Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: U9.10 ... zatmění a root auth-for-gdm ... -nolisten tcp vt7 ... 100% výkonu pryč  (Přečteno 1264 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Dneska se mi děje toto:

Na U9.10 se zatmí monitor (na cca 1 s), potom se obnoví, ale systém jede na 100% a veškerý výkon bere proces root auth-for-gdm (viz obrázek). Sledování systému vypadá jinak, jiné barvy a jiné sloupce a systém je strašně pomalý. Zlobí síť. Je nutno restartovat.

Hrabe se v něm někdo zvenčí, nebo mám jen takový pocit? :-)

Ihned po prvním "zatmění" jsem chtěl změnit heslo, ale podařilo se mi změnit heslo pouze do klíčenky. Přihlašovací heslo zůstalo stejné. Prosím, jak změnit heslo do systému komplet?

Díky za jakékoli rady.

[attachment deleted by admin]
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Co myslíš tím heslo do systému komplet? Já měl až doteď za to, že hesla se vážou k uživatelům...

compaq

• Závislák
Co myslíš tím heslo do systému komplet? Já měl až doteď za to, že hesla se vážou k uživatelům...

Chtěl jsem změnit své heslo uživatele. Jsem jediný uživatel a zároveň správce (povolena správa systému). Změnil jsem heslo uživatele, ale do systému se dá přihlásit stále starým heslem (novým ne). Naproti tomu do klíčenky se přihlásím novým (starým ne). Jak jsem koukal do uživatelů, root žádné heslo nastaveno nemá, je to OK?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Frantisek Uzivatelu

• Host
Nejde změnit, zase se jim něco nepovedlo
« Poslední změna: 16 Května 2010, 09:32:09 od Frantisek Uzivatelu »

compaq

• Závislák
Citace
sudo passwd
heslo se změnilo, dík.

Chtěl jsem zkontrolovat stav disku (i teploty) dle příručky, ale diskový nástroj píše, že SMART není dostupný.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 20 Dubna 2010, 08:20:34 od compaq »

Frantisek Uzivatelu

• Host
Tady neporadi používám jinej os
« Poslední změna: 16 Května 2010, 09:33:51 od Frantisek Uzivatelu »

compaq

• Závislák
Díky je to možné. Nainstaloval jsem sensory a čip má v klidu cca 45° a když pracuje 70-71°. To asi není OK. Test hlásí, že se občas přehřeje i HDD.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.