Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internetove bankovnictvi Komercni Banky - dobra zprava?  (Přečteno 29593 krát)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Internetove bankovnictvi Komercni Banky - dobra zprava?
« kdy: 15 Listopadu 2006, 14:16:34 »
Od: Lukas Svoboda
Odesláno: 15. listopadu 2006 11:42:48
Komu: mojebanka@kb.cz
Předmět: podporovane prohlizece a operacni systemy?

vazeni,

jiz cca ctyri nebo pet let pouzivam internetove bankovnictvi KB a jsem s nim vcelku spokojen. Stale vsak cekam, kdy bude uvedena podpora take pro jine internetove prohlizece nez MS Internet Explorer (Mozilla Firefox, Opera, Netscape Navigator, Krusader, Galeon,...) a jine operacni systemy nez MS Windows (zejmena Linux a MAC OS X). Pouzivam tez online bankovnictvi ostatnich bank, kde je podpora techto prohlizecu a systemu samozrejmosti. Od kdy se muzu tesit, ze KB dozene konkurenci?

dekuji,

s pozdravem
Ing. Lukas Svoboda

Od: TC Moje banka
Prijato: 15. listopadu 2006 12:35:23
Komu: Lukas Svoboda
Předmět: FW: podporovane prohlizece a operacni systemy?

Vazeny pane Svobodo,

dekujeme Vam za podnetny navrh k dalsimu zdokonaleni sluzeb primeho bankovnictvi Komercni banky.

Skutecnost, ze internetove bankovnictvi Komercni banky lze vyuzivat pouze na operacnim systemu Windows spolecne s prohlizecem MS Internet Explorer, vyplyva z technologie vyuzite pri tvorbe aplikaci primeho bankovnictvi v roce 2000.

Komercni banka si je vedoma, ze tato technologie jiz neumoznuje zcela uspokojit ocekavani tech klientu, kteri se rozhodli vyuzivat prohlizece nebo operacni systemy jinych spolecnosti a rozhodla se reagovat na tuto skutecnost pripravou nove verze internetoveho bankovnictvi, ktera bude dostupna i mimo prostredi Microsoft.

V roce 2006 planujeme tvorbu noveho konceptu sluzby internetoveho bankovnictvi Mojebanka tak, aby v maximalni mire odpovidala ocekavanim nasich klientu. Termin uvedeni nove sluzby na trh oznamime po uspesnem ukonceni praci na jejim konceptu.

Komercni banka Vam preje prijemny den.
Milan Vobruba a Jarmila Riesnerova - utvar pece o zakazniky

Pavelp

• Host
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2006, 14:21:33 »
Ale jo, oni to nakonec nejak dopatlaji. Ale pro ne je primarni korporatni klientela, a tu si dokopou na windows bezproblemu. Spravuju v praci Profibanku, ne ze by se to nejak zvlast sypalo, chodi to vcelku uspokojive, pri instalaci byly trosku problemy s Javou a tim slavnym MS Javim klonem. Ale ze by to nekdo spustil na necem jinem, nez Winxxx, naprosto nehrozi.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Listopadu 2006, 14:22:03 »
Nejsem si jisty... Neni to nahodou ten samy e-mail, ktery posilaji uz par let?

Mne prijde zbytecny u KB zustavat, IMHO nenabizi nic unikatniho, takze jsem to uz davno vyresil prechodem ke konkurenci

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2006, 14:24:47 »
Obavam se, ze stejnou odpoved na stejny dotaz jsme videl v blogu nekde na Abicku. A prej takto odpovidaji jiz hoodne dlouho. :/

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

LS

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2006, 14:28:41 »
Citace: Jarda
...Mne prijde zbytecny u KB zustavat...
Pro me by to znamenalo administrativne dost prace navic. Klienti i dodavatele maji na me bankovni spojeni do KB, musel bych vsechny obesilat informaci o zmene a buhvijak dlouho jeste kontrolovat, jestli nekdo ze setrvacnosti neposila prachy na stary ucet :(

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Listopadu 2006, 14:30:48 »
Citace: lukas.svoboda
Citace: Jarda
...Mne prijde zbytecny u KB zustavat...
Pro me by to znamenalo administrativne dost prace navic. Klienti i dodavatele maji na me bankovni spojeni do KB, musel bych vsechny obesilat informaci o zmene a buhvijak dlouho jeste kontrolovat, jestli nekdo ze setrvacnosti neposila prachy na stary ucet :(
Nakonec to nebyl takovy problem. Ten ucet zustava aktivni myslim 3 mesice po zruseni, takze se neni treba bat, ze by se ztratila nejaka platba, ktera je zrovna na ceste.
Samozrejme je to komplikace, ale cekal jsem, ze to bude mnohem horsi :)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #6 kdy: 15 Listopadu 2006, 15:26:45 »
no, za ty tri roky (http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?p=2415#2415) toho KB moc neudelala...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #7 kdy: 15 Listopadu 2006, 15:31:17 »
Takže s KB nic nového - viz. http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=191 . Za přečtení stojí i diskuze k článku - Je tam naprosto shodná odpověď z KB jinému "spokojenému" uživateli. Asi maj hodně kopií toho dopisu, z jejich hlediska by byla škoda, aby přišly nazmar. Takže dokud budou kopie k odeslání, asi nic nezmění. :D

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #8 kdy: 15 Listopadu 2006, 15:50:22 »
Taky mi jednu poslali, kamaradovi taky, na vyhruznejsi ton trochu pozmenili zneni mailu. Takze ja jsem si ucet zaridil jinde a kamarad asi brzo prejde.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 15 Listopadu 2006, 17:08:07 »
By me zajimalo, jak by reagovali na pripadnou konfrontaci. Ze uz x let a desitky a stovky mailu slibujou reseni a skutek utek ... :)

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #10 kdy: 15 Listopadu 2006, 17:21:23 »
Nijak, jak psal Pavelp - primární je korporátní klientela.  Pár blouznivců s linuxem je neživí, takže je můžou s klidným svědomím a slušnou formou odeslat do ... ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #11 kdy: 15 Listopadu 2006, 17:39:29 »
Na slovo stejný email jsem dostal také, pře půl rokem. Ty ****** se ani nenamáhají napsat odpověď mají prostě univerzální.

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #12 kdy: 15 Listopadu 2006, 17:48:02 »
Museli by mít sekretářku specialně pro uživatele tučnáka.

Ještě k diskuzi, není počet spokojených uživatelů určen jenom uživateli IE ? Takže i na Win jsou problémy. To znamená že jen asi 75% uživatelů nejsou omezeni. To je na korporaci žalostně nízké číslo.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

LS

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 15 Listopadu 2006, 20:54:34 »
Tak jsem poslal doplnujici dotaz:

Od: Lukas Svoboda
Odesláno: 15. listopadu 2006 16:55:27
Komu: TC Moje banka
Předmět: Re: FW: podporovane prohlizece a operacni systemy?

dobry den,

email v temer stejnem zneni jste poslali jiz v cervenci 2003 (ano, pred tremi a pul lety) pouze s tim rozdilem, ze jste jako predpokladane datum spusteni nove verze systemu uvadeli rok 2004. Totez se opakovalo za zacatku roku 2005, kdy byla opet klientum zasilana tataz informace, zkopirovany tentyz text se zmenenym datem. Mam to chapat tak, ze mate nekde pripravenou standardni odpoved, kterou neustale rozesilate tazatelum, a pouze prubezne posouvate datum dostatecne dopredu, aby vam klient "dal pokoj"?

Pisete o tvorbe noveho konceptu internetoveho bankovnictvi v roce 2006. Vzhledem k tomu, ze je polovina listopadu 2006, asi jste mi poslali odpoved, kterou jste meli pripravenou v minulem roce.

Prosim o upresneni odpovedi na muj dotaz, pripadne o preposlani meho dotazu kompetentnejsi osobe.

s pozdravem
Ing. Lukas Svoboda

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #14 kdy: 15 Listopadu 2006, 21:16:57 »
Dobrý dopis, jsem opravdu zvědavý na odpověď (i když jsem už mnoho let spokojeným uživatelem Servis24 od České spořitelny).
Kubuntu forever :-)

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 15 Listopadu 2006, 21:27:58 »
To je ta konfrontace o ktere jsem mluvil :)
Dobre mirenej a tvrdej zasah, jsem zvedavej co na to reknou. Jestli vubec odpovedi ...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #16 kdy: 15 Listopadu 2006, 22:09:04 »
Řekl bych, že vám vůbec neodpoví. Řekl bych, že boj s KB je marný, už jsem něco zkoušel, ale vyšlo to naprázdno.

zigi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 16 Listopadu 2006, 08:15:22 »
bohuzel, ze ten problem, ktery meli i s IE7 nebyl zavaznejsi .. to by je uz konecne donutilo s tim neco udelat
..:: be free - use kubuntu ::..

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 16 Listopadu 2006, 16:23:00 »
Ja bych tem zobakum omlatil o hlavu pristup konkurence -> http://www.czilla.cz/zpravicky/bankovnictvi-ceske-sporitelny-oficialne-podporuje-firefox/ .

Jsem docela rad, ze jsem tehda  zakotvil u CSOB, tam neni problem s FF a ted z Kubuntu ani s Krusaderem.

LS

• Závislák
« Odpověď #19 kdy: 22 Listopadu 2006, 02:16:15 »
tak nakonec prisla jeste jedna odpoved, stejne neurcita jako ta prvni

Od: TC Moje banka
Prijato: 21. listopadu 2006 15:47:45
Komu: Lukas Svoboda
Předmět: Re: FW: podporovane prohlizece a operacni systemy?

Vážený pane Svobodo,

velice si vážíme toho, že jste spokojeným klientem Komerční banky.

Do konce roku 2006 předložíme vedení Komerční banky koncept nové verze internetového bankovnictví Mojebanka, který zahrnuje také podporu nových prohlížečů a operačních systémů. V současné době Vám ale nedokážeme sdělit přesný termín uvedení této nové verze do provozu.

Vězte, že podpora i jiných řešení, než je to stávající postavené na Internet Exploreru resp. OS Windows, je jedním z nejdiskutovanějších směrů dalšího vývoje internetového bankovnictví. Pokud by se jednalo pouze o otázku technickou, tak samozřejmě není o čem hovořit a podpora i jiných prohlížečů by byla automatická. Jedná se však i o hledisko obchodního dopadu na Komerční banku a i toto je třeba brát v potaz. Věříme však, že se nám krok v podpoře alternativních řešení podaří učinit co nejdříve a samozřejmě k Vaší plné spokojenosti.

Děkujeme Vám za pochopení a doufáme, že i nadále zůstanete naším spokojeným klientem.

Komerční banka Vám přeje příjemný den.
Otakar Burgr a Šárka Štembergová - útvar péče o zákazníky

zigi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 22 Listopadu 2006, 08:04:02 »
hmmmm, :D, tak to sem pry taky podle nich spokojeny klient, podle me vsak zatim nespokojeny
..:: be free - use kubuntu ::..

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #21 kdy: 22 Listopadu 2006, 08:14:33 »
Myslím, že jim pošlu podobný dotaz. Možná dostanu na slovo stejnou odpověď.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 22 Listopadu 2006, 09:55:32 »
Taky jim napisu...cim vic dopisu, tim lip...ptal sem se jich i kdyz sem zakladal ucet, ten chlap vubec nevedel o cem mluvim, ze nejakej Linux existuje...von to byl vubec typek :)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #23 kdy: 22 Listopadu 2006, 11:55:57 »
Mě by celkem zajímalo, co mysleli tím obchodním dopadem. Podle mě může být jen jediný a to větší počet spokojených zákazníků, čili vyšší zisk.
Kubuntu forever :-)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #24 kdy: 22 Listopadu 2006, 17:42:47 »
Citace: corwin78
Mě by celkem zajímalo, co mysleli tím obchodním dopadem. Podle mě může být jen jediný a to větší počet spokojených zákazníků, čili vyšší zisk.
Oni to vnímají z té perspektivy, že ~98 % uživatelů používá operační systém Windows, kde nejde Internet Explorer ani normálním způsobem odinstalovat - tudíž že ten produkt je dostupný pro naprosto drtivou většinu jejich klientů. A přepsat celou bankovní aplikaci pro podporu dalších prohlížečů si žádá poměrně velké náklady.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.