Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: automaticky zapnout NumLock při přihlašovací obrazovce [vyřešeno]  (Přečteno 3586 krát)

Tomass

• Aktivní člen
  • *
Zdravím, někde jsem to tady kdysi četl, ale teď to nemůžu najít  :(.
Potřebuji, aby se mi při naběhnutí přihlašovací obrazovky automaticky zapnul numerický blok klávesnice. Jak na to?
Díky moc
« Poslední změna: 24 Března 2011, 15:56:28 od Anna Taliánová »

Satannas

• Aktivní člen
  • *
Re: Numlock
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2010, 15:51:10 »
nainstaluj numlockx.
Postup je tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46209.0.html

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2010, 16:00:11 »
nainstaluj numlockx.
Postup je tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46209.0.html

Toto mi nepomohlo, potřebuji aby se mi to zaplo už na přihlašovací obrazovce.

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2010, 16:06:29 »
1. Nainstaluj numlockx
2. do souboru "/etc/gdm/Init/Default" najdi řádek "exit 0". (je to poslední řádek). Před něho vlož:

if [ -x /usr/bin/numlockx ]; then
 /usr/bin/numlockx on
fi

safe a restart.

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2010, 16:09:27 »
teda pokud mas ubuntu.

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2010, 16:24:40 »
1. Nainstaluj numlockx
2. do souboru "/etc/gdm/Init/Default" najdi řádek "exit 0". (je to poslední řádek). Před něho vlož:

if [ -x /usr/bin/numlockx ]; then
 /usr/bin/numlockx on
fi

safe a restart.

Díky moc, už to funguje.

Pozn. Jenom by mě zajímalo, proč taková ''kravina'' nejde nastavit normálně v nastavení klávesnice...
« Poslední změna: 24 Března 2011, 15:56:57 od Anna Taliánová »

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2010, 16:31:22 »
asi proto, že pod svym profilem nemuzes nastavovat systemove veci. Kdyby to slo nastavit kdyz si prihlaseny pod svym jmenem, tak každy jiny by to mohl u sveho profilu to zase nastavit jinak.  ;) 

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 02 Května 2010, 16:39:37 »
asi proto, že pod svym profilem nemuzes nastavovat systemove veci. Kdyby to slo nastavit kdyz si prihlaseny pod svym jmenem, tak každy jiny by to mohl u sveho profilu to zase nastavit jinak.  ;) 

To mě taky napdadlo, ale dalo by se to chránit heslem...

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2010, 16:42:23 »
ale myslím si že by stačilo, kdyby při instalaci numlockx by to tam sám dopsal. Stejně to instaluješ jako root.

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 02 Května 2010, 16:57:06 »
Na takových věcech se ukazuje, že linux má před sebou ještě dlouhou cestu. Ač se mi doma válí legální W7, tak mám na PC jako jediný systém Ubuntu, ale takový blbosti prostě člověka moc nepotěší (nechci psát vytáčí  ;)).
A to doufám, že co nejdříve vyjde aktualisace na polofunkční Javu v bankovnictví Komerčky...

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 02 Května 2010, 17:08:23 »
já sem teda raději pokuď by tam bylo míň věcí v systému a člověk si tam může pak nacpat a upravit co chce. Takové hovadinky jako f-spot, evolution a hromadu dalších mě třeba nevyhovuje, ty odinstaluju, pak tam naházím všechno co chci a nakonec to zazálohuju a mám klid. Je to ale věc názoru.  :)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #11 kdy: 02 Května 2010, 17:14:55 »
Na takových věcech se ukazuje, že linux má před sebou ještě dlouhou cestu.

k tomuto mozem dodat len toto: http://support.microsoft.com/kb/314879
odporucam precitat cely navod ako na Windowse nastavit spravanie numlock pri starte. potom porovnajte s tym co je potrebne urobit v linuxe.
co je zlozitejsie?

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 02 Května 2010, 17:19:46 »

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 02 Května 2010, 17:27:25 »

odporucam precitat cely navod ako na Windowse nastavit spravanie numlock pri starte. potom porovnajte s tym co je potrebne urobit v linuxe.
co je zlozitejsie?

Tak teď jsem se zastyděl, protože jsem se se netrefil  ::) Možná jsem reagoval zbrkle, byl jsem zvyklý, že na Win, které používám v práci se numlock zapíná automaticky, po instalu, ale to je jedno.
Asi jsem reagoval trochu zbrkle, protože jsem z LL měl (mám) smíšené pocity, čekal jsem od něj víc.
- Na jednom disku jsem měl Win7, po istalaci LL jsem se do nich už nedostal, nechtělo se mi to řešit, tak jsem ten disk s nima zformátoval, a už pojedu jen na Ubuntu.
- Do Compizu je nutné doinstalovat jeden plug-in, aby poskytoval všechny efekty, na které jsem zvyklý.
- Polofunkční Java v bankovnictví Komerčky.
- Teď jsem ještě řešil program na přehrávání digitální TV Kaffeine, TV mi stále nejede, a na JJ, jela skvěle.
- No a teď ten Numlock...
« Poslední změna: 24 Března 2011, 15:58:52 od Anna Taliánová »

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #14 kdy: 02 Května 2010, 17:43:04 »
Problém s Javou a Komerčkou se u mě neobjevil. Vše funguje jak má.
jabber:  Armus69@jabber.cz

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #15 kdy: 02 Května 2010, 19:19:19 »

co je zlozitejsie?

Tak ted jsem se zastyděl, protože jsem se se netrefil  ::) Možná jsem reagoval zbrkle, byl jsem zvyklý, že na Win, které používám v práci se numlock zapíná automaticky, po instalu, ale to je jedno.
Asi jsem reagoval trochu zbrkle, protože jsem z LL měl (mám) smíšené pocity, čekal jsem od něj víc.
-Na jednom disku jsem měl Win7, po istalaci LL jsem se do nich už nedostal, nechtelo se mi to řešit, tak jsem ten disk s nima zformátoval, a už pojedu jen na Ubuntu.
- Do Compizu je nutné doinstalovat jeden plug-in, aby poskytoval vsechny efekty, na které jsem zvyklý.
- Polofunkční Java v bankovnictví Komerčky
- Ted jsem jeste řesil program na prehrávání digitální TV Kaffeine, tv mi stále nejede, a na JJ, jela skvěle.
- No a ted ten Numlock...

ja som samozrejme nechcel vybehnut, len som chcel poukazat na to, ze aj vo windowse sa pri niektorych "advanced settings" clovek nezaobide bez scriptov, konzoly alebo registrov.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.