Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ukazatel baterie  (Přečteno 3926 krát)

dzioush

• Návštěvník
Ukazatel baterie
« kdy: 25 Dubna 2010, 14:00:22 »
Zdravím , připravuju si přechod na linux na svém notebooku HP probook 4515s a všechno mám v podstatě vyřešené až na jedno . Na windows 7 jsem používal program pro zobrazení stavu baterie Battery Bar. Ten zobrazoval krom času do vybití a procent také kapacitu baterie (celkovou a aktuální), opotřebení baterie a hlavně odběr notebooku (ve watech) což je hlavní věc která mi chybí a podle které jsem si ve win 7 nastavoval komponenty tak abych doáshnul co nejnižší spotřeby. Existuje nějaká slušná náhrada na ubuntu (gnome) ? ideálně jako prográmek na lištu. Díky za pomoc

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ukazatel baterie
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2010, 14:13:17 »
To všechno umí hned klasický gnome-power-manager:

http://www.phoronix.net/image.php?id=ubuntu_battery_life&image=ubuntu_battery_7
https://wiki.ubuntu.com/GutsyGibbon/Tribe3?action=AttachFile&do=get&target=Power+History-thumb.png

(Nesedím teď u notebooku, takže se nemůžu podívat jak přesně to vyvolat, ale když si kliknete levým/pravým tlačítkem myši na tu ikonku baterie v panelu, tak se k obému doklikáte.)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2010, 14:13:48 »
To všechno umí hned klasický gnome-power-manager:

http://www.phoronix.net/image.php?id=ubuntu_battery_life&image=ubuntu_battery_7
https://wiki.ubuntu.com/GutsyGibbon/Tribe3?action=AttachFile&do=get&target=Power+History-thumb.png

(Nesedím teď u notebooku, takže se nemůžu podívat jak přesně to vyvolat, ale když si kliknete levým/pravým tlačítkem myši na tu ikonku baterie v panelu, tak se k obému doklikáte.)

U notebooku sedím a Vojta má pravdu  ;)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #3 kdy: 25 Dubna 2010, 14:55:01 »
V nadcházející 10.04 to nabízí tyto informace:
http://dl.dropbox.com/u/1309518/baterie.png

+ jsou tam mraky různých grafů atd. Myslím, že to je maximálně informativní.

dzioush

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2010, 15:13:54 »
diky , netušil jsem že je tam až takto všeříkající info . jdu to omrknout

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2011, 22:09:14 »
Je normální že ten aplet ukazuje časem nižší výrobní kapacitu než která byla na začátku? Tzn. Energie při plném nabití = Energie (výrobní) ve výsledku to znamená, že baterie ukazuje stále kapacitu 100%. Ačkoliv už je dávno za zenitem.
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #6 kdy: 13 Září 2011, 15:40:12 »
Baterie může a v podstatě vždy ukazovat stav 100% bude, ale kapacita bude s přibývajícím časem nižší a nižší a nižší...ale to je bohužel pro spotřebitele v pořádku. Pak nezbývá, než zakoupit baterii novou ... případně koupit jen nové články a vyresetovat paměť (integrovaný obvod). Je to varianta levnější - pokud se vše podaří :-)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 14 Září 2011, 18:21:43 »
To by bylo logické. Ale ten ukazatel mi zmenšuje údaj Energie (výrobní)
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 14 Září 2011, 21:53:16 »
Zdravicko! Pridam jeden dotaz. V 10.04 se dalo nekde nastavit, pri kolika procentech se ma akumulator povazovat za vybity a jakou provest akci (vypnout/hybernovat) a ted to nemuzu v 10.10 nikde najit. Je to jen tim, ze jsem zapomnel kde to bylo a hledam to blbe, nebo je ta volba odstranena?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #9 kdy: 14 Září 2011, 22:39:54 »
Zdravicko! Pridam jeden dotaz. V 10.04 se dalo nekde nastavit, pri kolika procentech se ma akumulator povazovat za vybity a jakou provest akci (vypnout/hybernovat) a ted to nemuzu v 10.10 nikde najit. Je to jen tim, ze jsem zapomnel kde to bylo a hledam to blbe, nebo je ta volba odstranena?
Správca napájania?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 16 Září 2011, 10:09:05 »
Správca napájania?
Tam je na vyber, jestli pri skoro vybite baterii vypnout nebo uspat, ale uz tam neni mozne nastavit, co znamena "skoro vybita" - tedy pri kolika zbyvajicich % se to ma uspat.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #11 kdy: 16 Září 2011, 15:32:12 »
Správca napájania?
Tam je na vyber, jestli pri skoro vybite baterii vypnout nebo uspat, ale uz tam neni mozne nastavit, co znamena "skoro vybita" - tedy pri kolika zbyvajicich % se to ma uspat.
Aj mne sa dačo marí. Ale asi to z tade zmizlo.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 16 Září 2011, 23:35:39 »
ve složce
Kód: [Vybrat]
/sys/bus/acpi/drivers/battery/PNP0C0A:00/power_supply/C23B jsem našel spoustu údajů o baterce včetně souboru cycle_count - ukazuje 0. Nejde nějak udělat aby se počítaly nabíjecí cykly?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.