Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktivace usb + instalace modemu  (Přečteno 1435 krát)

weizenkleie

• Návštěvník
Aktivace usb + instalace modemu
« kdy: 23 Dubna 2010, 00:13:52 »
Zdravim vespolek.Jakozto novy uzivatel Ubuntu jsem se setkal s nekolika problemy, ktere jiste pujdou vyresit mavnutim proutku.
1)-nepodarilo se nacist pripojeny externi disk, pocitac ho proste nenasel, nebo jsem spatne hledal.Jak se otviraji disky?
2)-pokusil jsem se nainstalovat modem VW110L CDMA od Ufon, ale zrejme jiz diky tomu, ze pocitac nenasel pripojeny disk, tak jsem nemohl nijak       pokracovat.Tedy muj dotaz zni:jak provedu prikazy k aktivaci usb slotu (docetl jsem se o jakemsi programu usb-modeswitch) a nasledne jak bych mel postupovat pri instalaci daneho modemu.Podotykam, ze na windowso to slape,takze se jedna opravdu o nastaveni Ubuntu.

Deuji za jakoukoliv radu..... :)

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Aktivace usb + instalace modemu
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2010, 01:34:21 »
ten disk by sa mal pripojit automaticky [teda mala by sa na ploche/v bocnom paneli nautila zobrazit ikona s diskom, po jej otvoreni sa disk otvori]. bol ten disk vo win korektne odpojeny? aky je tam filesystem?
a ten modem sa riesi tu > http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42501.0.html [ak mas u10.04 tak preskoc za polovicu, tam je jednoduchy postup ako to rozbehat]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.