Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internetove bankovnictvi Komercni Banky - dobra zprava?  (Přečteno 29602 krát)

Ljukee

• Aktivní člen
  • *
Internetove bankovnictvi Komercni Banky - dobra zprava?
« Odpověď #25 kdy: 13 Prosince 2006, 20:11:42 »
Myslím ze ty velke naklady problem nedelaji. Tato instituce si to muze dovolit. Spíš jsou neschopní v tomhle
Archlinux - 2007.08 (Don't Panic), Fluxbox window manager
DELL  Latitude C500 laptop
Celeron (Coppermine) 900Mhz 128 MB SO-DIMM, VGA Ati RAGE M3 8MB AGP2X, HDD IBM Travelstar 10GB 4200Rpm

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #26 kdy: 14 Prosince 2006, 09:25:18 »
Na stránkách Linuxsoft.cz vyšel návod, jak zprovoznit aplikaci Mojebanka bez  "Windows, wine či VMware". http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1371

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 15 Prosince 2006, 10:59:40 »
Heh... neustále stejné odpovědi. To mají snad s Microsoftem podepsanou nějakou dohodu, ne? Jako živit ve firmě jeden pošítač na WXP jen kvůli bance ...svinstvo, ale kdyby to člověk věděl dříve - že přejde na Linux. :-(
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

pavelt

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 04 Ledna 2007, 17:22:38 »

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #29 kdy: 04 Ledna 2007, 18:07:26 »
s jakou verzi Javy? kamaradovi s Javou 1.5 to bohuzel nak nejede, aspon to rikal.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 05 Ledna 2007, 14:28:09 »
Jede to. Dlouho jsem s tím bojoval, ale nakonec jsem zvítězil :-) ...problém, že to na Java 1.4 nejede. Takže je opravdu nutná minimálně Java 1.5.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Dalis

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 06 Ledna 2007, 11:53:50 »
Nedavno jsem se opovazil poslat do KB podobny dotaz jako pan Lukas Svoboda a dostal jsem podobnou generickou odpoved, akorat s aktualizovanym datumem, jaro 2007 ;-)) Tak nevim...

Nabizim dalsi alternativni reseni... IEs4Linux (http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page)
Jeste jsem KB nestihnul vyzkouset, ale jinak to jede ;-)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #32 kdy: 06 Května 2007, 13:59:57 »
Možná se blýská na lepší časy - http://www.lupa.cz/zpravicky/e-banking-komercni-banky-ma-ve-windows-vista-problemy/
---> protože je ten jejich internet banking takový jaký je, tak ho nejspíš budou muset komplet předělat a třeba ho udělají i pro jiné OS ---> takže by to chtělo pár maily připomenout, že jsme tady

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 07 Května 2007, 11:25:26 »
Jojo můžete se připojit, já se dotazuji co měsíc. Myslím, že už mě mají i na spam listu :-D

ťuhýk

• Návštěvník
  • Ugly naked guy
    • tuhyk.inside
« Odpověď #34 kdy: 21 Června 2007, 16:55:14 »
potreboval bych poradit. Postupuju podle navodu na linuxsoft a vsechno jde dobre az do situace kdy mi to oznami ze mam neplatnou verzi podepisovaciho apletu a probehne kontrola. Problem je v bodu Instalace knihoven aplikace pro prostředí SUN. Podle navodu by kontrola, pripadne instalace mela probehnout sama, u me se pouze zkontroluje verze javy, oznami mi to nefunkcni activex a konec, zadnou slozku na disku nevytvori, nic nestahne... nemate zkusenost?
We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: 21 Června 2007, 18:25:05 »
Včera jsem byl u Komeční banky na informacích. A jen tak mimochodem jsem se zeptal: "Slyšel jsem, že plánujete zprovoznit internetové bankovnictví i pod Linuxem." A slečna bankovnice se na mne zmateně podívala a řekla: "Teď vám nerozumím ... co je to ten Podlinux?"

Mám dojem, že podobný přístup k tomu má (nebo donedávna mělo?) i celé jejich IT oddělení.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

anicka

• Host
« Odpověď #36 kdy: 21 Června 2007, 20:08:28 »
Podlinux ... :-D ROFL :-D
« Poslední změna: 15 Října 2007, 23:48:34 od Anna Taliánová »

mirek

• Návštěvník
« Odpověď #37 kdy: 02 Července 2007, 12:05:37 »
Citace: BAD-28
Jede to. Dlouho jsem s tím bojoval, ale nakonec jsem zvítězil :-) ...problém, že to na Java 1.4 nejede. Takže je opravdu nutná minimálně Java 1.5.
Tak ie6 mi beha perfektne ale javu nemuzu rozchodit :( uz jsem instaloval verze 1.4, 1.5, 6 a vzdy bez uspechu :( Nevite nekdo jestli KB vyzaduje javu od SUNu ?

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #38 kdy: 02 Července 2007, 21:32:58 »
Java od Sunu přece není v Ubuntu problém.

mirek

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 03 Července 2007, 10:04:33 »
Citace: Petr Tomeš
Java od Sunu přece není v Ubuntu problém.
Java od Sunu v Ubuntu problem neni, jenomze linuxova Java se mi (opravte me jestli se mylim) nebude s IE pod Wine (instalovany pres ies4linux) bavit.
Neni problem Javu nainstalovat ve win verzi pod wine, jenomze at zkousim jakekoliv verze, tak mi prihlasovaci aplet od komercky nahlasi ze nemam nainstalovan Java Virtual Machine a tim to padne. Pak uz me to jen otevre nove okno prohlizece s nejakou M$ strankou o Jave a hotovo.

Tak by me zajimalo kde delam chybu. Jestli to treba neni tou Javou od Sunu ...

Zprovoznil jste uz nekdo Internetove bankovnictvi Komercni Banky pod Ubuntu ?

Diky za kazdej tip.. :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #40 kdy: 03 Července 2007, 10:41:24 »
Pomocí ie4linux je to slepá ulička, jediná možnost je pomocí tohoto návodu - http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1371

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: 03 Července 2007, 20:46:23 »
Presne jak pise "vojtech.t" ..pouzivam tento zpusob a jaks taks jede. Snad ten konec roku bude prelomovej :)

l1012

• Návštěvník
« Odpověď #42 kdy: 08 Srpna 2007, 07:53:56 »
Já teda nevim, jsem v Linuxu zatím nováček, ale naistaloval jsem Virtualbox, vytvořil "New virtual machine" kam jsem naistaloval WinXP a Javu. A banking u KB mě funguju úúúúplně v pohodě. Fakt.
Ubuntu 10.04

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #43 kdy: 08 Srpna 2007, 08:04:44 »
To ano, ale všichni nemají licenci Windows a chtěli by  to provozovat legálně a také né na IE, ale třeba na Firefoxu. Ale máte pravdu, je to řešení

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

l1012

• Návštěvník
« Odpověď #44 kdy: 08 Srpna 2007, 08:09:45 »
Jasně s tou lincencí máte pravdu,to mě nanapadlo, ale já také nemám orig. Ale toto řešení používám pouze pro banking jako berličku, než se moloch jménem KB rozhoupá ke vstupu do 21 stotletí. :-)
Ubuntu 10.04

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #45 kdy: 08 Srpna 2007, 08:23:26 »
l1012 - to bych tady radsi nahlas nerikal...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

l1012

• Návštěvník
« Odpověď #46 kdy: 08 Srpna 2007, 09:33:33 »
Hm, tak nic. Kolik z vás tady používalo legální WIN????
Ubuntu 10.04

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #47 kdy: 08 Srpna 2007, 11:02:31 »
Od ledna se máme dočkat podpory alternativních prohlížečů i operačních systémů. Takže to už nějaký ten měsíc vydržíme přes ty různé finty :) ...ono i když né vždy a né na 100% běží, ale můžeme být rádi alespoň za to, že to fakt nějak jde.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #48 kdy: 08 Srpna 2007, 11:03:58 »
Citace: BAD-28
Od ledna se máme dočkat podpory alternativních prohlížečů i operačních systémů. Takže to už nějaký ten měsíc vydržíme přes ty různé finty :) ...ono i když né vždy a né na 100% běží, ale můžeme být rádi alespoň za to, že to fakt nějak jde.
Od ledna - nějak změnili taktiku, mně slibovali každý rok, že od listopadu :).

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
« Odpověď #49 kdy: 08 Srpna 2007, 21:06:39 »
Doufám, že teď už mluví pravdu. Na podzim se hodlám rozloučit s Win a doufám, že nebudu kvůli každé platbě muset volat do banky místo toho, abych ji rychleji vyřídil přes internet.
IBM ThinkPad T42, Pentium M 1.7 GHz, 768 RAM, ATI Mobility Radeon 32 MB, 60 GB HDD
Kubuntu 8.04 s KDE
"Cracky? Sériová čísla? Co to je?"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.