Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemohu se dostat z Firefoxu na internet ani pokročit v reinstalaci  (Přečteno 1147 krát)

escz

• Návštěvník
Jsem začátečník. Po několika aktualizacích na verzi 9.10 a instalacích několika dalších balíků se najednou nemohu dostat z Firefoxu na internet. Připojení by mělo být v pořádku - mám dualboot a z windows i z live CD se na internet dostanu. Ve firewallu nevím, že by cokoli bylo nastaveno. Rozhodl jsem se pro novou instalaci z CD a když dojdu k rozdělení disku, ukazuje se ntfs (sda1), ext3 (sda5), swap (sda6), ext3 (sda7) a hlásí mě to, že není určen žádný kořenový soubor, přičemž na obrazovce není zřejmé, co mám tedy udělat dál a proč. Navíc jsem chtěl zvětšit sda5 na cca 12 GB na úkor sda7, protože mi to při upgradech hlásilo, že je málo místa pro nové balíky. A to se mi nějak nedaří, sda5 se mi daří jen zmenšit. Jak mám pokračovat?

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Nemohu se dostat z Firefoxu na internet ani pokročit v reinstalaci
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2010, 10:14:55 »
ak si trosku skusenejsi uzivatel a vies co robis tak si tie ext3 a swap particie odstran a vytvor nanovo - to zmensenie ti nejde asi prave koli tomu ze jemedzi tym swap..
korenova particia potom musi mat pripojny bod '/' [korenovy adresar /]
ale ak si este neznicil tu povodnu instalaciu tak sa bude dat urcite nieco spravit aj s tou sietou, len by to chcelo viac podrobonosti otom ako sa pripajas, resp ci ti nejde len firefox - ako su na tom trebars aktualizacie, im klient, daky dalsi prehliadac [mal by si tam mat este minimalne epiphany/zjavenie]?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2010, 11:10:00 »
To pripojenie nejde iba z firefoxu alebo nejde pripojit nic na internet. Ak iba firefox tak skus pozriet ci sa ti neprepol do offline rezimu. Menu subor-pracovat offline.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

escz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2010, 22:25:34 »
Nedělá mi to problémy jen u Firefoxu, ale i jiných apliakcí (správce balíků také dělá mrtvého brouka). Problém bude asi mezi počítačem a ADSL modemem, ke kterému jsou přes Ethernet připojeny ještě 1-2 další počítače. Nevím, kde co a jak zjistit a jak nastavit síť. Problém se projevuje také v liště v pravém horním rohu mě pobledlá ikonka ukazuje, že není síťové připojení. Když spustím Live CD, tak je tam aktivní připojení eth0, s Firefoxem se dá brouzdat po internetu, ale když spustím Linux na PC, tak je ikonka pobledlá místo toho, aby se proměnila na symbol spojení. Zároveň si lámu hlavu, jak se z Live CD případně dostat do mých adresářů, dostanu se jen do adresáře Public.
« Poslední změna: 24 Dubna 2010, 23:18:51 od escz »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.