jsou soubory ?
------

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2010, 18:11:04 »
Zůstane, u toho TV tuneru záleží hlavně na tom, jaký program pro přehrávání TV používáte, a kde jsou jeho nastavení. Mimochodem, jaký na to máte program, zrovna řeším problém se špatně fungující tv kartou, která by fungovat měla.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

ppromi

« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2010, 18:37:54 »
Ještě žádný, TV kartu jsem teprve objednal, ale z důvodů aktualizací verzí a po změne hardwaru neustále instalovat novej OS (což já měním často) budu nucem vrátit se k Windows ...  :-\
------

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2010, 19:16:45 »
No. Nevýhodu ta skoro čistá instalace má taky. Je potřeba azse nainstalovat znova programy. Ale jejich konfigurace je uložena na /home z předchozí instalace, takže to není nic strašného :)

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ppromi

« Odpověď #6 kdy: 16 Dubna 2010, 19:39:49 »
A je nějaká možnost aktualizovat OS z graf. prostředí pomocí aktualizací bez chyb ? :)
------

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 16 Dubna 2010, 20:45:09 »
A je nějaká možnost aktualizovat OS z graf. prostředí pomocí aktualizací bez chyb ? :)
Je. Ale ne teď do nehotové verze 10.04.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #8 kdy: 16 Dubna 2010, 21:29:49 »
Ještě žádný, TV kartu jsem teprve objednal, ale z důvodů aktualizací verzí a po změne hardwaru neustále instalovat novej OS (což já měním často) budu nucem vrátit se k Windows ...  :-\
Tomu nerozumím, proč by jste měl instalovat nový systém kvůli změně hardwaru? U TV karty je to věc jiná, ale ani u ní nemusíte všechno přeinstalovávat. V Ubuntu to ale myslím půjde samo od sebe, takže žádný strach. Co to bude za TV kartu? Já mám Technisat Airstar 2.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

ppromi

« Odpověď #9 kdy: 16 Dubna 2010, 22:01:36 »
Mám na mysli aktualizaci, až vyjde 10.04 a bude veřejně nabídnuta k aktualizaci.., ale teď jsem to pořešil a prý by to problémy dělat nebude (snad tím nezahltím OS :D, ale prej se staré soubory smažou, nebo nahradí ..) TV kartu jsem si objednal WinFast 2000h, údajně podle wiki má fungovat .. (analog u nás jede ještě a digitál je jenom CT programy, proto Hybrid ...). Jinak poradí si Ubuntu, když změním 1 jádro za 4 jádro, nebo grafickou kartu ?
------

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 16 Dubna 2010, 23:20:31 »
Jistě. Jen u grafiky nejprv pokud užíváš musíš oddělat nesvobodné ovladače a případně deaktivovat Compiz.

ppromi

« Odpověď #11 kdy: 16 Dubna 2010, 23:23:07 »
Tak změna GK odpadá, když jsem přišel, co mi všechno jede pod linuxem, tak si GTS250 na hraní nechám :D, ještě že jsem ju už neprodal ..., jinak jak je možn, že se někmohu třeba nezaktualizuje OpenOffice či tak.., má něco špatně nastavené, nebo mu třeba aktualizace přijde zvlášť ?
------

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.