Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: z 9.10 na 10.04 total chaos - broken packages  (Přečteno 2553 krát)

erikkubica

• Návštěvník
z 9.10 na 10.04 total chaos - broken packages
« kdy: 30 Dubna 2010, 16:11:46 »
Zdravím. Som daval upgrade na 10.04 z 9.10 a ked mi stiahlo veci pisalo mi same broken packages a horko ťažko som dokončil update s chybami a teraz mi nefunguje apt-get, atď.. skusal som na opravu: sudo dpkg --configure -a   ale pise ze je prilis vela problemov a preto sa zastavý. ptom som skusal vyprázdnit /var/cache/apt/archives co sa mi podarilo ale este stale ukazuje ze mám chybné packages co mi nepustí ani update ani nova stiahnut ani instalovat ine veci... ani manualne instalovat tie upgrade balíky :((((((((((((((((((( nwm už čo stým

a mam aj takéto hlášky: E: Error, pkgProblemResolver::Resolve generated breaks, this may be caused by held packages.
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 16:44:58 od erikkubica »

Magie

• Návštěvník
Re: z 9.10 na 10.04 total chaos - broken packages
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2010, 16:47:31 »
Mam podobny problem, na horni liste mi to pise ze doslo k chybe, pri startu taky. Kdyz chci neco nainstalovat pres Centrum Softwaru nebo naisntalovat aktualizace tak mi to porad neco na ten zpusob hlasi. Rekl bych, ze neni jiny zpusob nez reinstall. Existuje nejaky zpusob jak preinstalovat popripade odstranit system beze ztraty dat?

novas33

« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2010, 16:56:18 »
Mam podobny problem, na horni liste mi to pise ze doslo k chybe, pri startu taky. Kdyz chci neco nainstalovat pres Centrum Softwaru nebo naisntalovat aktualizace tak mi to porad neco na ten zpusob hlasi. Rekl bych, ze neni jiny zpusob nez reinstall. Existuje nejaky zpusob jak preinstalovat popripade odstranit system beze ztraty dat?
Bez ztráty dat to jde pokud máš disk rozdělen na /,home a swap.Při nové instalaci dáš zformátovat akorát oddíl /
Ubuntu 18.04 LTS

erikkubica

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2010, 16:59:44 »
njn. ale prave nemam DVD ani CD na vypalenie usb ma ms ubuntu u kamosa :D a ked uz zalohovat mam 500GB prenosni HDD ale zas zas vsetko nakonfigurova, inslovat programi atď..

novas33

« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2010, 17:04:17 »
njn. ale prave nemam DVD ani CD na vypalenie usb ma ms ubuntu u kamosa :D a ked uz zalohovat mam 500GB prenosni HDD ale zas zas vsetko nakonfigurova, inslovat programi atď..
Ale když nesmažeš home tak ti zůstane i veškeré nastavaní maily,firefox atd... ;)
Akorát doinstaluješ  programy,které jsi používal.
Ubuntu 18.04 LTS

erikkubica

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2010, 17:10:42 »
njn ale originálni topic bol ze ako sa to dá opravit :D presnejsie nejako vymazat ten dpkg a znova nahodiť alebo ho nejako opraviť
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 17:14:02 od erikkubica »

Magie

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2010, 17:19:53 »
Bez ztráty dat to jde pokud máš disk rozdělen na /,home a swap.Při nové instalaci dáš zformátovat akorát oddíl /
jak to myslis? Kdyz si otevru / tak v nem mam slozky bin, boot, root, etc, home, tmp, var, usr a podobne

//Edit: Hrube, ted jsme si vsiml ze dokonce pri spusteni fullscrenu spadne firefox a nejde mi pusts TeeWorlds
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 17:25:21 od Magie »

novas33

« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2010, 17:28:43 »
jak to myslis? Kdyz si otevru / tak v nem mam slozky bin, boot, root, etc, home, tmp, var, usr a podobne

Ptal jsi se jak přeinstalovat systém bez ztráty dat.Jde o to jestli máš disk rozdělen na tři oddíly na /, na  home, a na swap.pak to bez ztráty dat jde.
Ubuntu 18.04 LTS

erikkubica

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 30 Dubna 2010, 17:45:38 »
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=728541  toto som našiel ako opravu na broken packages. este to len skusam ale som poslal ked men to nebude fungovat mozno inemu ano :)

////////////////////////////
in progress edit:
Vypadá to tak, že to bude workingovať
////////////////////////////
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 17:47:38 od erikkubica »

Magie

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 30 Dubna 2010, 17:57:05 »

Ptal jsi se jak přeinstalovat systém bez ztráty dat.Jde o to jestli máš disk rozdělen na tři oddíly na /, na  home, a na swap.pak to bez ztráty dat jde.

No ja jsem to pochopil, jenom nwm jesti se berou slozky jako rozdeleni

Magie

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 30 Dubna 2010, 23:30:45 »
Muze teda nekdo poradit? Ja jsem fakt mimo v linuxech. Takhle mi je pocitac uplne k ... Nic nefunguje, vsechno pada, nic si nezahraju pac to pise ze enmam grafickej ovladac, grafickej ovladac tak porad neco chce a tak dokola. Mech 150 GB se mi na DVD vypalovat nechce

luisah

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 30 Dubna 2010, 23:40:36 »
1. Upgrade jsi teda provedl a dostaneš se do systému?
2. Chyba při pokusech o instalaci - jaká?
http://wiki.ubuntu.cz/FAQ/Aplikace
3. to rozdělení na /, swap, /home, znamená, že jsi si ještě před první instalací systému rozdělil disk (při instalaci na tyto části) - tedy, že systém je na místě označovaném jako /, swap - odkládací oddíl (doplňuje ram) a právě /home kam se ukládají data. Pokud to tak máš, stačí při čisté instalaci pouze reinstalovat systém (ukázat při instalaci na oddíl s / a nenaformátovat /home - data zůstanou netknutá včetně nastaveních, která se také ukládají do /home).
Jelikož o tom asi nic moc nevíš, tak předpokládám, že budeš mít vše na /, pak jentak reinstalovat nejde -> bez zálohy, přesunutí dat.
http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD#Krok_5.3_-_ru.2BAQ0-n.2BAO0_rozd.2BARs-len.2BAO0_disku
4. Pokud platí bod. 3, tak bych promáznul (ne bezmyšlenkovitě) skryté adresáře v domovském adresáři, ať je systém co nejvíce jako po klasické instalaci a poté se vrátil k bodu 2.
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory?highlight=(adres\%C3%A1\%C5%99e)|(skryt\%C3%A9)

« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 23:57:14 od luisah »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 30 Dubna 2010, 23:42:25 »
No pokud platí bod 3, tak jestli se nepletu, je úplně v klidu, když se to celé na čisto reinstalne.... ::)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

luisah

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 30 Dubna 2010, 23:50:04 »
No pokud platí bod 3, tak jestli se nepletu, je úplně v klidu, když se to celé na čisto reinstalne.... ::)
To jo, ale bez té poslední věty, pak tu určité komplikace můžou vzniknout :)
« Poslední změna: 30 Dubna 2010, 23:53:28 od luisah »

Magie

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 01 Května 2010, 00:25:34 »
Pri instalaci jsme mel vyformatovanej hardisk a nechal jsme Ubuntu at si to rozhodi jak to potrebuje. Jinak teda radsi zalohuju nejaky pisnicky a videa, diky vsem za vysvetleni. Cele to preinstaluju

patnik

• Návštěvník
    • beagle life
« Odpověď #15 kdy: 01 Května 2010, 19:13:41 »
Nevím, jestli to sem patří, po upgradu na desktopu z předchozí verze velmi pomalu startuje. Přihlaovací obrazovku nevidím, blikají tam nějaké textové hlášky, ale nepřečtu je. Pak (minuta) se objeví plocha, pak (2 minuty) obě lišty pak (2 minuty) se rozsvítí myš. Poté - cca 6 minut - to běhá docela pěkně, ovladače HW bez chyb, balíčky bez chyb kromě některých nedosažitelných zdrojů. Minulá verze startovala do 2 minut. Kde mám hledat příčinu - před čistou reinstalací ?

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 01 Května 2010, 20:01:54 »
ahoj-přidám své zkušenosti-10.04 mi šlo ve virtualboxu (ub.9.10,ntb dell 1720) od beta verze celkem dobře,tak jsem se rozhod zformátovat hdd(měl jsem tam i visty) a hodit na celý disk ubuntu-A NIC-respektive všechno moc dlouho trvá a hlavně se nepřipojím na net-v sinaptiku mi chybí balík WICD,b43 nejde nainstalovat,atd...takže mám opět visty a snažím se něco vyguglit-ale proč to píšu-všude se píše,jak je ubuntu vstřícné i pro začátečníky,jednoduché na ovládání,snadná instalace ,atd...může směle říct,že 10.04 se "opravdu povedlo"-být  migrující windousák,který chce přejít na 10.04 ,mazal bych zpátky a dosmrti nechtěl o nějakém ubuntu -po zkušenosti s 10.04-ani slyšet
...tak to jen tak na okraj,tak vám přeju ůspěch v 10.04 a já jdu hledat co s tím...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.