Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 5.1 zvuk problemy  (Přečteno 2980 krát)

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
5.1 zvuk problemy
« kdy: 13 Listopadu 2006, 13:49:08 »
Lidi...mam problem s 5.1

Mam Kubuntu EE, nejakou integrovanou zvukovku...myslim nejakej Soundmax...a ted ten problem...

Zprovoznoval sem zvuk jak podle navodu od Lukase Svobody, tak sem i pouzil soubor .asoundrc ale stejne to neni ono...ve Widlich sem mel moznost prepnuti mic-in a line-in na vystupy a bylo to...tady sem nic takovyho nenasel a vysledek je, ze sice nejakej 3d zvuk mam, ale vsechno se taha z jednoho jacku (mic-in a line-in vubec jako vystupy nefungujou...)

Navic v MPlayeru mam strasne slabej zvuk a v XMMS zase silnej (ale to az po pouziti .asoundrc)...

Dalsi problem je, ze mi nejdou *.ogg soubory a *.wav soubory...teda jo, ale jen v MPlayeru...XMMS to nezvlada, prestoze v pohode zvlada *.mp3 a treba i *.mod ...

lukyn01

• Aktivní člen
  • *
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2006, 21:20:44 »
K tomu XMMS-Pro ogg a wav musíš povolit plug-iny..Možná sis je omylem zakázal..
Jedu na Ubuntu 9.04

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2006, 22:29:02 »
Nene, pluginy mam zaply...nevim cim to je...proste to to ogg ignoruje a preskoci ho to...a dokonce nejaky zvuky to ani nechce nacist do playlistu...zkousel sem vsechny ty zvuky z toho paklu, jak dal Lukas Svoboda na test 5.1...nacetlo mi to jen 3 songy (ale neprehralo)...zbytek ani tuk...pritom mplayer to prehraje vsechno...

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2006, 23:08:00 »
V Kubuntu si spusť Kmix (taková ta ikonka s reproduktorem na tray), záložka přepínače a v "Chanell Mode" zvol 6ch. Právě tak ti doporučuju místo Xmms používat Amarok, jde o nativní program pro prostředí KDE. A použiješ-li v něm jako přehrávací engine xine (kodeky pro mp3 atd. jsou v balíčku libxine-extracodecs), zapne se ti plugin pro surround v 5.1.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2006, 08:01:21 »
6ch mam zaply...to uz sem davno udelal...taky mi to i na Dapperovi myslim slo...ale stejne si myslim, ze se do tech 6ti beden tahal zvuk jenom z jednoho jacku...kdyz dalsi dva vytahnu, tak to funguje stejne...ted to mam taky tak...a Amaroku sem jeste neprisel na chut...

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #5 kdy: 15 Listopadu 2006, 10:24:03 »
No nevím. V EE, na desce s rovněž integrovaným "soundmaxem" (lspci říká:Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) AC'97 Audio Controller (rev 02))mi to normálně chodí. Navíc netuším, jak bys chtěl tahat analogovej signál do 6ti beden jedním jackem, pokud všechny nemají reprodukovat totéž - vzhledem ke 3 vodičům může být výstup nejvýš stereofonní. V tom případě bych spíš hledal problém v zapojení.

Jere

• Stálý člen
  • **
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #6 kdy: 15 Listopadu 2006, 11:06:52 »
Ja jsem se kdysi stval s vyrobou .asoundrc podle dokumentace, ale pak jsem zjistil, ze 5.1 zvuk funguje i bez nej a dokonce lepe :)

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
5.1 zvuk problemy
« Odpověď #7 kdy: 15 Listopadu 2006, 18:03:03 »
jarda: No...mne driv i ve widlich zvuk chrastil (u nejakejch namaklejch songu co zvukovka nezvladala)...proste to nebylo ono a pritom sem mel stahly ovladace, vsechno vyladeny (jestli to jde o widlich rict) a proste zvuk chabej...prisuzoval sem to zvukovce s tim, ze lepsi to asi nikdy nebude...v Linuxu byl zvuk na stejny urovni az do chvile, nez sem si vytvoril ten .asoundrc... tedka mam nadhernej zvuk bez chrasteni u vsech songu...ale stve me, ze to proste neni skutecny 5.1 ale jenom nejaka emulace z jednoho jacku...

nikola: no prave ze vsechny bedny reprodukujou totez (i kdyz to je krasnej zvuk a vetsina lidi to ani nepozna)...o to mi jde...zapojeni je v poradku, ale proste ty dva zbyvajici jacky to ignoruje i kdyz sem udelal vsechno...

Edit: Tak zvuk normalne jde...nechapu nic :)...du se zakopat :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.