Jasne je pravda, to co jsem si kompiloval je release candidat, ale podle me je vyborny. Proc kompilovat? No neni to zas tak velky problem. Muzete hru optimalizovat a mate vzdy nejnovejsi verzi. Protoze mam zkusenosti, ze v repozitarich se vzdy objevi mrda aplikaci v nejaktualnejsich verzich (Blender, Inkscape ...), ale potom pokud vyjde novejsi verze uz mate s ofic repozitari utrum. Bud neoficialni repozitare nejake nebo kompilace. Proto si myslim, ze kompilaci by se nemel nikdo vyhybat. K te cestine. Zkousel jsem hybat s locale na cs_CZ.UTF-8 a vubec se to nechyta
. Me anglictina nevadi, ale zase me nebavi jen tupe hrat. A z tech textu ve hre prelozim 50 - 60%. Prepinat do hry a na slovnik je neprakticke.
EDIT: Cestina uz jede. Nemel jsem nainstalovany balicek languages-pack-cs-base a tudiz ani nevygenerovane cs_CZ locale. Ale i tak hra nedokazala locales pro ni upravit. Skoncilo to touto chybou
set locale to cs_CZ.UTF-8
locale not found in known array; defaulting to system locale
set locale to
. Nicmene pokud jsem jako default locale nastavil cs_CZ.UTF-8 hra se spustila automaticky cesky a ja si konecne mohl zahrat tutorial na 100%
.