Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Na Vistě virtualbox a v něm ubuntu  (Přečteno 1784 krát)

rostlin

• Návštěvník
Na Vistě virtualbox a v něm ubuntu
« kdy: 30 Dubna 2010, 10:25:09 »
Dobrý den jsem úplný začátečník a chtěl bych poradit od vás zkušenějších. Takže mám Vistu v tom virtualbox 3.1.6 a v tom ubuntu 10.04. A chtěl bych zprovoznit vzdálenou plochu z jiné IP adresy než jen v lokální síti. Nastavil jsem systém-předvolby-vzdálená pracovní plocha, ale tam je jen že můžu pracovat v lokální síti. Poradíte prosím jak to umožnit aby se šlo jen do té ubunty dostat přes vzdálenou plochu, aby s tím vista neměla nic společného. Vím že musí být zapnut pc z vistou i virtualbox z ubuntou, to mi je jasné aby jsem se tam mohl dostat. Ale jak dál? Jsem začátečník v unixu, takže rady pro laika a nejjednodušší řešení.
PS: A v místí síti se s tím spojím ve vnc klientu na vistě, ale chtěl bych se tam dostat i z venku např. v prohlížečí.
Děkuji všem kteří poradí.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Na Vistě virtualbox a v něm ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2010, 11:54:01 »
pre zaciatok mas v nataveniach stroja povoleny remote desktop? [vo vb oznac ubuntu, klikni na nastavenia>displej>vzdialeny displej>zapnut server]
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 11:55:35 od mosqa »
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

rostlin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2010, 12:18:29 »
Ano tam jsem to měl povolené. Ale ten remote desktop nemám, mám tam jen remmina remote desktop client.
Jestli to není ono tak jak se to přesně jmenuje v centrum softwaru pro ubuntu?

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2010, 12:34:47 »
Citace
mám tam jen remmina remote desktop client.
to jest kde? remmina je len klient a v ubuntu v zaklade ani nieje
asi by to chcelo lepsi popis problemu - z akeho os a s akym klientom sa pripajas, ako je k netu pripojena ta vista a klient s ktorym sa chces pripojit..v ubuntu je vzdialeny pristup pvoleny? [system>predvolby>vzdalena pracovni plocha]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

rostlin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2010, 13:06:10 »
Citace
mám tam jen remmina remote desktop client.
to jest kde? remmina je len klient a v ubuntu v zaklade ani nieje
asi by to chcelo lepsi popis problemu - z akeho os a s akym klientom sa pripajas, ako je k netu pripojena ta vista a klient s ktorym sa chces pripojit..v ubuntu je vzdialeny pristup pvoleny? [system>predvolby>vzdalena pracovni plocha]

Ano vím to jsem tam neměl, to jsem doinstaloval až potom. To se omlouvám.
Jen remote desktop tam nemám. A ano v tom vzdálená pracovní plocha mám povoleno a mám tam jen napsáno že se můžu připojit jen v místní síti.
Vista home premium a ve vncviewer to v lokální síti funguje, ale jinka né(když tam zadám svou ip adresu.) mám veřejnou ip.
Klient jinak nevím jaký používat, myslel jsem že webový prohlížeč postačí k prohlížení té vzdálené plochy.
Promiň za neúplné informace ale opravdu nevím/nerozumím, učím se.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.