Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční Wifi připojení k nezabezpečené wifi síti  (Přečteno 3445 krát)

Morisp

• Návštěvník
Ahoj, nainstaloval jsem si Ubuntu 9.10 a jsem s ním moc spokojený, o windows nechci ani slyšet. Jedna věc mi to však kazí, Ubuntu nevidí dostupné wifi sítě. (zkoušel jsem i Fedoru a tam problém nebyl).
Mám notebook ASUS A6M Q046H ...
Pomůžete mi prosím? Předem děkuji.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: Nefunkční Wifi připojení k nezabezpečené wifi síti
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2010, 09:54:35 »
Ahoj, nainstaloval jsem si Ubuntu 9.10 a jsem s ním moc spokojený, o windows nechci ani slyšet. Jedna věc mi to však kazí, Ubuntu nevidí dostupné wifi sítě. (zkoušel jsem i Fedoru a tam problém nebyl).
Mám notebook ASUS A6M Q046H ...
Pomůžete mi prosím? Předem děkuji.

Typ karty? Zkoušel jsi WICD míst Network managera?
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Morisp

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2010, 10:44:45 »
Nezkoušel .... jsem bohužel začátečník, ze kterých Vám tu asi slízají vlasy z hlavy, ale už nevím, co s tím.

If you are using Ubuntu 9.04 (Jaunty), Wicd 1.5.9 is in the universe repository, so a simple

sudo apt-get install wicd will do it.

Kam prosím Tě napíšu příkaz sudo ...
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 10:56:05 od Morisp »

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2010, 11:08:06 »
Stačí si otevřít Synaptic, klepnout na tlačítko hledat a tam napsat/zkopírovat WICD. Synaptic ti ho najde, dáš použít a on si všechno co potřebuje stáhne z netu a nainstaluje.

Morisp

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2010, 11:17:28 »
Děkuju za radu, ale je to začarovaný kruh. Rada je super, ale já mám k dispozici pouze wifi připojení a když mi nefunguje, tak tohle nemůžu udělat ... Jedině stáhnout na flash a přenést ... ale nevím, co přesně a kde stáhnout ...

jmp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2010, 11:45:16 »
v tom synapticu je moznost v nabidce vyber -> vygenerovat skript pro stazeni baliku
snad toto pomuze...

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2010, 11:54:10 »
Ok, tak když nemáš připojení k internetu přes kabel, tak nám prosím řekni jakou wifi kartu používáš...

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

Morisp

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2010, 15:11:02 »
Wireless LAN 802.11g/b (WiFi-g).

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2010, 12:43:56 »
No, tohle nám nic neřekne, chtělo by to výrobce a typ  ;) 802.111b/g tu mají asi všichni  :)
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Morisp

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 02 Května 2010, 13:32:55 »
ahoj .. njn .. trapas ... teď snad správně ... BCM4318 (Air Force One 54g) 802.11g
mezitím jsem nainstaloval ubuntu 10.04 ... odinstaloval network manager a nainstaloval Wicd 1.5.9., ale wicd nic nevidí, ani nejde nastavit ... tak nevím

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 02 Května 2010, 14:06:11 »
Zdravím, kdykoliv jsem měl problém s wi-fi, tak mi pomohlo nainstalovat ovladač pro MS Win, viz http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi/Ndiswrapper. Tak to můžete taky zkusit
jabber: etnyx@jabbim.cz

tatik

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 02 Května 2010, 17:01:17 »
Já jsem na tom úplně stejně jako kolega. Měl jsem starší PC s windows XP, které jsem přeinstaloval na Ubuntu 9.10-desktop (windows jsou úplně pryč). Instalace Ubuntu proběhla sama a v pohodě. Nemůžu se však dostat na Internet.
Mám malou domácí nezabezpečenou wifi síť, na kterou se připojuji pomocí karty d-link DWL 520+
Jediné, co jsem musel ve windows nastavit bylo ssid, to jsem nastavil i v Ubuntu. DHCP je automaticky.
Snažil jsem se to "nějak" rozchodit. Nedaří se. Napadlo mě, jestli Ubuntu vidí kartu správně a karta je schopna komunikovat s okolím (ve windows problém nebyl do poslední chvíle). Dá se to nějak zjistit?

zadrvo

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 02 Května 2010, 19:02:04 »
nainstaloval jsem WICD manager a stejně to nejde:(píše to nesprávné heslo i když je dobré

Morisp

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 03 Května 2010, 14:44:31 »
Ahoj, kde se prosím vás dá stáhnout použitelný balíček (*.deb) s WICD? Již mám odinstalovaného NetworkMan., ale nedaří se mi naistalovat WICD ... takže stále bez netu :-(. ...

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #14 kdy: 03 Května 2010, 15:40:09 »
Ahoj, kde se prosím vás dá stáhnout použitelný balíček (*.deb) s WICD? Již mám odinstalovaného NetworkMan., ale nedaří se mi naistalovat WICD ... takže stále bez netu :-(. ...

Co třeba Synaptic;)

Nebo terminál:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install wicd
Samozřejmě NM se musí odinstalovat...

pariktadeas@jabbim.cz

tatik

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 06 Května 2010, 12:48:39 »
Tak se mi to podařilo rozchodit. Pěkně je to popsáno na blogu nofutur3
http://www.n3b.cz/ubuntu-804-problem-s-nefunkcni-wifi/
Kdyby se stalo, že stránky vypadnou, tak to sem zkusím trochu napsat.
1. Z internetu (u mě z notebooku připojeného k Internetu na flash disk) jsem si stahnul balíky ndiswrapper-common ndiswrapper-utils a ndisgtk. Následně pak windowsovské ovladače pro XP (protože linuxové nejsou).
2. Přes Synaptic jsem je kliknutím na soubory nainstaloval (v pořadí, v jakém jsou napsány v bodě 1)
3. Přes terminál, jinak zvaný také jako příkazová řádka, (dá se vyvolat různě, například Alt+F2 a napsat gnome-terminal) za použití příkazu ndiswrapper -l jsem zjistil, že nemám žádný ovladač nainstalovaný
4. přes terminál za použití příkazu "sudo ndiswrapper -i nazev_ovladace_s_cestou.inf" (psáno bez uvozovek) jsem nainstaloval ovladače s flash disku.
5. přes terminál za použití příkazu "sudo nano /etc/modules" jsem otevřel soubor a na jeho konec dopsal ndiswrapper. Uložil Ctrl+O a zavřel přes Ctrl+X (doufám, že jsem písmena nespletl)
6. Restartoval počítač a následně jsem už mohl vybírat ze sítí k připojení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.