Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zákaz zdrojů ostatního softwaru při povyšení - jak je povolit (obnovit)?  (Přečteno 1847 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Zdravím

Předpokládám, že všichni povyšující se stejně jako já setkali s "problémem" - zákazem zdrojů ostatního softwaru jako je esmska, medibuntu, conky ... atp.

Moje otázka směřuje na ty zkušenější z vás - jak zakázané zdroje zprovoznit? - samozřejmě co nejsnadněji a nejchytřeji

+ druhá - zákaz např. zdroje medibuntu je dán tím, že zatím pro Lucida není, a vyplatí se tedy počkat a nic nepředělávat, nebo tam došlo k nějaké změně a má tedy smysl hledat alternativy k  těmto - pro Lucid - zakázaným zdrojům? (popř. by někdo mohl být tak hodný a hodit to sem ...)

Díky za odpovědi
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 14:13:04 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: Zákaz zdrojů ostatního softwaru při povyšení - jak na to?
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2010, 13:35:44 »
Moje otázka směřuje na ty zkušenější z vás - jak na to? - samozřejmě co nejsnadněji a nejchytřeji

Systém to dělá automaticky - zakáže zdroje.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2010, 14:11:58 »
Moje otázka směřuje na ty zkušenější z vás - jak na to? - samozřejmě co nejsnadněji a nejchytřeji

Systém to dělá automaticky - zakáže zdroje.

Ok, díky - špatně jsem formuloval otázku, i nadpis - spíš jsem se chtěl zeptat na POVoLeNÍ ZAKÁZANÝCH  zdrojů ...
   ~ Socrates

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2010, 14:14:58 »
Dobrý den,
předpokládám, že tento dotaz je spíše o tom, jak zdoje po zakázání znovu povolit. Jelikož se automaticky zakázaly. Pro Vás asi bude nejjednodušší cesta přes klikátko Systém-správa-zdoje softwaru, karta ostatní zdroje. Tam si vždycky otevřete nezaškrtlý řádek, upravte popis - odmažte si to zakázáno při přechodu... a do verze přepište karmic na lucid. Doporučuji to dělat po jednom a vždycky aktualizovat, když to zahlásí chybu, že cesta není platná, zdroj znovu otevřít a lucid vrátit na karmic (zdroj pro lucid ještě neexistuje - někdo, kdo spravuje ten zdroj ještě nepřidal adresář lucid, ale vše bude fungovat). A takhle jeden po druhém opravit. Tam, kde není verze karmic ani lucid nedělejte nic, jen zdroj znovu povolte (to je třeba zdroj pro Skype).

Jinak doporučuji přečíst si tohle http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1va%20bal%C3%ADk%C5%AF. A při příštím přechodu vše vyřešit za půl minuty odkomentováním příslušných řádků v /etc/apt/sources.list.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2010, 14:26:17 »
Dobrý den,
předpokládám, že tento dotaz je spíše o tom, jak zdoje po zakázání znovu povolit. Jelikož se automaticky zakázaly. Pro Vás asi bude nejjednodušší cesta přes klikátko Systém-správa-zdoje softwaru, karta ostatní zdroje. Tam si vždycky otevřete nezaškrtlý řádek, upravte popis - odmažte si to zakázáno při přechodu... a do verze přepište karmic na lucid. Doporučuji to dělat po jednom a vždycky aktualizovat, když to zahlásí chybu, že cesta není platná, zdroj znovu otevřít a lucid vrátit na karmic (zdroj pro lucid ještě neexistuje - někdo, kdo spravuje ten zdroj ještě nepřidal adresář lucid, ale vše bude fungovat). A takhle jeden po druhém opravit. Tam, kde není verze karmic ani lucid nedělejte nic, jen zdroj znovu povolte (to je třeba zdroj pro Skype).

Jinak doporučuji přečíst si tohle http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1va%20bal%C3%ADk%C5%AF. A při příštím přechodu vše vyřešit za půl minuty odkomentováním příslušných řádků v /etc/apt/sources.list.

DÍKY MOC  :) -přesně toto jsem myslel - už jsem změnil i nadpis, pro ostatní mající třeba podobný dotaz
   ~ Socrates

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.