Zdravím,
ve středu jsem si na nouta hodil Ubuntu 10.04. Všechno fungovalo normálně, až na wifi. Problém s wifi jsem fixnul ve čtvrtek. Do noci jsem si dělal svoje věci na netu a v pátek ráno, když jsem spustil Ubuntu nastaly problémy. Nešly mi Efekty vzhledu a ty do té doby fungovaly na max úplně v pohodě. Nevěděl jsem co se stalo a tak jsem na netu hledal půl dne vysvětlení. Nic jsem nenašel a tak mě napadlo jenom přehrát kernel na nejnovější RC6. Samozřejmě to nepomohlo a zase jsem musel fixnou wifinu, která ke vší smůle nešla. Tak jsem si vygooglil příkaz sudo modprobe ath5k. Tak to zkusím a wifi jede, ale po restartu zase nešla. Zjistil jsem, že wifi jde, ale po každém přihlášení musím do konzole zadat tenhle příkaz. A do třetice mi nejde myš. Je to A4Tech X7 XL-740K. Po zapojení prostě nenaběhne. Na netu jsem si vygooglil problémy, ale všichni měli jenom problém rozjet všechny action tlačítka, zato já ji nerozjedu vůbec. Jenom se rozsvítí dioda na měniči velikosti DPi, ale při pohybu se zhasne a kurzor se ani nepohne. A tak vás prosím 1. jestli nevíte jak přeinstalovat ovladače na grafiku 2. jak vytvořit spouštěcí soubor, který by daný příkaz spustil nebo případně jinou možnost 3. kdo ví co stou myší je xD
Díky všem!
EDIT: PS: jo já si alespoň myslím, že problém je v ovladačích na grafiku, protože při nastavení Efektů vzhledu na max mi vyskočí vyhledavač Ovladače hardware a začne hledat ovladače. Fakt nevím jak je možné že je systé nějak smazal nebo zakázal, sám nevím...
EDIT2: a když si přehrávám nějaké video ve fullscreenu, tak jde vidět vrchní i spodní lišta plus nějaká mátanice ornamentů a barev, asi jako když se sekne okno ve winech a vy po jeho posunutí jakoby obarvíte plochu. Před tím mi to nedělalo, fullscreen šel normálně.